Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezek a filmek boldogítanak a tévében.

A vihar magja - Viasat3, október 12. szerda, 21h

Tanévzáróra készülnek az amerikai kisvárosban, Silvertonban, amikor a meteorológiai jelentés szerint hatalmas viharzóna közelít a településhez. Miközben a lakosság túlnyomó része megpróbál menedéket keresni vagy elmenekülni a forgószél és a ciklonok elől, viharvadászok csapata érkezik a városba. A bátor kutatók megpróbálnak bejutni a tornádó közepébe, hogy közvetlen közelről vizsgálják meg a különleges jelenséget. Számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége.

 

Végképp eltörölni - Film+, október 12. szerda, 21h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Elhurcolva - AMC, október 12. szerda, 21h

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének _ és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

Sztálin halála - Paramount Network, október 12. szerda, 21h

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkvában. Ám néhány embernek a gyász helyett más feladat jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét.

 

A detonátor - Viasat Film, október 12. szerda, 21h

Sonni Griffith, a CIA titkos-ügynöke egyedül érkezik Lengyelországba, hogy elfogjon egy fegyverkereskedőt. Amikor azonban a célpont leleplezi, Griffith a börtönben találja magát, ahonnan gyorsan kihozza a CIA és egy új feladatot bíz rá, azaz vissza kell kísérnie Nadia-t, a gyönyörű orosz nőt Amerikába. Ám Griffith hamarosan rádöbben, hogy a nőre ugyanaz a fegyverkereskedő vadászik, akit ő is le akart leplezni, s ellenfele bármire képes, hogy kiszedje Nadia-ból, hogy hová rejtette el azt a 30 millió dollárt, amiből a férfi vehetne egy atombombát. Amikor pedig egy besúgó a CIA-nál felfedi Griffith és Nadia rejtekhelyét, egymaguknak kell szembeszállniuk a fegyvernepperrel, hogy életben maradjanak, és megmentsék a világot.

 

Börtönregény - Mozi+, október 12. szerda, 21h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Szemtelen szemtanúk - Filmcafe, október 12. szerda, 21h

Mikor a csapatnyi csinos vezérszurkoló lány gyilkosság szemtanúja lesz, Sharp hadnagyra hárul a feladat, hogy megvédje őket a rájuk leselkedő veszedelemtől. Sharp a lányok edzőjének álcázza magát és beköltözik a vezérszurkolók házába. A mogorva zsaru számára felfoghatatlan, hogy a lányok miért nem olyan ruhát hordanak, ami befedi testüket, miért nem esznek olyan ételt, ami esetleg tápláló, és miért kezd forrni a vérük, ha elérkezik a szombat este. Így nem lehet dolgozni! Pedig szükség van rá, mert a gyilkos mindent megtesz, hogy elintézze a lányokat.

 

A másik lány - Film Mánia, október 12. szerda, 21h

John James túl egy fájdalmas váláson, Dél-Karolina távoli vidékére, egy magányos farmra költözik a tinédzser lányával, Louisával és a kisfiával, Sammel. Egyelőre asszony nélkül képzeli el a jövőjét, úgy érzi, ki kell hevernie a csalódást, melyet az előző házasságának széthullása okozott. A kamasz Louisa azonban nehezen viseli az elszigeteltséget, ráadásul egyre furcsábban kezd viselkedni, miközben a farmon is mind különösebb dolgok történnek. John eltökélt szándéka, hogy kideríti, ki vagy mi áll ezek mögött. Az ősi gonosz azonban már az életüket fenyegeti.

 

A francia hadnagy szeretője - M5, október 12. szerda, 21.35h

John Folwes regényéből Harold Pinter A XIX. századi angol történetben egy őslénytannal foglalkozó tudós, az esküvője előtt álló Charles (Jeremy Irons) véletlenül megismerkedik a tengerparton egy különös, magányos nővel, Sarah-val (Meryl Streep). A lányt közmegvetés sújtja, mivel a pletykák szerint ő volt a francia hadnagy szeretője. Charles-t egyre jobban izgatja a titokzatos lány, végül mindent hajlandó vállalni érte, hogy elnyerje szerelmét. A történetből napjainkban film készül. A Sarah-t alakító híres, amerikai színésznő és a Charles-t alakító angol színész között _ a megfilmesítendő történethez hasonlóan _ szenvedélyes szerelem fejlődik ki. Vajon melyik korban volt több esély arra, hogy a szerelmesek boldogok legyenek?

