Hurrá, már pénteken megnézhetjük online a Westworld 2. részét!

Az HBO GO-n péntektől, a tévében viszont csak hétfő hajnaltól lesz látható az év sci-fi sorozatának új epizódja.

Nem túloztam, amikor azt írtam pár napja, hogy az HBO bemutatta az év sci-fijét: a Westworld tényleg olyan, mintha összegyúrták volna a Mátrixot a Jurassic Parkkal és a A hét mesterlövésszel, ráadásul a végeredmény mindegyik kultfilmnél ütősebb lett. A szériát az egész világon kitörő örömmel fogadták, az idei felhozatalból talán csak a Stranger Thing volt ennyire népszerű (mondjuk műfaját tekintve az inkább ifjúsági kalandfilmbe oltott horror volt).

Jó hírünk van minden western- és sci-fijongóknak:

nem kell hétfő hajnalig várni, már pénteken megnézhetjük a Westword 2. részét!

Egészen pontosan péntek hajnali 03:01-től már megtekinthető az HBO GO-n magyar felirattal a 2. rész itt, ehhez mindössze be kell regisztrálni az oldalra. Az 1. részt viszont akár regisztráció nélkül is meg lehet nézni ezen a linken.

 
A történet a Westworld nevű, gazdagoknak létrehozott vidámparkba viszi a nézőt. Itt a vendégek westerndíszletek közt lovagolhatnak a naplementébe, pisztolypárbajt vívhatnak a sivatagi kisváros közepén, vagy orgiába fulladó legénybúcsút rendezhetnek a szalonban. A Westworld mérnökei több tucat előre megírt indiános-bankrablós kalandot kínálnak a vendégeknek, a nap végére lelőtt szintetikus városlakókat pedig a műszak végén összefoltozzák, és másnap minden kezdődhet elölről.
 
 
Csakhogy akad néhány robot, akiken mintha nem fogna a golyó (Ed Harris titokzatos fekete pisztolyhőse, akit az 1973-as Westworldben Yul Brynner látszott, tipikusan ilyen), más egyedek pedig mintha kezdenének rájönni, hogy csak dróton rángatott marionettbabák egy folyton ismétlődő, kitalált előadásban - lesz tehát miért izgulni az újabb epizódokban is.