Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Íme, egy csokornyi szórakoztató mozi a hétvégi lazuláshoz!

Könnyes leves -  Film Mánia, február 25. vasárnap, 9.40h

Az amerikai Abby (Brittany Murphy) teljesen magára marad Tokióban, amikor a barátja váratlanul szakít vele. Kétségbeesésében munkát vállal a szomszédja, Maezumi (Toshiyuki Nishida), az idősödő mesterszakács és a felesége, Reiko (Kimiko Yo) éttermében. A férfi levese hatására Abby elhatározza, hogy beáll mellé tanulónak. Kitartóan dolgozik, annak ellenére, hogy az öreg állandóan kiabál és zsarnokoskodik vele. Idővel azonban a mester és a tanítványa megtalálják a közös hangot.

 

Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés -  AMC, február 25. vasárnap, 10.25h

Az egykori sikeres sci-fi tévésorozat, a Galaxy Quest hősei két évtized elteltével is népszerűek. A színészek azonban már unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Ám ezúttal különleges dolog történik. A jelmezes rajongók közt van néhány fura figura. Űrlényeknek öltöztek, és Taggart kapitány segítségét kérik, hogy mentse meg őket a gonosz Sarristól. A csapat hamarosan a csillagok között találja magát.

 

Indiana Jones és a Végzet Temploma -  Mozi+, február 25. vasárnap, 10.30h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

A veréb is madár - Magyar Mozi TV, február 25. vasárnap, 12.35h

Holló Zoltán úgy érzi, azért nem tudja megvalósítani nagy találmányát, mert ikertestvére még az ötvenes években disszidált. Mr Hollónak minden sikerül, ami Holló elvtársnak nem. Ez így nem mehet tovább!

 

A legnagyobb showman -  Moziverzum, február 25. vasárnap, 13.20h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

 

Furcsa pár -  Filmcafe, február 25. vasárnap, 13.55h

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége és nincs tovább maradása a közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához. Felix pontosan ezt teszi, miután felesége elválik tőle, barátjánál, Oscarnál keres menedéket, amíg talpra áll. Igen ám, de Oscar a világ legtrehányabb alakja, Felix pedig a pótcselekvésként gyakorolt tisztaság- és rendmániája miatt szinte elviselhetetlen…

 

A híd túl messze van -  Film Mánia, február 25. vasárnap, 13.55h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.

 

Az utazó -  VIASAT FILM, február 25. vasárnap, 14h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

Bean - az igazi katasztrófafilm -  RTL, február 25. vasárnap, 15.15h

Sokféle katasztrófa létezik a világban, egyik szörnyűbb, mint a másik. Ám semmi sem ér fel Mr. Beannel (Rowan Atkinson), aki gondnokként átalussza a munkaidejét a félelmetesen komoly brit Királyi Nemzeti Galériában. Főnökei tudják ezt, és ki akarják rúgni, csakhogy nem tehetik. Bosszúból az Egyesült Államokra mérnek csapást, és egy kis Los Angeles-i művészeti galériába küldik a Bean-katasztrófajelenséget, ahol minden idők legnagyobb amerikai képének megnyitóján kell majd a képességeivel tündökölnie.

 

Szuperhekusok -  RTL HÁROM, február 25. vasárnap, 15.50h

Három bűnöző kifosztja az egyik detroiti bankot. Bár az egyik tettest még a helyszínen ártalmatlanítják, másikukat pedig börtönbe dugják, a harmadiknak sikerül eltűnnie a húszmillió dollárral. Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamaiban. Mivel a rendőrök tehetetlenek, két FBI-ügynök veszi át a nyomozást. Forest (Bud Spencer) és Bennet (Terence Hill) minden tehetségére szükség van, hogy a hét éve eltűnt dollármilliókat és a pénzzel bujkáló gazfickót kézre kerítsék.

 

Tűz a víz alá! -  TV2, február 25. vasárnap, 15.55h

Tom Dodge kapitány kiváló katona, aki osztatlan népszerűségnek örvend az egyszerű katonák körében, ugyanakkor nem mondható mindez el a tisztikar esetében. Számos rosszakarója van feljebbvalói körében, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék őt. Sikerül is elérniük, hogy a kapitányt egy rozoga, második világháborús tengeralattjáró parancsnokává nevezzék ki, ráadásul a kikötő legzüllöttebb tengerészeiből válogatják össze a legénységét. Dodge kapitányt pedig hamarosan titkos küldetésre küldik, ő azonban nem esik kétségbe...

 

Házibuli -  Prime, február 25. vasárnap, 16h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Meggyanúsítva -  VIASAT FILM, február 25. vasárnap, 16.10h

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.

 

Superhero Movie -  Paramount Network, február 25. vasárnap, 17h

Rick Riker (Drake Bell) kész istencsapása. Amikor feldúlja az állatkert kísérleti laboratóriumát, egy mutáns szitakötő a nyakába harap, s ettől gyökeresen megváltozik az élete. Szuperhőssé válik, és a nagy segítségben romba dönt mindent.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2. – Az időalagút  -  Film Mánia, február 25. vasárnap, 17.30h

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem lenne elég, hűséges fegyverhordozója helyett annak mai leszármazottja tért vele vissza tévedésből a középkorba. Rendbe kell hozni a kizökkentett időt.

 

Elvált nők klubja -  Filmcafe, február 25. vasárnap, 17.50h

1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett "első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy "visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól.