Családi programok a hétvégére

Senkinek se vegye kedvét az iskolakezdési tortúra, szeptemberben nemcsak az oktatási intézmények, de a programhelyek is kinyitnak, szóval sok-sok remek kikapcsolódási lehetőség vár rátok a hétvégén.

II. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér - szeptember 10-11.

Családi hétvége és gyermekkönyvvásár idén is a Gárdonyi téren.


AmfiFeszt

Amfiteátrum - szeptember 10-11.

Szeptember 10-én és 11-én megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum és az ókori település körszínházát gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be e kora őszi hétvégén.


Legkisebbek mozija: Mancs őrjárat, a film (6)

Puskin Kuckó - szeptember 10., 10.00

A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyusai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással.


Pereputty családi délelőtt

Jókai Klub - szeptember 10., 10.00

Hagyományőrző délelőttre várja a gyerekeket, családokat a Jókai Klub és a Pereputty Együttes. Lesz mese, tánctanulás, ismerkedés népi hangszerekkel és kézműves-foglalkozás is.


Kiscelli Nap

Kiscelli Múzeum - szeptember 10., 10.00-18.00

Eltelt egy év, itt van újra... a Kiscelli Nap! A nap, amikor minden a zöld kapus kastély körül forog, és minden a feje tetejére áll. A külső udvarban kőkutyára lehet mászni miközben DJ Panda zenél. Az állandó és időszaki kiállításokon muzeológusok kalauzolják a látogatókat, amíg a belső udvarban a GYIK-Műhely művészeivel lehet majd alkotni.


Nyárbúcsúztató fesztivál a Czakón

Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont - szeptember 10., 10.00-22.00

Egy izgalmas, élményekkel teli családi nap, sok gyerekprogrammal, rengeteg társasjátékkal, koncertekkel, meglepetésekkel és ajándékokkal, ahol lesz arcfestés, ugrálóvár, finomságok és kézműves szépségek, sportos feladatok sora kicsiknek és nagyoknak, jazz, rock and roll és egy fergeteges utcabál a végén, ahol rongyosra táncolhatja mindenki a cipőjét.


Medvés

Magyar Zene Háza - szeptember 10., 10.30

Az interaktív előadás medvetáncoltató néphagyományaink alapján a kortárs utcaszínház eszközeivel készült a társulat alapítótagjainak műhelymunkája eredményeként.


Ebcsont és nyúlcipő

Városi Ifjúsági Klub - szeptember 10., 11.00

A szobában egy kényes nyuszi és egy stréber vizsla. Ismeretségük véletlenül indul, és bár kíváncsiak egymásra, képtelenségnek látszik, hogy bármiben is egyetértsenek. A nyúlketrec hamarosan kinyílik, és miközben szóba elegyednek egymással, a szoba lassan csatatérré változik...


Zene-Tér-Kép hangszerbemutató

Budapest Jazz Club - szeptember 10., 11.00

Az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló Zene-Tér-Kép sorozat hangszereket bemutató játékos foglalkozás, amely egy-egy hangszercsaláddal ismerteti meg a fiatal közönséget.


Csinnadratta – Utcaszínházi délután

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza - szeptember 10., 14.00-19.00

Ingyenes, őszköszöntő családi délután utcaszínházzal, sok játékkal és mókával.


Évadnyitó - a Hahó Együttes zenés gyermekműsora

Óbudai Kulturális Központ - szeptember 11., 10.00

A 4 gyakorló apukából álló gyerekzenekar 2-8 éves lurkóknak muzsikál: bemutatják a hangszereiket és vidám játékokkal színesítik az élőzenei műsort. A dalok a gyerekek és szülők mindennapjairól, a világ megismeréséről, barátságról, szeretetről, ünnepségekről, családról és a játékos környezetvédelemről is szólnak.


Legkisebbek mozija: A tenger dala (6)

Puskin Kuckó - szeptember 11., 10.00

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ról, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy kiszabadítsák a tündéreket és megóvják a szellemvilágot.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – Pici Bonbon

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - szeptember 11., 10.30

A Pici bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme van. Az előadás játékos módon mutatja meg a kisebbek és a még kisebbek számára, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa.


Közlekedj okosan!

Aranytíz Kultúrház - szeptember 11., 11.00

Kamilla bohóc és Frici bohóc Cipócskáról mesélnek, akit nagymama gyúr lisztből, és aki elgurul a nagyvilágba. Cipócska eleinte kedves és szófogadó, mindenben hallgat nagymamára és nagypapára. Ám Cipócska cirkuszba szeretne menni és türelmetlen, ezért Rémálom a nagymama segítségére siet, hogy megmutassa neki a szófogadatlanság következményeit...


Surján Kamaraegyüttes: Omnibus-koncertek

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - szeptember 11., 17.00

A Surján Kamaraegyüttes klasszikus zenei sorozata, amely a házimuzsikálás hagyományát eleveníti fel. Családi koncert, ahová a felnőtteket a gyerekek is elkísérhetik. A kicsikkel zenepedagógus foglalkozik, hogy a szülők zavartalanul élvezhessék az előadást.