Film

Az ügyfél /Forushande / The Salesman/

feliratos, iráni-francia filmdráma, 125 perc, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit.

Bemutató dátuma: 2016. december 8. (Forgalmazó: Mozinet)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Cannes-i fesztivál (2016) - Legjobb férfi alakítás: Shahab Hosseini
  • Cannes-i fesztivál (2016) - Legjobb forgatókönyv: Asghar Farhadi
  • Oscar-díj (2017) - Legjobb idegennyelvű film
  • Cannes-i fesztivál (2016) - Arany Pálma jelölés: Asghar Farhadi

Vélemény:


április 2. 12:21
Unalmas. Semmi csattanó.

Összes hozzászólás
2017. június 13.Budapest Rooftop Cinema Filmek Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, a város fölött, a Corvin Club tetőteraszán.
x