TV-csatornák

Mi folyik a nádas mélyén? – Lengemesék

A cím ugyan akár valami pajzánságra is utalhatna, de erről szó sincs. Berg Judit meséje a pici zöld nádi teremtményekről garantáltan korhatármentes módon kel életre Timkó Bíbor remek rajzaival

A tökéletes gyilkost sajnos kihagyták a filmből

Pacskovszky József új krimije jutalomjáték lehetne László Zsoltnak, de sajnos nem az. Annyiban skandináv, hogy mindig sötét van, amúgy olyan, mint bármelyik CSI. Nyomasztónak például egyáltalán nem nyomasztó. Kritika.

Minden, ami mozi

Minden, ami tv

Prometheus

Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra...

Zöld zóna

Bagdad 2003-as megszállása idején Miller tiszthelyettes és osztaga tömegpusztító fegyvereket keresnek. Egy akció során érdekes információra bukkannak, ami hatással lehet a háború kimenetelére.

Heti mozipremierek Összes premier

 • 1945
  1945 augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. Néhány óra alatt minden megváltozik.
  Időpontok
 • Alibi.com
  Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Greg alibigyáros startupja óriási siker. És a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri.
  Időpontok
 • Desierto - Az ördög országútja
  Egy csapat bevándorló megpróbál átkelni a mexikói határon, hogy eljusson az Egyesült Államokba, azonban útjukat állja egy távcsöves puskával felszerelt, önjelölt "igazságosztó".
  Időpontok
 • Öldöklő szerelem
  Nem könnyű elegánsan szakítani. Tessa még alig heverte ki, hogy véget ért a házassága, amikor volt férje eljegyzi új szerelmét, és hazaviszi abba a házba, ahol valaha Tessával élt.
  Időpontok
 • Szívvel-lélekkel
  Három fiatal szörfözik a francia óceánon. Később a hazaúton baleset történik. A tizenéves Simont kórházba szállítják, de hamar kiderül, hogy élete már csak illúzió: szüleinek döntést kell hoznia.
  Időpontok

kulturális ajánló

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál

Miskolci Nemzeti Színház, április 25-29.
Hagyományteremtő céllal idén először rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj. Az április 25-29. között megrendezésre kerülő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett, akiknek színvonalas produkciói bebizonyítják a nézők számára, hogy a kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény.

Váradi Brigitta: Jelölés

Budapest Galéria, április 26-tól
Az Írországban és USA-ban élő művésznő egynemű anyagokból, jelen esetben gyapjúból felületeket és tárgyakat hoz létre.

Bebújós

Jurányi Ház, április 26., 19:00
Négy szülő, négy gyerek és egy óvó néni. Egy gyerekjátékról szól majd az egész. De komolyan is vehetik.

Blog.hu

A köznapok bűnei

A Hóhérok Gothár Péter rendezésében az előadás kérlelhetetlen tárgyszerűségével tűnik ki.

Teszt: Kiderült, hogy az eperszörpökben nincs is eper

A műeper íz egy igazán kényes téma, az ipari előállítás során könnyen mellékvágányra lehet futni vele. Pedig az eper finom. Mármint az igazi. Épp ezért úgy döntöttünk, megnézzük, milyenek a boltokban fellelhető eperszörpök. Az első, ami kiderült róluk, hogy az epret csak hírből ismerik.