Családi programok a hétvégére

Na tessék, itt a szeptember, és az időjárás máris tartalék üzemmódba kapcsolt, de ti ne róla vegyetek példát, inkább mozduljatok ki a hétvégén szórakozni!

Vöröstói Játékfesztivál

Vöröstó, Barnag - szeptember 3-4.

Ha már tudod, hogyan kell a legjobb papírrepülőt hajtogatni, az évek során tökéletesítetted a csúzlitechnikádat, mindenkit megversz matchbox-versenyben, vagy te vagy a legrátermettebb petanque-os, akkor mutasd meg magad Vöröstó és Barnag első ingyenes fesztiválján!


XXXI. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Jókai tér - szeptember 3., 9.30-21.30

Szeptember 3-án már 31. alkalommal rendezik meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb alkotói fogadják a közönséget.


Dunavirág Ünnep

Verőce - szeptember 3., 9.30-22.00

A Dunakanyar hazánk egyik legszebb tája, de vajon tudjuk-e mi teszi azzá? Töltsetek el egy röpke napot a Dunakanyar természeti és kulturális értékeivel, melynek része a dunavirág kérész is - rajzásuk a nyár egyik utolsó nagy természeti eseménye.


Gáncs Kristóf: Lajos kutya buszra száll könyvbemutató

B32 Galéria és Kultúrtér - szeptember 3., 10.00

Végre itt van Gáncs Kristóf nagy sikerű mesekönyvének folytatása, a Lajos kutya buszra száll! Az új könyvet ezúttal is mozgalmas bemutatón ismerhetitek meg, amelyen vendég lesz Wolf Kati is, aki elénekli Lajos kutya altatódalát. Bábjátékkal, workshoppal, tacskós keksszel, szörppel és igazi tacskók társaságában várnak mindenkit!


Pozsonyi Piknik a Pagonnyal

Pozsonyi út - szeptember 3., 10.00-19.00

A Pozsonyi Piknik Újlipótváros – és Budapest – egyik népszerű, legnagyobb civil kulturális rendezvénye. A Pagony idén 5 helyszínen a legváltozatosabb családi programokkal, jótékonysági eseményekkel várja a gyerekkel érkezőket.


A róka vendégei

Magyar Zene Háza - szeptember 3., 10.30

A Távol-keleti Fesztivál keretén belül egy csodálatos koncertre invitálnak mindenkit, aki érdeklődik a japán zene és kultúra iránt. Ugyanis a távolról érkező művészek nemcsak Japánról fognak mesélni, hanem a közönséggel való játékon keresztül annak különleges hangszereiről is.


Sün Sára világot lát

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - szeptember 3., 11.00

A gyerekmese főszereplője egy süni lány, Sári, aki útnak indul barátnőjével a pocokkal, hogy eljusson a malomba és elvigye az általa hímzett ajándék terítőt a molnárnak, Elek bácsinak. Azonban úgy alakul, hogy Sárinak egyedül kell útra kelnie.


Szalóki Ági gyerekkoncertje

Bakáts tér - szeptember 3., 11.00

Szalóki Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. De elhangzanak majd olyan dalok is, amelyek Ági hamarosan megjelenő új lemezén lesznek hallhatók.


Családi Mozgásfesztivál

Puskás Aréna - szeptember 4., 10.00-17.00

A Családi Mozgásfesztivál a Magyar Szabadidősport Szövetség legnépszerűbb ingyenes szabadtéri rendezvénye, ahol 100+ sportágat próbálhatsz ki képzett oktatók segítségével.


GóleMese

Gólem Színház - szeptember 4., 11.00

Hogyan kerül egy történetbe egy fél takaró, egy gránátalma magja, Salamon király, egy méhecske és az igazság mécsese? A rabbi elmeséli miközben életet próbál lehelni a mese erejével a Gólembe! Sikerülni fog neki vagy sem?


Mesedélelőtt - Csalafinta Szamárka tarisznyája

Aranytíz Kultúrház - szeptember 4., 11.00

Szalai Klaudia mesél Szamárkáról, aki miközben az úton legel szép nyugodtan, egyszer csak összetalálkozik a medvével. Az bizony rá akar ijeszteni, de Szamárka különféle csalafinta módon túljár az eszén. Vajon ki győz a végén? Ezt is megtudhatjuk, miközben a nemezelő kézműves-foglalkozás alatt elkészíthetitek csalafinta Szamárka tarisznyáját.


„A költő nincsen otthon”

Bakáts tér - szeptember 4., 12.00

Varró Dani korunk költői generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja, aki tehetségét számos műfajban megmutatta már. Utánozhatatlan stílusában íródott versei, gyermekversei és műfordításai emelték egyik legismertebb és legnépszerűbb költőnkké. Több mint tíz éve járja az országot hű barátjával, Molnár Gyurival, akinek megzenésített verseivel válik igazán egésszé és szórakoztatóvá A költő nincsen otthon című műsor, mely a hazai gyermek- és irodalmi előadások palettáján is kitűnik egyedi és modern stílusával.


Makám: Bogárbál

Bakáts tér - szeptember 4., 15.00

A műsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat.