A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyváró koncertjével, Mézes-Bábos Mesefesztivállal, M2 Mikulás Expressszel, Adventi Mesehotellel, valamint a Szikramanók - Karácsonyi kaland a cirkuszban című előadással várnak benneteket.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: A család a legnagyobb kincs - karácsonyváró koncert

MOM Kulturális Központ - december 9., 11.00 és 14.00

A Tintanyulak nagy családját várja a zenekar egy vidám karácsonyváró koncertre, ahol felhangzanak régebbi kedvenc bulizós dalok, és az ünnepre készülődés dallamai mellett vadonatúj családi slágerek is. A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben dupla koncert lesz, 11 és 14 órától is lehet együtt bulizni Rékával és a zenekarral a MOM-ban.

Mézes-Bábos Mesefesztivál

Buda Entertainment & Gastro Rendezvényközpont - december 6-9., 9.00 - 20.00

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés és kézműves vásár. A fesztiválon az ország legjobb gyermek zenei és színházi előadásaival, a Mikulással, mesés kiállításokkal, hétpróbás meseösvénnyel és rengeteg meglepetéssel várnak benneteket. Koncertet ad Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Kolompos, a Kifli zenekar, a Veronaki és a Klárisok zenekar.

Mikulás a Hatszínben

Hatszín Teátrum - december 8., 10.00

Egy különleges Mikulás váró eseményre várnak minden kicsit és nagyot december 8-án a Hatszín Teátrumba. A Manócska Társulat Mikulásváró bábelőadása után a gyermekek elkészíthetik a mesében látott krampuszkák egyik kistestvérét, amit természetesen haza is vihetnek ajándékba. A puha párnabábot a legkisebbek is el tudják készíteni, ugyanis az előre megvarrt bábot a gyerekeknek csak kitömni kell, és életre kelteni.

Adventi Mesehotel

Danubius Hotel Gellért - december 8-9., 10.00 - 17.00

December 8-án és 9-én ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája. Az advent alkalmából újra mesehotellé változik az idén 100. születésnapját ünneplő patinás palotaszálló, a Danubius Hotel Gellért, benne megannyi programmal, a “kütyümentes” sárkánykuckótól, a vasútmodell kiállításon át, a Gellért születésnapjára íródott mesejátékig.

M2 Mikulás Expressz

Magyar Vasúttörténeti Park - december 7-9.

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. A gyerekek karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés mikulás és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába, majd kezdetét veszi az ünnepség, ahol a főszerep nem másé, mint a Mikulásé! A színpadon Kovácsovics Fruzsina és zenekara várja a gyerekeket és persze a Nagyszakállút.

Szikramanók - Karácsonyi kaland a cirkuszban

Fővárosi Nagycirkusz - december 8., 11.00, 15.00 és 19.00

A karácsony a szeretet, a törődés és az egymásra való odafigyelés ünnepe. Felgyorsult világunkban azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy az ajándék értékét a ráfordított pénz mértékben mérjük, amit kapkodva veszünk meg és adunk át, anélkül, hogy megadnánk a módját. Ez az, amivel a szikramanók, ezek az apró, csintalan teremtmények egyáltalán nincsenek kibékülve. El is határozzák, hogy megleckéztetik az embereket, és megtanítják őket újra a karácsony igazi szellemére!

Adventi készülődés a Miniversumban

Miniversum - december 9., 9.00 - 19.00

Készüljetek együtt a karácsonyra a Miniversum játszóházában! Fedezzétek fel a minivilág óriási terepasztalain a kedves és meghitt karácsonyi jeleneteket, és menjetek el játszóházba, ahol karácsonyi zeneszó mellett együtt díszíthetitek fel a Miniversum karácsonyfáját, és ti is készíthettek karácsonyi ajándékokat és díszeket otthonra! December 9-én 11 órakor Bartos Erikával is találkozhattok, aki közönségtalálkozóján a „Brúnó Budapesten” című könyvéből mesél majd nektek.

Színes Karácsony - Családi nap a Kassák Múzeumban

Kassák Múzeum - december 8., 10.00 - 13.00

Karácsonyfadíszeket, saját tervezésű pecsétnyomdák segítségével ajándékkísérőket, képeslapot is készíthettek Kassák Lajos avantgárd folyóiratai nyomán a Kassák Múzeum családi napján. A szervezők vetítéssel és kiállítás-kvízzel is várnak benneteket. A foglalkozást Csóka Heléna, múzeumpedagógus tartja.

A nagy játék készítés és csere-bere, avagy Mikulás a palotában

Petőfi Irodalmi Múzeum - december 9., 10.00 - 12.00

Vidd el egy olyan játékodat, amivel már igazán sokat játszottál / már úgy érzed nem a Te mulatságod többé / igazán kedves a szívednek, s add valakinek, aki pont ilyenre vágyott! Te magad pedig készíts annyi ajándékot, amennyit csak szeretnél, hogy mindenki mosolyoghasson ezen a délelőttön. A program ingyenes!

Cifra Palota - Suttog a fenyves - Ingyenes

Müpa - december 9., 10.00 - 13.00

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. Ezen az adventi vasárnapon lesz Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével, koncertet ad a Búgócsiga Zenede és részt vehettek Bognár Anna színművésznő drámafoglalkozásán. Egész délelőtt kreatív foglalkozások várnak és kipróbálhatjátok a Müpa zenei VR játékát is.

Játsszunk együtt! - Játékos kiállítás az MTVA Gyűjteményéből

Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely - december 9-ig látogatható

Az időszaki kiállításon minden a „Játékról” szól, legyen az tévéjáték, rádiójáték vagy bábjáték. Megidézik mindenki kedvencét, a Tévé Macit és újra találkozhatok a tévéből ismert bábfigurákkal: ott lesz Mazsola és Tádé, felbukkan Bunyós Bálint a Zsebtévéből, és bepillanthatok Dörmögőék otthonába is.

A Grincs

December 6-tól a mozikban

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!