A Vészhelyzet sztárja is szexuális zaklatással vádolja Steven Seagalt

Julianna Marguliesnek egy szál kimonóban, csodamasszázs ígérve nyitott ajtót egy meghallgatáson.

A Vészhelyzet és A férjem védelmében sztárja, Julianna Margulies Jenny Hutton talk show-jában, a Just Jenny-ben beszélt arról, hogy Steven Seagal szexuálisan zaklatta őt. Az eset még a Vészhelyzet 1994-es berobbanása előtt történ, 1989-ben: Margulies 23 évesen, fiatal színésznőként jelentkezett egy Seagal-film castingjára. Egy női casting director küldte őt el este 10-re Seagal rezidenciájára a szerepmeghallgatásra, és még a taxipénzt is fizették neki. Eredetileg úgy volt, hogy ez a castingos is jelen lesz a meghallgatáson, ám amikor a színésznő megérkezett a helyszínre, rádöbbent, hogy csak ő van ott – és az egy szál selyemkimonóban ajtót nyitó Steven Seagal.

Seagal a színésznő beszámolója szerint először egy fegyvert mutatott neki. Ő akkor látott életében először igazi lőfegyvert, ezért megkérte az akciósztárt, hadd távozzon inkább a lakosztályból, mielőtt baj történne. Seagal ezután békésebb taktikára váltott, és azt kezdte el bizonygatni, hogy ő egy gyógyító, aki szívesen meggyógyítja egy kis csodamasszázzsal a színésznőt. Margulies nagyon ideges lett, és gyorsan távozott. Saját bevallása szerint akkor és ott egy életre megtanulta, hogy a hollywoodi nagyágyúkkal nem szabad egyedül találkozni semmiféle lakosztályban, bármilyen szerepet is ígérnek. Így sikerült kivédenie Harwey Weinstein nyomulását is, amikor a producer egy meghallgatásra invitálta a hotelszobájába.

Nem ez az első eset, hogy Steven Seagalt szexuális zaklatással vádolják. Lisa Guerrero pár hete mesélte el a nyilvánosságnak, hogy 1996-ban az akciósztár szexuálisan zaklatta: 1996-ban a Tűz a mélyben című filmjéhez keresett produceri minőségben szerepet, és a színésznőt is elhívta egy castingra – ahol selyemköntösben fogadta, majd azt kérte tőle, menjen vissza este is, egy privát meghallgatásra, asszisztensek nélkül. Guerro nem ment bele ebbe, így végül csak egy kis mellékszerepet kapott a filmben. Állítása szerint Seagal a filmforgatáson is folyton beinvitálta az öltözőjébe. (via Movieweb)