Film

Rémálom az Elm utcában /A Nightmare On Elm Street/

magyarul beszélő, amerikai thriller, 91 perc, 1984


Értékelés:

218 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Nancy Thompson átlagos középosztálybeli amerikai kamaszlány jól tanul, mindenki szereti. Kellemes mindennapjainak váratlanul rémálmok sorozata vet véget.
Amikor közeli barátainak beszámol álmatlan éjszakáiról, a sikolyokról, a hideg verejtékről, kiderül, hogy a többieket is ugyanazok a látomások gyötrik. Aztán egy szép napon Nancy egyik barátnőjét álmában meggyilkolják. A rendőrség az áldozat barátnőjét gyanúsítja. Nancy azonban azt érzi, hogy leomlik a fantáziavilág és a valóság közötti határ, és a képzelete szülte szörnyeteg életre kap, és végez mindegyikükkel. Nancy biztos abban, hogy egyetlen fegyvere van, mégpedig az, hogy ébren marad. Családja annak ellenére azt gondolja, hogy Nancy megháborodott. Nancy tehát keményen ellenáll segítőkész családja minden álomba ringató kísérletének, míg a kimerültség le nem dönti a lábáról. Ekkor kerül sor a mindent eldöntő személyes találkozóra az őt kísértő démoni alakkal.

Stáblista:

Szereplők

Nancy Thompson
Fred Krueger
Glen Lantz
Thompson
Marge Thompson
Tina Gray
Rod Lane

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


február 2. 21:36
Óó hát ez egy megkerülhetetlen, kötelező klasszikus a legjobb időkből, mesteri atmoszférával izgalmas történettel, 101%-os kreativitással és ötletekkel imádom! :DDD fura volt Jack Sparrow-t ilyen fiatalon látni

január 8. 10:27
na és végül melyik ment?
egyik legjobb horror, ha az eredeti verziót adták..

a lejjebb emlitett kör baromság egy vicc ehhez a filmhez képest

január 7. 23:43
Szerintem ezt adta. De nem nyűgözött le. Ijesztőnek/nyomasztónak nem hatott, humorosnak sem, meg értelmesnek sem. Lehet, hogy a trükkök jók voltak, de az kevés. Horror műfajban továbbra is főként az amerikai Ring tetszik, amely kellemesen nyomasztó és szórakoztató a VHS-szörnyével és a látnok gyerekkel.

Összes hozzászólás