Mobilbalaton: videóverseny 20 éven aluliaknak

Legyél te is filmes! Forgass filmet, akár a mobiloddal, és nyerj értékes díjakat!

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal karöltve videóversenyt hirdet 20 év alatti gyerekeknek és fiataloknak. Nevezni maximum másfél perces filmekkel lehet, Balaton témában, műfaji és formai megkötés nélkül.

Lehet animáció, élőszereplős kisfilm vagy akár videóklip, csak az a fontos, hogy valahogyan kapcsolódjon a Balatonhoz. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. Nevezési határidő: június 5. A pályamunkát fel kell tölteni egy linkre vagy Drive-ra, az elérést pedig a következő e-mail címre kell küldeni: cinemira.mobilbalaton@gmail.com. Az alkotásokat filmesekből álló szakmai zsűri válogatja majd.

Forrás: Cinemira


A legjobb harminc alkotást nyáron levetítik a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémben, és az alkotók személyes értékelést is kapnak. A legjobb három film rendezői pedig értékes filmes és balatonos díjakat nyernek.

A nyeremények között találunk nyári filmes workshopra való meghívást a Gyerekfilm Akadémia felajánlásával 42 ezer forint értékben, három belépőt 10 ezer forint értékben a Cinemira TEEN – Nemzetközi Filmfesztiválra az Akvárium Klubban, fesztivál karszalagokat a június 23. és 26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádin tartandó Magyar Mozgókép Fesztiválra, négyfős élményvitorlázást Alsóörsön az ÉlményBalaton.hu felajánlásával, illetve családi belépőjegyeket a bakonyi Sobri kalandparkba.


(via Cinemira)