Garfield 2.

  • TóCsa / PORT.hu

Garfield brand, Garfield igazi márkanév, Garfield szimbólum, Garfield történelem, Garfield matrica a hűtőn, Garfield poszter a falon, Garfield toll a zsebben, Garfield plüssmacska az ágyban, Garfield képregény, Garfield rajzfilm és 2004 óta Garfield már film is.

Mivel viszonylag alacsony költségvetése ellenére az első rész csak Amerikában 75 millió dollárt fialt a gyártóknak, a folytatás elkerülhetetlen volt. Mivel itt minden a digitálisan előállított macskán áll vagy bukik, így még a színészek gázsiemelési igényeivel, netán továbbállásuk fenyegetésével sem kellett törődni, mivel a Jon-t és Liz-t alakító Breckin Meyer és Jennifer Love Hewitt bármikor bárkivel felcserélhető lenne, a hangsúly úgyis a világ legismertebb kövér macskáján lesz, aki most féltékenységtől hajtva rohan a gazdája után Londonba, hogy megakadályozza gaz eljegyzési kísérletét. A város utcáit járva véletlenül összecserélik őt Herceg-gel, a nemesi vagyonörökös macskával, aki megszólalásig hasonlít hősünkre azzal a különbséggel, hogy Garfield-dal ellentétben igazi úri neveltetésben részesült. A szerepcsere már csak azért is kényes, mivel Herceget épp most készül eltenni láb alól egy másik örökösjelölt, így hős macskánk nem élvezheti ki új kastélya luxuskényeztetéseit, hanem ehelyett inkább saját élete megmentésével lesz elfoglalva.

A Koldus és királyfi sztorit Garfield-ra adaptálni merész vállalkozásnak számít, de az alkotók szerencséjére a legkisebbek még úgysem ismerik, és ez a mozi elsősorban úgyis nekik szól. A filmes Garfield ugyanis nem azonos a napilapok utolsó oldalának három képkockáján szereplő verzióval. Hiányzik belőle az a pimasz humor, irónia és morcosság, ami a képregényt olyannyira népszerűvé tette a felnőttek körében is. A mozis macska egyfajta Garfield light, aki azonban csont nélkül lophatja be magát a picinyek szívébe, ugyanis jól táncol, aranyos és van (a gyerekek számára értékelhető) humora. Ha az első részt szeretted, másodszor is a moziban a helyed.