Az ősz első napja is tartogat jó filmeket a tévében

Ezeket igyekeztünk összeszedni nektek. A nosztalgiázni vágyóknak A simlis és a szendét ajánljuk, de ma mutatják be A mi kis falunk új évadának első részét is.

A simlis és a szende / Gyilkosság postázva - RTL Klub, szeptember 1. szombat, 12.55h

A férfi főszereplő - Bruce Willis remek humorával és szimpatikus lazaságával egy csapásra meghódította a női nézőket, a női bombázó Cybill Shepherd, az egykori modell, a Taxisofőr egyik főszereplője pedig a férfiak tekintetét szegezte a képernyőre. A remek humor, a két főszereplő kitűnő alakítása és a szellemes ötletek üdítő szórakozást nyújtanak. A népszerű, sikeres sorozat 1985 óta szinte minden jelentős tévésorozat díjat besöpört, mint pl. Emmy-díjat, valamint a Golden Globe-díjat.


A mi kis falunk / A titokra fény derül - RTL Klub, szeptember 1. szombat, 20h

Hamarosan kiderül, hogyan végződött Erika és Gyuri esküvője, mert bizony a szertartás nem éppen úgy alakult, ahogy azt Erika szerette volna. A harmadik évad első epizódjában fény derül arra, mi lett a balul sikerült esküvő vége. A szálak pedig természetesen tovább bonyolódnak. Az csak hab a tortán, hogy Károly, a falu polgármestere mindeközben mindent tűvé tesz egy rejtélyes csomagért, amiről kiderül, hogy az iroda széfjében található. A széf kulcsa azonban Erikánál van, aki nincs a közelben.

A.I. - Mesterséges értelem - RTL II, szeptember 1. szombat, 20h

A XXI. század közepére az emberiség életét az új típusú, saját létükről is tudó komputerek teszik tökéletessé. Ezek a gépek segítenek átvészelni a természeti katasztrófákat: a sarki jégpáncélok megolvadását és a kontinensek parti területeinek víz alá kerülését is. A komputerek robotokat működtetnek, és ezek egyike, egy android a gépek evolúciójának új lépcsőfokára ér: alkotói érzésekkel ruházzák fel. A film az ő érzelmeinek fejlődéséről, és a körülötte élők reakcióiról szól, arról, hogy lehet-e a komputer-ember több, mint gép.

Disturbia - Paramount Channel, szeptember 1. szombat, 21h

Apja halálát követően Kale mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza. Házuk falai kezdenek összezárulni Kale körül. Amikor elhatalmasodik rajta az unalom, figyelmét a házon kívülre fordítja, és elkezdi meglesni szomszédjait, köztük a csinos lányt, aki most költözött melléjük, no meg azt a gyanús urat, aki Kale szerint nem lehet más, mint az országszerte keresett sorozatgyilkos. Ám vajon mindez valóság, vagy csak a négy fal közé szorított zaklatott, hiperaktív képzelete játszik Kale-lel?

Az amerikai - Film Mánia, szeptember 1. szombat, 21h

Jack a bérgyilkosság művésze, jó referenciákkal, aki folyamatosan mozgásban és mindig résen van. Egy balul elsült akció után megfogadja, hogy a következő munka lesz az utolsó. Ez az utolsó küldetés Itália vadregényes dombjai közé egy olasz kisvárosba szólítja. De Jack számára minden helyszín csapda és minden ember egy potenciális fenyegetés. Maga is meglepődik, amikor mégis bensőséges beszélgetésbe bonyolódik egy pappal és szerelmi viszonyba keveredik egy helyi szépséggel. Ugyanakkor egy veszélyes árnyfigura is a nyomában van és talán titokzatos megbízója sem teljesen az, aminek látszik.

Förtelmes főnökök - Cool, szeptember 1. szombat, 21h

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

Üvegtigris - TV2, szeptember 1. szombat, 21.15h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa; Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő; Sanyi a félnótás hajléktalan; Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába; és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impalát. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászálltak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegették, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van, ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen.

Superman - M3, szeptember 1. szombat, 21.25h

A Krypton bolygó végpusztulása elkerülhetetlennek látszik, de a hatalmas robbanás előtt még egy utolsó mentőkabin kiszakad a Krypton gravitációjából. A fedélzeten egy kisbaba, egyike a néhány életben maradt kryptoninak. Még nem tudja, hogy ő lesz, aki ismét reménységgel tölti majd el a Föld lakóit...

Vérmesék - RTL Klub, szeptember 1. szombat, 23h

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét Maggiet (Michelle Pfeiffer), és két vadóc kamasz gyerekét (Dianna Agron, John D'Leo).

A pokolból - Paramount Channel, szeptember 1. szombat, 23.20h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.