Kiderült, miért szabadulnak meg az HBO Maxnál a Westworldtől

A Discoveryvel összeolvadó Warnernek alapos oka van a tisztogatásra… Közben elérhetővé vált a teljes, 81 címből álló lista is a streaming oldalról lekerülő filmekről és sorozatokról – további fontos címek is lelepleződtek.

Ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk, a nyári tisztogatást követően

újabb saját gyártású sorozatok kerülnek le az HBO Maxról,

köztük például a Westworld vagy a The Nevers. Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a Warner Bros. Discovery vezetője, David Zaslav így akar spórolni, hiszen a cég 47 milliárd dolláros hiánnyal küzd.


Most kiderült az is, miként lehet mindebből pénzt csinálni – hiszen az nem tűnt túl valószínűnek, hogy csupán abból, hogy nem kell jogdíjat fizetniük az alkotóknak, illetve nem foglalják a helyet a tartalmak, sokat lehetne spórolni. Közleményük szerint a cég nemrégiben úgy döntött, hogy

bizonyos HBO-s és HBO Max-tartalmakat más streaming szolgáltatóknak ad el, akiknél ingyen, reklámokkal együtt lehet majd megtekinteni a szóban forgó filmeket és sorozatokat.

A korábban már említett címek, azaz a Westworld és a The Nevers mellett a döntés olyan alkotásokat is érint, mint A farkas gyermekei, a Ki lesz az új Magic Mike? vagy Az időutazó felesége.

„Így ezek a szériák új, szélesebb közönséghez jutnak majd el.

Az erre való átalakulásra felkészülésként a következő napokban ezek a sorozatok el fognak tűnni az HBO Max szolgáltatásáról”

– olvasható a nyilatkozatban. Amellett egyébként, hogy a cég pénzzé teszi saját gyártású tartalmait, azt is tervezik, hogy már jövőre elindítanak ők is egy ingyenes, reklámok megtekintése fejében nézhető streaming csatornát.


De vissza a sorozatokhoz! Az IndieWire közzétett egy teljes, 81 címből álló listát, ami az idén nyáron, ősszel és télen zajló változások során már eltávolított vagy hamarosan lekerülő címekből áll. Itt lehet böngészni, de jó tudni, hogy ez az amerikai HBO Maxra vonatkozik, szóval lehet, hogy néhány tartalom eleve nem is volt fent nálunk. Az említett fontosabb címek közül mindenesetre mind a Westworld, mind A farkas gyermekei, mind a The Nevers fent van még, szóval akit érdekelnek, villámgyorsan kezdje el darálni őket. 


(via The IndieWire)