Steve Jobs

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi film, 123 perc, 2015

Értékelés:

122 szavazatból
Szerinted?

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.
Bemutató dátuma: 2016. január 14. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
biffco 2022 aug. 08. - 21:47:04 Előzmény Kodaxin
azért ne kapj agyvérzést:)
de ja.
de engem ami felbasz az hogy egy normális életrajzfilmet nem birnak csinálni neki, egyik szarabb mint a masik, a korábbiban a komplett pixar meg toystory kimaradt, amugyis egy összecsapott film volt, ez meg inkább nőknek valo dráma a gyerekkel ami faszt se érdekli....(ugy igen ha az életrajzát lehetne megtudni belöle, motiváciok, hogy jött a gecisége stb)....
8/10
Drizari 2022 jún. 17. - 17:13:37 8/10
Emberileg egy pöcs volt. Ennek bemutatásáért a film viszont 8 pontos.
7/10
sexykex 2022 márc. 27. - 17:52:39 7/10
A zseni nem mindig jó ember. Ez nem túl nagy baj, mert a jó emberek túlnyomó többsége semmi hasznosat nem követ el az emberiség érdekében. Ők nem látnak túl a családi kötelékeken, a zseninek viszont sokszor családja sincs. Jobs lányának sincs igazi apja, mivel Jobs valódi gyermeke az Apple, a Macintosh, az iPod és a Next. Danny Boyle ezt remekül összehozta.
1/10
offtopic
Kodaxin 2022 jan. 03. - 21:47:28 1/10 Előzmény InteriorLulu
:Ásít:

Ez minden? Ez az összes "cáfolat"? No problemo, ha a személyeskedést kihúzom - nem maradt semmi sem abból amit írsz. Ennyi :)

Azért legyen ennél boldogabb az új éved!
9/10
InteriorLulu 2021 dec. 20. - 02:03:30 9/10 Előzmény Kodaxin
Ezzel az idegbeteg kirohanásoddal eléggé mellélőttél. A film gyakorlatilag egyikét sem állítja mindannak, amit te tényként kezelsz, hogy állít, és amik miatt szarnak, mocskolódó ocsmányságnak tartod. Semmi olyat nem állít Jobsról, az ő világképéről, Wozniakról, a NeXT-ről, vagy az Apple zárt rendszeréről, amikkel te kvázi vádolod. Semmit. A nagy, löttyös indulatodban ezeket mindet te magad kreáltad magadban, ezért vagy azért - tökmindegy miért, ez rád tartozik.
A film, ellentétben a meggyőződéseddel nem hazudik Jobsról. Egyszerűen bizonyos dolgokra fókuszál vele, a személyiségével és képességeivel kapcsolatban. Az alkotók felvesznek egy perspektívát, amelyből látják őt, ami teljesen természetes egy játékfilmnél. Lehet ezt a felvett nézőpontot, látásmódot kedvelni és nem kedvelni, lehet a filmet, mint műalkotást nagyon lehúzva kritizálni, viszont befeketítéssel, mocskolódással vádolni úgy, hogy arra határozottan állíthatóan nem szolgált rá, azt nem lehet.
Pontosabban nyilván lehet, hiszen mindent lehet, ám ne csodálkozz, ha ezzel mások szemében saját magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
1/10
Kodaxin 2021 nov. 08. - 22:53:01 1/10
Ezzel a mocsokkal nem is az a legnagyobb baj, hogy egy rakás sz*r. Ennél sokkal nagyobb baj az, hogy ez egy nettó mocskolódásra felépített ocsmányság, ami Jobs-ot egy szerencsétlen szánalmas idiótának, egy kreténnek állítja be, aki átgázolt mindenkin.

Csakhogy nem az kérdés, hogy seggf*ej volt-e, hanem az, hogy egy lúzer volt-e, aki csak azért lett sikeres, mert átgázolt másokon.

