Gyermeksarok - programok minden napra

Garantált programok formájában nyújt ezentúl szolgáltatásokat a gyulai művelődési központ Gyermeksarka. A szolgáltatásbővítés remek példája annak, hogyan tud eredményesen reagálni a helyiek igényeire egy közművelődési intézmény.

Az épület korszerűsítésének 2015 őszi átadása óta nyújt rendszeres programokat és gyermekmegőrzési lehetőséget az Erkel Ferenc Művelődési Központ. Az épület a felújításnak köszönhetően nemcsak új arculatot kapott és vált energetikailag is korszerűvé, de általa az intézmény funkciójában is megújult. A beruházás építészetileg is igyekezett segíteni azt a szándékot, hogy a létrejött új multifunkcionális közösségi központ a társas együttlét változatos formáinak, és a szórakozás programjainak színterévé váljon. Ilyen a Gyermeksarok, amely az átadást követő időszakban már olyan közösségi eseményeket vezetett be, s tett ismertté és kedveltté a helyiek között, mint a Ciróka-maróka baba-mama klub vagy Hevesi Imre Varázsének című gyermekfoglalkozása.

Forrás: Erkel Ferenc Művelődési Központ

 

2022 februárjától napi rendszerességgel kínál programokat a gyermekeknek és szüleiknek a gyulai művelődési központ Gyermeksarka. "A karanténidőszakot követően azt vettük észre, hogy a korábbinál többen érkeztek a Gyermeksarokba akkor is, amikor nem volt előre meghirdetett programunk " - mondta Repisky Dániel, az intézmény rendezvényszervezési csoportvezetője. A szakember elmondása szerint egyre több olyan jelzést kaptak, amelyben szervezett események megrendezését javasolták.

"Bár valóban bővültek a szolgáltatásaink, a céljaink nem változtak a kezdetiekhez képest. Szeretnénk a gyermekneveléssel, a különböző élethelyzetek kezelésével kapcsolatban pedagógus, pszichiáter vagy épp gyermekorvos szakemberek segítségét adni a hozzánk érkező kisgyermekeseknek. Természetesen ezeket a programokat is úgy tervezik, hogy azokon gyermekükkel együtt lehessenek ott a szülők. Ugyanígy kiemelt fontosságúak a kicsiknek szóló események, amelyek egy része a zenei nevelésben jelent komoly segítséget, de általában remek közös programot jelentenek olyankor, amikor a játszótér az időjárás miatt nem opció, vagy egyszerűen kiválóan kiegészítik a hintázást, mászókázást." tette hozzá a közművelődési szakember. A Gyermeksarok a nyilvánvaló előnyök mellett a közösségépítésben és az  identitáserősítésben is élen jár, a programokat többnyire 6 éven aluli gyerekeknek és családjaiknak ajánlják.

További infókért klikk ide!