Meg lehet nyugodni: van új rendezője a Halálos iramban 10-nek

A Föld nem zökken le a pályájáról, a verdák tovább dübörögnek.

Nagyjából egy hete hagyta ott a Halálos iramban 10. épp csak elkezdődött forgatását a franchise több részét is levezénylő Justin Lin. A bejelentés váratlan volt, ám az ilyenkor szokásos "kreatív nézeteltérések" dumán kívül nem indokolta távozása okát – bár producerként továbbra is a fedélzeten marad. 

Vin Diesel és az ismét visszatérő Charlize Theron már elkezdték forgatni a jeleneteiket, a franchise-hoz csatlakozó Jason Momoa is már izgatottan várta, hogy főgonoszkodhat, de rendező híján le kellett állítani a munkát, míg a producerek pánikszerűen meg nem oldják a problémát. Nos, a mentőakció sikerült:

Loius Leterrier lép majd be Lin helyére.

Forrás: Michael Tran/Getty Images

 

Leterrier számára nem idegen az akciófilmek világa, elég jó kis filmográfiája van, hiszen ő rendezte az Edward Norton féle A hihetetlen Hulkot (az MCU második darabját), A szállító első két részét, a Szemfényvesztőket, a Netflix bámulatos A Sötét Kristály-előzménysorozatát, a báb-fantasy A Sötét Kristály – Az ellenállás korát és a szintén netflixes Lupint.

Ezzel egyidejűleg kiderülni látszik, mi késztette Lint a távozásra:

az atlétatrikós főizompacsirta Vin Diesel.

A New York Daily News szerint Diesel állítólag feltartotta a produkciót, és nem hozta ugyanazt a "szakmai színvonalat", mint a társai. A franchise fő alakja korábban is megnehezítette a munkát, hiszen kakaskodása Dwayne Johnsonnal odáig vezetett, hogy utóbbi inkább elindította saját spinoffját, a Hobbs és Shaw-t. Dieselnek aztán volt egy békülési kísérlete, de Johnson nem kért belőle – ez érthető, hiszen a Szikla sorra ontja a sikerfilmeket, ami azt illeti, Diesel szintén kopasz kollégája messze kullog mögötte.

Ilyet még nem láttam. Lin 10 vagy 20 millió dollárról mond le.

– mondta egy veterán producer, majd Diesel trehányságáról is beszélt:

Diesel késve jelenik meg a forgatáson. Nem tudja a szövegét. És rossz formában van.

És ezt mindenki tapasztalta, de senki nem tette szóvá.

Érdekesség, hogy Lin kilépése (ami a hírek szerint "napi 600 ezer és 1 millió dollár közötti összegbe" kerül a stúdiónak) nem sokkal azután történt, hogy Diesel az Instagramon elárulta, hogy harcolt azért, hogy Jordana Brewster maradjon a filmben, miután a Fast X forgatókönyvének első változatából kihagyták a karakterét. A színésznő Mia Torettót, Dominic Toretto testvérét és Paul Walker karaktere, Brian feleségét alakította több részen keresztül – majd Walker tragikus halála után távol maradt, hiszen a történet szerint biztonságban akarja tudni újdonsült családját, Walker karaktere ugyanis még él a sorozatban.

(Forrás: Uproxx)