Két nő hivatalosan is megvádolta Steven Seagalt szexuális zaklatással

Faviola Dadis 17 éves modell, Regina Simons a Lángoló jég 19 éves statisztája volt a történtek idején.

Regina Simons, Faviola Dadis és a két nő ügyvédje, Lisa Bloom egy sajtótájékoztatón jelentették be: hivatalosan is szexuális zaklatással vádolták meg a levitézlett akciósztárt, Steven Seagalt– írja a Movieweb. Dadis ügyében a Los Angeles-i rendőrség január óta nyomoz: a modell 2002-ben mindössze 17 éves volt, amikor Seagal a Dzsingisz kánról szóló, új filmtervében ajánlott neki szerepet, és privát meghallgatásra hívta egy hotelszobába.

Dadisnak először bikinire kellett vetkőznie a színész és a testőre előtt, amiben Seagal semmi kivetnivalót nem talált, mivel szerinte ez amúgy is hozzátartozik a modellek munkájához. Ezután az akciósztár azt kérte, imitáljanak egy erotikus jelenetet, hogy kiderüljön, mennyire működik közöttük a kémia. Dadis egyre inkább kényelmetlenül érezte magát, ám ez állítása szerint egyáltalán nem érdekelte Seagalt. A sztár benyúlt Dadis bikinifelsője alá, és csavargatni kezdte a mellbimbóját, mire a modell kiabálni kezdett, hogy vége a meghallgatásnak. Seagal testőre azonban nem akarta kiengedni a szobából, csak azután, hogy a színésztől erre utasítást kapott.

Regina Simons 1994-ben 19 évesen volt statiszta a Lángoló jég című Seagal-filmben. A színész meghívta a Beverly Hills-i otthonába, a forgatás záróbulijára, csakhogy amikor a lány odaérkezett, már nyoma sem volt a vendégeknek, a színész azt mondta, mindenki hazament. Seagal ezután azt mondta a lánynak, menjen át vele egy másik szobába, mutatni akar neki valamit. Simons szigorú mormon neveltetést kapott, saját bevallása szerint '94-ben még egyáltalán nem élt szexuális életet, és először nem is gyanakodott Seagalra, hogy ilyesmit akar tőle. A sztár azonban elkezdte csókolgatni a lány nyakát, majd levetkőztette és megerőszakolta. Simons végig rettegett, bénult volt, sírt, és úgy érezte, mintha felülről bámulná a saját testét, miközben Seagal épp megerőszakolja.

Lisa Bloom, Dadis és Simons ügyvédje a sajtótájékoztatón külön felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak ez a kettő, eddig elhallgatott zaklatási ügye volt Steven Seagalnak, más nők is megvádolták az elmúlt hónapokban. Többek között a Vészhelyzet sztárja, Julianna Margulies is, aki 23 évesen ment el Seagal rezidenciájára egy szerepmeghallgatásra, ahol a női castingos az ígérete ellenére sem jelent meg. Seagal egy szál selyemkimonóban nyitott neki ajtót, a fegyvergyűjteményével dicsekedett neki, majd győzködni kezdte, hogy ő egy különleges képességű gyógyító, aki csodamasszázst is tudna adni a színésznőnek. Portia de Rossit, Az ítélet: család sztárját Seagal szintén egy meghallgatás alkalmával zaklatta: amikor egyedül maradtak a színész irodájában, Seagal azt mondta neki, hogy a vásznon kívül is fontos az emberek közti kémia, majd lehúzta a sliccét.

Jenny McCarthy is jelezte, hogy Seagal megpróbált visszaélni a helyzetével egy szereplőválogatáson, Lisa Guerrero színésznő-újságíró pedig állítólag amiatt bukott egy főszerepet, mert nem volt hajlandó egy második, éjszakai meghallgatásra visszamenni Seagal házába, aki már az első meghallgatáson is egy szál selyemköntösben fogadta.