Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a hétvége első napján a tévé előtt ragadnál...

Hétmérföldes szerelem - VIASAT Film, november 25. szombat,  10.25h

Erin és Garrett találkozása egyéjszakás kalandnak indult, majd nyári románccá alakult. Egyikük sem tervez komoly kapcsolatot, Erin ugyanis San Franciscóban tanul, Garrettet pedig New Yorkhoz köti a munkája. Ám a nyár végén már egyikük sem biztos abban, hogy valóban véget akarnak vetni a kapcsolatuknak. A hétmérföldes távolság, a károgó barátok és az új kísértések ellenére együtt maradnak. Már csak sok SMS-re, éjszakákon át tartó beszélgetésekre, és némi telefonszexre van szükség, hogy a távkapcsolat működőképes legyen. De kiállja-e kapcsolatuk az idő próbáját?

 

Úriember revolverrel - AXN, november 25. szombat,  10.45h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Mielőtt megismertelek - Moziverzum, november 25. szombat,  11h

A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk...Louisa "Lou" Clark egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Bár jellemzően optimista természetű, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynor-nek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes-székbe kényszerült és, akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott.

 

Kiadatás - VIASAT Film, november 25. szombat,  12.35h

Anwar (Omar Metwally), az egyiptomi származású vegyészmérnök hazafelé tartva eltűnik a repülőgépről. Állapotos felesége, Isabella (Reese Witherspoon) mindent megtesz, hogy megtalálja, ám nyomozása nem vezet sikerre. Egykori osztálytársa, Alan Smith (Peter Sarsgaard), aki politikai kapcsolatokkal rendelkezik, kideríti, hogy Anwart terrorizmus vádjával letartóztatták és a CIA utasítására külföldre szállították. Douglas (Jake Gyllenhaal), a CIA-ügynök utazik a harmadik világbeli országba, hogy kivallassa a gyanúsítottat.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút - AMC, november 25. szombat,  13.05h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

Viharzóna - Filmcafe, november 25. szombat,  14.10h

Billy Tyne kapitány (George Clooney) kardhalvadászatra hívja össze legénységét. Tudja, hogy az idő októberben bármikor rosszra fordulhat, de belevág a nagy zsákmány reményében. Öten követik őt: a két hősszerelmes ifjú, Bobby és Bugsy, a nemrégen elvált Murph, Alfred, a hallgatag jamaikai és egy ellenszenves férfi. Az első kudarc után veszélyesebb vizekre merészkedik a kapitány. A sikeres halászat után azonban elromlik a hajó felszerelése. Nehéz döntés előtt állnak: vagy áthajóznak a viharon, vagy várnak és elvesztik a zsákmányt.

 

Az istenek a fejükre estek 2. - Moziverzum, november 25. szombat,  14.55h

Egy előkelő New York-i hölgy, aki eddig csak könyvekből csodálta Afrika szépségeit, a sivatag fölött kényszerleszállást hajt végre, de egy fa tetején landol. Kényszerpihenője alatt különös állatokkal kerül szorosabb ismeretségbe, közben megismerkedik Xixóval, a busmannal, egy csapat gyerkőccel, néhány orvvadásszal, na meg azokkal a marcona katonákkal, akik időnként túszul ejtik egymást. Mindeközben persze iszonyú hőség van, tűz a nap és bármilyen könnyű is a repülőgép, nem akar lekerülni a fa tetejéről...

 

Megjött Apuci - Prime, november 25. szombat, 14.55h

Will Ferrell a legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni. Ám nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vér szerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért...

 

Százkarátos szerelem - RTL, november 25. szombat,  15.45h

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, és bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Vakmerő tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát...

 

Házibuli - Filmcafe, november 25. szombat,  16.40h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Apádra ütök - Paramount Network, november 25. szombat,  16.50h

A férfi ápolóként dolgozó Greg Beckur végre találkozik barátnője szüleivel, hogy áldásukat kérje a lánykérésre. Hamar kiderül, hogy élete párjának édesapja minden vej rémálma.

 

Félholt - VIASAT Film, november 25. szombat,  16.55h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Sose halunk meg - Moziverzum, november 25. szombat,  17h

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokása szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, s ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye pedig értetlenül figyelte a nagy álmokat és kockázatot kergető nagybácsit...

 

Titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetés - AMC, november 25. szombat,  17.10h

Nem gyakran fordul elő, hogy a világ megmentése könyvtárosok kezébe kerüljön, de most pontosan ez történik Flynn Carsennel. A könyvmoly fiatalember egy könyvtárban kap állást, ám hamar kiderül, hogy nem akármilyen feladatot bíztak rá. A könyvtár raktárában őrzik az emberiség legféltettebb kincseit, többek között az Excaliburt, Pandora szelencéjét, s a Frigyládát _ a legnagyobb titokban, távol a gonosz erőktől. Egy nap azonban ellopják a Szent Lándzsát, és a szelíd könyvtárosból igazi akcióhős lesz, aki a fél világot átkutatja a felbecsülhetetlen értékű műkincsért.