Helyszín

Pasaréti Közösségi Ház


Hiánypótló közösségi hely jött létre Budán. A ház azon túl, hogy lehetőséget ad a fiataloknak, szülőknek az együttlétre, kulturális programokkal tölti meg a második kerületet és környékét, olyan egyedülálló családsegítő központként is működik, ahol neves szakpszichológusok ingyenesen fogadják a rászorulókat, legyen az szexuális problémával küzdő kamasz, elvált, abortuszon átesett anyuka, vagy gyászfolyamatában elakadt családtag.


A hitéleti események ugyanúgy meghatározó szerepet töltenek be a közösségi házban, mint korábban, amikor csak egy óvoda és a gondviselés háza adott helyet a plébániai programoknak. A kívül Bauhaus, belül pedig modern, loft stílusú épületben helyet kapott egy kápolna is, amely kiválóan alkalmas a közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére, de ez lehet a keresztelők, házassági jubileumok helyszíne is.


A kisgyermekes délelőtti rendezvényeken túl társadalmi beszélgetős estek, üzleti reggelik, pódium színház előadások, zenei koncertek kerültek föl a programok közé, valamint a klubélet újraélesztése is kifejezett célkitűzése a ferences rendtartomány által működtetett Pasaréti Közösségi Háznak.