Ezt pedig viszonylag egyszerű lemérni, meg kell nézni, hogy mire mentek az "elnyomása alól kiszabadult" mérnökök és egyéb személyek -> leginkább semmire. És ez még Woz-ra is igaz, pedig ő tényleg egy zseni volt, csak éppen aki ismeri a zseniket és dolgozott velük együtt, az tudja, hogy kibírhatatlanok. Ezen kívül viszonylag egyszerű megnézni, hogy a NeXT mit ért el alíg pár év alatt a "semmiből", egy olyan rendszert raktak össze (merthogy a cube létezett), ami például az első internetes szerver volt.

Bezony.

Vagy éppen azon írták meg azokat a programokat, amik azóta kultusznak számítanak, néha még filmet is készítve belőlük.

Bezony.

Sőt mi több, azon keresztül rendelt az interneten először pizzát ember, akit egyebekben Steve Jobsnak hívnak.

Hát ennyire volt pocsék, használhatatlan és semmire sem jó a NeXT. Amúgy pedig az Apple-t a csődből Bill Gates húzta ki (Bezony), és ezt valószínűleg megbánta, hiszen Jobs a teljhatalmánál fogva és a sok kicsinyes, pitiáner p*cs kip*csázása után, a cég kegyetlen átalakításával megnyitotta az utat arrafelé, amit ma lehet látni: Azt, hogy gyakorlatilag az egész világképe életképes, és egyáltalán nem embertelen, ahogy azt ma sokan be akarják állítani.

Mert ugye a lúzerek, a szerencsétlen hülyék kb. annyit értenek Jobsból, mint ami ebből a mocsokból lejött. Mint például az "alma"; mint jelkép, amiről viszonylag közismert az a TÉNY, hogy azért választotta ezt, hogy a Yellow Pages-ben az első oldalra kerüljön. Ez éppen azok kevés dolog egyike, ami tudott, ahogy az is, hogy a színes csíkok éppen azért jelentek meg (nem, nem azért, mert PC módra zászlókat lengetünk), mert SZÍNES volt a megjelenítés. Ráadásul az első lézernyomtatók is hozzá kötődnek, és úgy egyáltalán az, hogy a billgates féle windowsgyalázathoz képest igényes legyen a megjelenítés, és a szerkesztés.

Ehhez képest az iPhone, az iPod és a társai kismiskák, szinte szóra sem érdemesek. Ezzel szemben az már valami, hogy az Apple egy olyan ökoszisztémát hozott létre, amiben például megtehetik a zártsága okán azt, hogy fasz*bind... izé, f*szbúknak beintsenek, hogy nem küldik nekik el a felhasználók adatait. És pontosan ez az, amiből Magyarországon rohadtul semmit sem értenek az emberek, hiszen se pénzük, se tudásuk nincs ahhoz, hogy ezt egyáltalán felfogják.

És pont ebből látszik Jobs zsenialitása, éppen abból, hogy hihetetlen precizitással megérzett dolgokat, és ha tetszik másoknak, ha nem, ebben az LSD max annyit segített, hogy könnyebben vizualizált dolgokat, de a kábszer az innovációra nézve éppen negatív előjelű. És itt jön be az, hogy Wozniak soha nem jutott volna sehová, ha Jobs nem "nyúl alá", nem karolja fel és nem kényszeríti arra, hogy megcsinálja azt, amit még Woz is lehetetlennek tartott. Ez a zseni ismérve. Egy ilyen ember anélkül is tudja, hogy mit lehet megvalósítani, hogy értene hozzá. Sőt mi több, megfelelő embereket is talál hozzá.

És nem Jobs sértődött be, hanem Woz, amit jól mutat, hogy ki is szállt az Apple-ből, eladta minden részvényét. Azóta persze egészen tisztességes járadékot kap az Apple-től, hogy "marketingelje", néha megjelenjen az eseményeken, tehát ennyire ki volt onnan túrva. Ja igen, és a nagy kizsákmányolásban ne felejtsük el, hogy ha Wozniak nem sértődik be és adja el a részvényeit, akkor ma ~40-100 milliárd dollárt érne a maradék részesedése miután már egy csomót eladott korábban is.

