Steven Seagal is szerepelne a vízbe fulladt 3 éves szíriai kisfiúról szóló filmben

Az Európába tartó menekültek hányattatott sorsát bemutató produkcióhoz Van Damme-ot is meg akarja nyerni a rendező.

Steven Seagal, aki az utóbbi időben leginkább csak a Putyinhoz fűződő, furcsa barátságával és a szexuális zaklatási ügyeivel került be a médiába, felkarolná a vízbe fulladt szíriai menekül kisfiúról, Ajlan Kurdiról szóló film tervét. 

Ajlan Kurdi, a 3 évesen elhunyt szíriai kisfiú és egy síró puttó szobra az ENSZ agrár- és élelmezésügyi szervezetének (FAO) római székházában (fotó: Giuseppe Ciccia/NurPhoto via Getty Images)

 

Ajlan Kurdi története 2015 őszén rázta meg a világot: ekkor sodorta partra a tenger Törökország partjainál a mindössze 3 éves szíriai kurd kisfiú holttestét. Ajlan és a családja a Görögországhoz tartozó Kosz szigetére akartak eljutni a csónakjukkal, ám az elsüllyed, a kisfiú az anyja és a testvére is megfulladt a tengerben. A partra sodort, mozdulatlan kis testről készült fotó azonnal bejárta a világsajtót, sokakban csak ekkor tudatosult igazán, hogy az Afrikából Európába tartó menekültek sokszor olyan rozoga lélekvesztőkön utaznak, hogy sokan közülük nem is érnek partot, hanem még út közben életüket vesztik.

Ajlan történetéről most Aylan Baby – Sea of Death címmel forgatna filmet, amit nagyjából úgy lehetne lefordítani: Ajlan baba – A halál tengere. A forgatókönyvíró és a rendező Omer Sarikaya lenne, aki szeretné megnyerni a produkció számára Steven Seagal meleltt a '80-as és a '90-es évek másik híres akciófilmes ikonját, Jean-Claude Van Damme-ot is.

Amióta először megláttam a fotókat, egyszerűen nem tudok aludni. Folyton ott motoszkálnak az agyamban. Nagyon szerettem volna, ha valaki filmet forgat a témáról, és megüzeni a világnak, mi történt, de ezt eddig senki sem tette meg. Most majd megteszem én.

A forgatás idén szeptemberben kezdődne el. A vetítésekből származó bevételt a rendező jótékonysági szervezeteknek ajánlaná fel. (via The Guardian)