Családi programok a hétvégére

És már megint hétvégére romlik el az időjárás, ki gondolta volna? Bosszankodás helyett azonban mi ezeket a programokat ajánljuk!

Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske (0)

Puskin Kuckó - március 25., 10.00

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.


Hokuszai nyomában | Alkoss együtt Kass Eszterrel!

Werk Akadémia - március 25., 10.00

A Werk Akadémia tavaszi, varázslatos hangulatú workshopjain a gyerekek három alkalommal, három szombat délelőtt három kiemelkedő művész alkotásait, szellemiségét és művészi technikáit ismerhetik meg és alkothatnak a szellemükben Kass Eszter festőművész-rajztanárral.


II. Vízivárosi Családi Nap

Jókai Anna Szalon - március 25., 10.00

A gyermekeknek egész nap arcfestéssel, kézműves sarokkal, csillámtetoválással kedveskednek, a nap indításaként pedig, 10 órától a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című bábelőadást nézhetitek meg, az Álomzug Társulás előadásában.


Felelős Gasztrohős a Ligetben-Víz Világnapja a Duna Múzeummal

Millennium Háza - március 25., 10.00-14.00

A Liget Budapest Projekt már a kezdetektől fogva elkötelezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímabarát megoldások iránt. Most eljött az ideje, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében megmutassák nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek a bolygónkért.


Családi Nap

Csili Művelődési Központ - március 25., 10.00-14.00

A Csili családi napján bábszínház, táncház és kézműveskedés is vár rátok.


Zenei RögvEst

Magyar Zene Háza - március 25., 10.30

Szórakoztató improvizáció gyerekeknek és felnőtteknek. Egy pörgős előadás tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet, minden történet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik.


Zenei flow élménykoncert babáknak és a családnak

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - március 25., 10.30

Azon szülők és gyermekeik számára ajánlott, akik a handpan és hegedű varázslatos hangjára szeretnék átélni a zenei flow élményt.


Tündér Ilona és Árgyélus

Müpa - március 25., 11.00

A szépséges tündérlány és a legkisebb királyfi viszontagságos szerelméről, a közéjük tornyosuló akadályokról, meg persze a könnyes-nevetős, boldog befejezésről rengeteg feldolgozás született az elmúlt évszázadokban. De Balogh Melinda és Bősze Tamás Jean-Pierre nemrégiben megjelent zenés verziója egyértelműen kiemelkedik e hosszú sorból: a zenészpáros a mindannyiunk által jól ismert klasszikus mesét úgy szűri át a magyar népzenei hagyományokon, hogy közben tágas világzenei hátteret is felvázol hozzá.


Halász Judit: A vitéz, a kalóz meg a nagymama

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - március 25., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.


Varázscirkusz

Müpa - március 25-26., 11.00 és 15.00

A Varázscirkusz című előadás gyerekeknek készült. Itt a szereplők egy vándorcirkusz tagjai (az Éj királynője állatszelidítő, Tamino légtornász, Papageno bohóc, Papagena kötéltáncos), akiknek Sarastro palotájában kell fellépniük...


Terra-Akva börze

Groupama Aréna - március 26., 9.00-16.00

Újra megrendezik a kedvenc terrarisztikai börzét a szokott helyen, a Groupama Aréna rendezvénytermében. Mindenkit várnak szeretettel és rengeteg érdekességgel, valamint állatokkal és szaktanácsadással is.


Legkisebbek mozija: A tölgy - Az erdő szíve (6)

Puskin Kuckó - március 26., 10.00

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében.


Családi vasárnap - Mechler Anna: A virágtündérek titkai - Gerti és a varázsgömböcskék

Millennium Háza - március 26., 10.00-12.00

Indulhat a virágvarázslat! Új virágtündér csatlakozik Olina, Bíborka, Nadin és Cili csapatához, akinek feladata a vadgesztenyék védelme lesz. Ti már gondolkoztatok azon, hogy melyik virágot óvnátok és gondoznátok? És vajon milyen ruha illene ehhez a feladathoz?


A kuflik és a nagy táncelőadás

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - március 26., 11.00

A Kulcsár Noémi Tellabor társulat Dániel András nagysikerű Kuflik mesekönyv-sorozata nyomán készítette a legkisebb korosztálynak szánt játékos, sajátos humorú és szórakoztató táncelőadását. Benne egy szép reggelen a virgonc Pofánka arra ébred, hogy táncolni volna kedve – és sorra próbálja meggyőzni barátait, hogy adjanak elő együtt egy nagy táncelőadást.


Öko Zsibongó Family

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ - március 26., 11.00-17.00

Az Öko Zsibongó a tudatosság élményt adó piactere, az élet több területén segít a látogatóknak. Egészségtudatosság, környezettudatosság, klímatudatosság, minőségi élményprogram, élmény alapú edukáció, kerttől az asztalig. A program családbarát, több generációnak biztosít közös élményt.