Na és akkor most b+ (bocs, nem tudok jobb kifejezést):

Meséljétek már el nekem, hogy ennyi pénzért ki az, aki köpköd a főnökére? Már ne is haragudjatok, de ezek után azt állítani, hogy Jobs egy sz*r alak volt, aki kizsákmányolta még Woz-t is, az egyszerűen botrányos. Amúgy pedig, Woz kifizette a SAJÁT (tehát a saját csapatának a) mérnököket a saját részesedéséből, miután persze amúgyis rengeteg pénzt kaptak a munkájukért. Merthogy ők már nem ingyen, meg haveri alapon dolgoztak, hanem nagyon kemény pénzekért.

Na így szidjátok Jobsot prolikáim. Elképesztő ez a primitívség, ez a fajta lejáratás, ez az irigység.

Phej.
8/10
sladka_pani 2021 jún. 02. - 22:04:30 8/10
Kifejezetten tetszett :) 8/10
andru1@freestart.hu 2021 ápr. 24. - 03:03:18 Előzmény meridian74
A vevőnek mindig igaza van mondatot nem szó szerint kell érteni szerintem. Az értelme az, hogy egy kereskedőnek és szolgáltatónak nem szabad vitába szállnia a vásárlóval, arra kell törekednie, hogy a vásárló ne haraggal hagyja ott az üzletet. Egy rossz vélemény többet tud ártani a cégednek, mint 1000 jó. Emiatt sok potenciális vevőtől eleshetsz a későbbiekben. Ezért, ha a vásárlónak ténylegesen nincs is igaza, jobb ráhagyni, vagy valamilyen alternatív megoldást találni számára. A lényeg, hogy ne távozzon rossz szájízzel és ne keltse a céged rossz hírnevét.
6/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 07. - 21:24:28 6/10
Kate Winslet, Michael Fassbender jól játszott, miattuk néztem meg a filmet, amely néha elég unalmas volt. Ad képet Steve Jobs jelleméről, hogy milyen volt.
4/10
idõjós1010 2017 márc. 04. - 18:31:00 4/10
Ad némi képet Steve Jobs jellemérõl, ami talán elegendõ is volt a filmbe, viszont ami a márkát illeti, 123 percesre nyújtva a játékidõt, igencsak elenyészõ a hasznos információmennyiség benne. Hosszú, elnyújtott párbeszédek. Rengeteg, elfecsérelt idõ, a kislányára, és a körülötte folyó vitára. Töbször látunk izgatottan várakozó, tomboló tömeget, de szinte egyszer sem tárul elénk, amit õk késõbb látnak a színpadon. Bemutatják végül a (98-as ?) iMac-et, de nem jut el a felhasználóig. Nem követi a film tovább, a sorsát. Unalmas, ingerszegény, és minimális helyszín, hatalmas ûrökkel. Nem volt sajnos sem dokumentumfilm jellege, sem mozifilm jellege. Sem óriási információmennyiséggel nem halmozott el ez a darab, sem drámával. Olyan csupasz, és egyszerû. Nem tudom hová tenni. Kínlódás volt az egész. Az pedig végképp nem lett világos, mért várta ekkora tömeg, ilyen óriási izgalommal azt a terméket, mely újra, és újra bukás vált, hisz abszolút nem felhasználóbarát.
Én azt vártam volna a filmtõl, hogy picit talán majd megkedvelteti velem a Apple termékeket. Tényleg hagytam volna magam rájuk beszélni, de most még messzebb állt tõlem, mint valaha :-D nem arról gyõzött meg, hogy különleges, hanem éppen arról, hogy egy rögeszmés ember, borult agyszüleménye. Nem vagyok igazán "mûvelt" az informatikában, de azt volt szerencsém tapasztalni, hogy egy Huawei P9-es, gyakorlatilag szana szét alázza az iPhone 7-est. Gondolom a PC detto ugyanez. Sajnos nem derült ki a filmbõl, hogy mi fut most egy apple Pc-n, de ha nem windows, akkor bármenyire is sikeres ma a vállalat, biztos vagyok benne, hogy csak fele anyira az, mint amennyire lehetne windows oprendszerrel.
offtopic
tombenko 2016 szept. 04. - 17:20:25
Láttál volna egy winest! :D
3/10
katom 2016 szept. 04. - 13:50:40 3/10
Én a 90-es évek végén dolgoztam Macintosh gépen, egy fos volt, szinte használhatatlan. Ez a film se sokkal jobb. Unalmas, vontatott, eddig se sokat tudtam Steve Jobs-ról, de a film sem segített abban, hogy jobban megismerjem. Nem is értem, hogy kinek/kiknek készült igazán. Nálam 3/10.
U.i.: egy hét végén néztem meg az Aljas nyolcassal, mindkettõ hatalmas csalódás volt.
meridian74 2016 márc. 31. - 15:46:07
NA ez is csak ereõsíti azt, hoyg gennyes egy társaság ez az Apple...
index dot hu/tech/2016/03/31/meg_egy_iphone-t_feltor_az_fbi/
meridian74 2016 márc. 29. - 01:47:59 Előzmény Findzs
"De halottakról jót vagy semmit."

