Saját mozifilmet kaphat az első plus size női szuperhős!

Zephyr, a repkedő sci-fi geek sztoriját Maria Melnik, az Amerikai istenek írónője adaptálná vászonra.

A Sony stúdió 2015 óta tervezgeti, hogy saját képregényfilmes univerzumot épít fel, amivel megszorongathatja a Disneyt és a Warnert, ezért is csapott le a Valiant képregényekre. Most, hogy Pókember a Hazatéréssel és a Bosszúállók: Végtelen háborúval már betagozódott a Marvel-filmekbe, le is porolják a korábban megvett jogokat: a tervek szerint mozifilmben is bemutatkozna az első plus size női szuperhős, Faith Herbert, alias Zephyr!

Zephyr először 1992-ben tűnt fel a Harbringer magazin oldalain, később viszont saját sorozatot kapott Faith címmel. A duci, sci-fi- és kütyürajongó lány a psiot nevű, poszthumán emberi fajhoz tartozik, akikről annyit kell tudni, hogy az X-Men mutánsaihoz hasonlóan különleges képességekkel rendelkeznek. Zephyr például tud repülni, másoknak telekinetikus vagy agymanipuláló képessége van. A hősnő a Renegades és a Unity nevű szuperhőscsapat tagja. Ők egy őrült tudós, a psiotok képességeit bármi áron kifürkészni akaró, követőit az emberiség feletti uralomhoz felhasználó anti-Xavier professzor, Toxo Harada ellen harcolnak.

A rendhagyó szuperhősös történetből a Sony tervei szerint az Amerikai istenek tévésorozat egyik forgatókönyvírója, Maria Melnik ír mozifilm változatot. Ez a pletykák szerint szorosan illeszkedni fog Vin Diesel szuperhősfilmjéhez, amiben a kopasz akciósztár egy Bloodshot nevű Valiant-hőst alakít majd. Arról egyelőre nincs hír, ki fogja Zephyrt alakítani a vásznon. (via The Guardian)