A 10+1 legjobb gyerekprogram hétvégére

Ezen a hétvégén Kortárs Gyermekirodalmi Játszótérrel, Kolibri Évadnyitó Fesztivállal, Örkény Kerttel, Tündértalálkozóval, zenés Csinnadrattával, születésnapi vasúti járműparádéval, a PIM Bábos Évadnyitójával, a Kiscelli Múzeum családi napjával, gödöllői Belvárosi Napokkal és Természetjáró Fesztivállal várnak benneteket.

Belvárosi Családi Piknik - Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

Károlyi-kert - szeptember 8., 10.00 - 18.00

A Károlyi-kertben ismét egész napos Családi Piknikkel készülnek szeptember 8-án. A színpadon egymást követik majd a fellépők. Ott lesz Vig Balázs, aki a suliról mesél, Meseországba utazhattok a Klárisok zenekarral, megismerkedhettek a Kabóca Bábszínház segítségével az aranyszőrű bárány történetével, elámulhattok a cirkuszi artisták produkcióitól, énekelhettek és mondókázhattok a Ringató csapatával, a napot pedig az Iszkiri zenekar zárja majd. Közben zajlanak majd a kézműves foglalkozások neves illusztrátorok vezetésével, és ügyességetek is kipróbálhatjátok cirkuszi artisták segítségével.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház - szeptember 8., 10.00 - 20.00

A Kolibri színház idén is nagyszabású, ingyenes fesztivállal nyitja meg új évadát. A színházban és a Jókai téren zajló rendezvényre az ország számos pontjáról érkeznek produkciók a szórakoztatásotokra. Az idei vendégfellépők között szerepel a veszprémi Kabóca Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval. A házigazda Kolibri Színház a Bogyó és Babóca, valamint a Moha és Páfrány című előadásokkal készül. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven a Vitéz László Automata fogad benneteket. 

Örkény Kert

Madách tér - szeptember 8., 10.00 - 21.00

Kipróbálnád, milyen mamutra vadászni? A titkos ügynök bőrébe bújnál, vagy inkább tehénkereskedőként tudnád jobban elképzelni magad? A Játszóházban felépítheted saját kisbolygódat, benézhetsz az álarcosbálba, és tűzijátékot szervezhetsz a lakosságnak. Jógázhattok és társasjátékozhattok a füvön, megnézhetitek a Figurina Animációs Kisszínpad előadását és táncolhattok egy nagyot Szalóki Ági koncertjén is. Az Örkény színház ezzel az egész napos szabadtéri rendezvénnyel, a már hagyománnyá vált Örkény kerttel köszönti az új évadot a Madách téren.

Tündértalálkozó

Turay Ida Színház - szeptember 8., 14.00 - 22.00

Szeptember 8-án újra Tündértalálkozó lesz a Kálvária téren! 14 órától a Csingiling az erdőben című kalandos mese vár benneteket, ezt követően nyit a Tündérkert, ahol ingyenes gyermekprogramokkal várnak benneteket, este pedig a Turay Ida Színház színészeit láthatjátok énekelni és táncolni a színpadon.

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren

Csobánka tér - szeptember 8., 15.00 - 20.00

Idén is megrendezésre kerül a Csinnadratta a Csobánka téren. Most is bábjátékokal, bábautomatával, cugivurstlival, jövendőmondó sátorral, Bábakukuccsal és kandika színházzal várnak benneteket. Lesz gólyalábas hívogató, fellép a Rekettyés zenekar, Fekete Dávid és a Barboncás Társulat.

150 éves a MÁV - Születésnapi vasúti járműparádé

Magyar Vasúttörténeti Park - szeptember 8-9., 10.00 - 18.00

A Vasúttörténeti Parkban szeptember 8-9-én ünneplik a MÁV megalapításának 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból színes programokkal, ünnepélyes megnyitóval várnak benneteket. Szeptember 9-én, vasárnap 11 órától az Apacuka együttes adja a talpalávalót, ráadásként meghosszabbított nyitva tartással látogatható a Vasúttörténeti Park.

Bábos Évadnyitó

Petőfi Irodalmi Múzeum - szeptember 9., 10.00 - 14.00

A Petőfi Irodalmi Múzeum az őszt egy kiállítást beharangozó évadnyitó nappal nyitja meg, ahol a Mikropódium Családi Bábszínház előadásait nézhetitek meg, illetve részt vehettek az Árnyékok játéka programon. A délelőtt során három bábtechnikát ismerhettek meg és megnézhetitek a Mesés bábok - bábos mesék című kiállítást is.

Kiscelli nap - Budapest sötét oldala

Kiscelli Múzeum - szeptember 9., 13.00 - 22.00

Az elmúlt évi sikerére való tekintettel idén is vár benneteket a Kiscelli nap! Szeptember 9-én nyárzáró kastélylátogatásra invitálnak kicsiket és nagyokat, ahol betekintést nyerhettek a kiscelli kastély történetébe. Miként lett barokk kolostorból kastély és bútorraktár? Mi történt a hírhedt Mágnás Elzával, Kiscell egykori úrnőjével? Csatlakozzatok idén is, és fedezzétek fel a bűnös főváros titkait! Az este zárásaként a Budapest Noir című filmet vetítik.

Belvárosi Napok Gödöllő

Művészetek Háza Gödöllő - szeptember 8-9., 8.30 - 18.00

Szeptember második hétvégéjén ingyenes kulturális és szórakoztató programokkal várnak benneteket a gödöllői Alsóparkban, a Királyi Kastély és a Művészetek Háza Gödöllő közötti füves területen és az Ady Endre sétányon. Lesz futóverseny és sportágválasztó, ötletkuckó kézműves foglalkozás és vásár, csodababázó Benedek Krisztinával, Ebugatta piknik, színpadi mesejátékok, vidámpark, valamint tekergőtér. A gyerekeket a Rutkai Bori Banda koncertje várja.

Természetjáró Fesztivál a Dunakanyarban

Dunakanyar, Verőce - szeptember 7-9., 14.00 - 18.00

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros, valamint vízitúrák mellett a fesztivál központi helyszínén napközben ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várnak benneteket a verőcei Csattogó-völgyben. A jó hangulatról szombaton délután a Kolompos együttes gondoskodik.

+1. Dallamos Villamos

Széll Kálmán tér-Újbuda Központ - szeptember 8., 13.00 - 22.00

Szeptember 8-án, szombaton kora délutántól estig újra zenél majd a Nagykörút. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén 50 éves BKV együttműködésével, a 4-es villamos vonalán fut a nosztalgia szerelvény, melynek mindkét kocsijában élőzenével, a délután folyamán összesen tizenhat fellépővel találkozhat az utazó közönség. A gyerekeket a Buborék Együttes várja, de zenél majd a Búgócsiga és a Kalap Jakab is.