Leonardo DiCaprio lehet Frank Sinatra az új Scorsese-filmben

Az énekes feleségét pedig Jennifer Lawrence alakíthatja. Spielberg közben UFO-filmre készül.

A 81 éves Martin Scorsese a 10 Oscar-jelölést kapott Megfojtott virágok után sem akasztja szögre a csapót, sőt, két filmet tervez egymás után leforgatni: az elsőt Jézusról, a másodikat Frank Sinatráról.

Arról már a Port is beszámolt, hogy Scorsese  Kent Jones filmkritikus-filmkészítővel közösen forgatókönyvet írt Shūsaku Endō  A Life of Jesus című 1973-as művéből (a Némaság alapjául szolgáló regényt is a japán szerző írta), és még idén leforgatja a 80 percesre tervezett filmet, a tervek szerint Izraelben, Olaszországban és Egyiptomban.

Scorsese állítólag a Némaság sztárjával, Andrew Garfielddel szeretne újra együtt dolgozni a Jézus-projektben, bár az nem világos, hogy a 40 éves színész a címszerepre vagy az egyik tanítvány szerepére pályázik-e. (A tudósok szerint Jézus valamikor 33 és 38 éves kora között halt meg.) A források szerint Miles Teller is a jelöltek közt van.

A Sinatra-filmről is írtunk már, méghozzá a 15 film, amit Scorsese meg akart rendezni, de nem tudott című összeállításunkban. A rendező évekig tervezgette, hogy Leonardo DiCaprio főszereplésével elkészíti a legendás énekes életrajzi filmjét, de a Sinatra hagyatékkal folytatott nehézkes tárgyalások végül meghiúsították a projektet. Scorsese egy 2017-es interjúban úgy nyilatkozott, hogy a film valószínűleg nem fog megvalósulni, de világossá tette, hogy továbbra is érdekli Sinatra sztorija.

Forrás: Getty Images

 

Mérget továbbra sem lehet venni rá, hogy elkészül a film, mert az énekes lánya, Tina Sinatra birtokolja a jogokat, és még nem adta áldását a filmre. De ez nem akadályozta meg Scorsese-t abban, hogy felkérje Leonardo DiCapriót az énekes szerepére, míg Jennifer Lawrence-szel Sinatra második feleségét, Ava Gardner színésznőt játszatná el. (Gardner volt az, aki miatt felbomlott Sinatra házassága Nancy Barbatóval, Tina édesanyjával.)

Scorsese-nek alakul egy harmadik projektje is: Steven Spielberggel közösen executive producerei lesznek a Cape Fear – A rettegés foka című filmen alapuló Apple TV+ tévésorozatnak.(Scorsese rendezte az 1991-es noir thrillert, amelyet Spielberg Amblin Entertainment cége gyártott).

Ami a 77 éves Spielberget illeti, ő sem unatkozik. A következő projektje a Variety értesülései szerint valószínűleg egy UFO-film lesz, amely saját eredeti ötlete alapján készül. A Jurassic Parkot és a Világok harcát is jegyző David Koepp írja a forgatókönyvet.

Via: THR