Nem, nem... ez el van torzítva. A halottakról csak IGAZAT vagy semmit. Így helyes.
meridian74 2016 márc. 29. - 01:40:52
az említett dokufilm a youtube-on - és beállítva az apple-s részhez :)
https://youtu.be/lJ_5OyF6uOM?t=1969
meridian74 2016 márc. 29. - 01:31:35 Előzmény blaze86
"A film "érzésre" hajaz egyébként a Közösségi háló c. filmre, ugyanúgy nem szeretjük meg a fõhõst,"

Na, az a film legalább nézhetõ volt valamennyire, de ez a film elégé lapos volt... mondjuk 2 dolgot megjegyztem belõle. AZ egyik, a vevõvenk mindig igaza van azt egy másik vásárló találta ki. Ez nagyon is igaz. Hogy is lehetne igaza? Akkor minden egyes reklamációját el kellene fogadni, még az irreálisakat is. Legfeljebb a vevõnek lehet jó vagy rossz véleménye a termékrõl vagy szolgáltatásról, de semmi több.
A másik, hogy a büdös életbe nem veszek iAkármicsoda terméket mert totálisan zárt, semmivel nem kompatibilis. Ezt eddig is tudtam, hiszen láttam mások hörgésdét akik konkrétan használták is, és problémájuk támadt vele. (Még dokufilmet is generált, a "A Villanykörte Összeesküvés A Tervezett Elavulás története" címût.). És ez az egyetlen amiben különbözik más termékektõl. Ez pedig nem jó. Akárhogy is festik színezik, szagosítják, végül úgyis beleszalad ebbe a fogyasztó.
Custom House for ExCeL 2016 márc. 20. - 10:42:23
A legkevesebb, amit Steve Jobsról el lehet mondani az, hogy érdekes figura volt. Hogy hogyan sikerült errõl az emberrõl a világ legunalmasabb filmjét elkészíteni, az számomra talány. Senkinek nem ajánlom, idõpocsékolás.
3/10
pihes 2016 márc. 15. - 14:32:01 3/10
Elõfordult már, hogy ebben a kategóriában is, sok jó film született. Ráadásul, itt a számítógépek fejlõdésérõl is szól.
Sem képi világában, sem a párbeszédek, nem hozták a színvonalat.
Nem tetszett, unalmas volt.
Mikkamakkamocska 2016 márc. 15. - 12:23:20
jobb lett a világ, hogy meghalt és remélem a sok hasonló szociopata is követi , még van remény
Összes hozzászólás