A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén többek között Erdővarázs Családi Nappal, Tudományok Fővárosa rendezvénnyel, A játék napjával és a Színházak Éjszakája gyerekprogramjaival várnak benneteket.

III. Erdővarázs Családi Nap

Szabadság tér - szeptember 21-22., 10.00 - 18.00

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával. Játékos feladatok, kézművesség, vetélkedők és nyeremények, erdészeti gépek bemutatója, népi játszóház – és minden, amit kicsiknek és nagyoknak a magyar erdőkről tudni érdemes!

Tudományok Fővárosa

Akvárium Klub - szeptember 23., 10.00 - 20.00

Drónok, robotok, ismert tudósok és mérnökök lepik el az Erzsébet teret és az Akvárium Klubot szeptember 23-án a Tudományok Fővárosán, hiszen a tudományok nagyágyúi idén is összegyűlnek egy  inspiráló STEM-fesztivál alkalmából. Az ingyenes rendezvényen a sok egyéb érdekesség mellett találkozhattok Pepper és CruzR robotokkal, végigizgulhattok egy nemzetközi drónversenyt, benevezhettek a meteorit-simogatóba, kipróbálhatjátok védőruhába öltözve a sugárkaput és még masszázst is kaphattok egy igazi holdrovertől.

A játék napja

Óbudai-sziget - szeptember 22., 10.00 - 16.00

Szeptember 22-én pattanjatok fel a tévéképernyő elől és nyomás ki a szabadba, hiszen nektek is az Óbudai-szigeten, a Golf Tanyán a helyetek! A játék napja nevű rendezvényen nemcsak Dórával, a felfedezővel, vagy SpongyaBob Kockanadrággal találkozhattok, hanem a sport- és szórakoztatóprogramokon értékes nyeremények, a nagyszínpadon pedig a Búgócsiga Zenede koncertje is vár benneteket.

Színházak Éjszakája

Budapest, több helyszínen - szeptember 22., 10.00

A Színházak Éjszakáját ebben az évben is azért szervezik, hogy ezen a különleges alkalmon igazán közvetlenné tegyék a közönség és az alkotók kapcsolatát. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, játékos, interaktív, beavató programelemekkel készülnek. Lesznek gyerekeknek szóló mesedarabok, szappanbuborékos pizsamaparty, kézműveskedés, improworkshop, közös tízóraizás, ebéd és uzsonnázás, valamint találkozhattok a Kuflikkal is.

Óbudai Sportágbörze

Görzenál -szeptember 22., 9.00 - 15.00

Mit sportoljon a gyerek? Merül fel gyakran a kérdés az iskolaév kezdetén, hiszen nagyon fontos a testmozgás, amellyel nem csak a testi kondíciónkat, hanem agyunk működését is karban tartjuk, trenírozzuk. A Görzenál Görkorcsolya és Szabadidőparkban a nagy kedvencek a kerékpár és különböző freestyle sportok is bemutatkoznak, találkozhattok küzdősportokkal, atlétikával, tornával, akrobatikával, tánccal, vizes sportágakkal és labdajátékokkal. A rendezvényre az óvodásokat is várják, hogy ők is megismerkedjenek a sporteszközökkel és az egyesületekkel.

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - szeptember 22. - november 4.

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, elvarázsolt erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve izgalmas kaland részesei lehetnek. Vajon miféle küldetés vár rátok? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? Fedezd fel a bűvös erdő titokzatos birodalmát, de jól vigyázz, az utazás meglepő kalandokat tartogat!

Korzó Parkolópálya

Budaörs, Auchan Korzó - szeptember 22., 10.00 - 18.00

A legmenőbb extrémsport versenyekkel és bemutatókkal vár benneteket a Korzó Parkolópálya. Látványos görkorcsolya, BMX, gördeszka bemutatók és amatőr országos versenyek mellett a szervezők lehetőséget kínálnak a különleges sportok kipróbálására és tanulására is, ahol a legkisebbek is biztonságos körülmények közt állhatnak deszkára, vagy épp tehetik próbára ügyességüket egy akadálypályán.

Szarvasbőgés túra

Budakeszi Vadaspark - szeptember 22., 18.00

A Pilisi Parkerdőben a szeptember a szarvasbőgés fő időszaka. A következő hetekben a főváros környékén több erdészetnél, és a Budakeszi Vadasparkban is elindulnak az immár hagyományos vezetett túrák, ahol megismerkedhettek az éjszakai erdő életével, és a hazai erdők királyának számító gímszarvasok nászával.