 

Hosszú alkony - Duna World, október 12. szerda, 22.40h

Schirley Jackson regénye alapján: Forgách András Az öregséget is harmonikusan megélő, aktív és szellemileg teljesen friss régésznő tanítványaival éppen egy kutatási eredményét ünnepli. Szülőföldjén járva, hazafelé menet hirtelen kiszáll az autóból és sofőjét hazaküldi. A napsugaras hangatábla gyerekkorát idézi, s ő boldogan indul neki az ismerős tájnak. De hamarosan eltéved és egy kivénhedt távolsági busszal folytatja útját az éjszakában. Álom és az ébrenlét határán valószínűtlen dolgok történnek meg vele: a buszsofőr ördögi arcot ölt, és kiteszi a buszból, s ő áll a zuhogó esőben, először egy elgázolt fiú holtteste fölött, majd a csatlakozásra várva. Két sötét figura elviszi egy kocsmáig, melynek kiadó szobájában gyermekkori barátjára lel, s lezuhan az elkorhadt falépcsőn. Aztán kezdődik mindez újra, barátságos sofőrrel, születésnapját köszöntő régésztanítványaival otthon, hogy a fürdőszobából kilépve megtalálja ugyanazt a falépcsőt, ahol az álmok is véget érnek.

 

Pancser Police - AXN, október 12. szerda, 22.50h

Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője rajong az asztaláért. Társát, Terryt (Mark Wahlberg) már más fából faragták, de amióta nyilvánosan megszégyenült, Allen mellé osztották be. Ők ketten csak messziről bámulják az ügyosztály menő kopóit: Dansont (Dwayne Johnson) és Manzettit (Samuel L. Jackson), míg végül egyszer úgy hozza a sors, hogy kénytelenek a helyükre lépni. Eljön a nagy lehetőség, hogy megmutassák, ők micsoda rendőrök.

 

Arcmás - Filmcafe, október 12. szerda, 22.50h

Anna Marchant általános iskolai tanárnő (Milla Jovovich) túléli egy Könnyfakasztó nevű sorozatgyilkos támadását, ám hiába látta a férfit, fejsérülése következtében többé nem képes arcokat felismerni: még a barátja arca is minden alkalommal új és más a számára. Egy terapeuta tanácsára ruházatuk és más jellegzetes ismertetőjegyeik alapján próbálja azonosítani az embereket, ám hamarosan kiderül számára, hogy egyvalakinek mégis felismeri az arcát: a Könnyfakasztót kereső Kerrest nyomozóét (Julian McMahon). Anna és a férfi fokozatosan egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és együtt igyekeznek megtalálni a gyilkost, mielőtt az újból ölne.

 

Valami Amerika 3 - SuperTV2, október 12. szerda, 23h

A Valami Amerika 3. története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

 

Préda - Moziverzum, október 12. szerda, 23h

Képzeld el, hogy egy hatalmas hurrikán tart a szüleid háza felé, és apád egyik pillanatról a másikra már nem veszi fel a mobilját. Pár kilométernyire behatolsz kocsival az evakuációs zónába, hogy megnézd, mi van vele, és rájössz, hogy csapdába esett a ház alatti alacsony szervíztérben. Amikor lemászol hozzá, hogy segíts neki, te is csapdába esel, a víz egyre emelkedik, aligátorok bukkannak fel, és egy hatalmas példány elzárja a biztonságba vezető lépcsőt...

 

Colombiana - Mozi+, október 12. szerda, 23h

A kilencéves Cataleyának a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

A specialista - Film+, október 12. szerda, 23.25h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharone Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quicket (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.