Itt vannak a legjobb filmek szerda estére

Szerda este ezek a filmek vonulnak fel.

Szigorúan bizalmas - TV4, május 1. szerda, 20h

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley és az ökléért tartott Bud White ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását. Exley egy ügy kapcsán rájön, hogy néhány rendőr is benne van a leszámolásban. A felfüggesztett Jack Vincennes segít a furcsa párnak, kockáztatva ezzel a saját életét.

 

Aquaman - Film+, május 1. szerda, 20:10h

Arthur Curry (Jason Momoa) próbál átlagos életet élni, de ez nagyon nehéz olyan adottságokkal, amelyekkel ő rendelkezik. Még zavarodottabbá válik, amikor megtudja, hogy a földiek által csak legendának tartott Atlantis az óceán mélyében nagyon is létezik, és a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét. Testvére, Orm (Patrick Wilson) azonban párbajra hívja a trónért. Nereus király (Dolph Lundgren) Valkót (Willem Dafoe) bízza meg Arthur kiképzésével. Nem is sejtik, hogy míg a trónért és a gyönyörű Mera (Amber Heard) kegyeiért viaskodnak, egy minden eddiginél pusztítóbb háború van kibontakozóban.

 

Kong: Koponya-sziget - RTL HÁROM, május 1. szerda, 20:40h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik James Conrad kommandós (Tom Hiddleston) vezetésével. A csapat, köztük a kutató Mason (Brie Larson) és Packard (Samuel L. Jsckson), valamint a nagy haszonra számító üzletemberek nem is sejtik, milyen rettenetes meglepetés vár rájuk a sziget belsejében. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik, ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók hamarosan rájönnek, hogy átlépték azt a határt, ahonnan lehetetlen élve visszatérni. A hatalmas Kong birodalmában ugyanis minden pillanat életveszélyes kihívás.

 

Sherlock: A szörnyű menyasszony - M5, május 1. szerda, 21h

Thomas Ricoletti a ködös londoni éjszakában szemtől szemben találja magát véres menyasszonyi ruhát viselő hitvesével. Elszörnyedésének legfőbb oka, hogy néhány órával korábban szemtanúja volt annak, ahogy az asszony golyót röpített a saját fejébe. A kísérteties jelenés hasonló elszántsággal végez Ricolettivel, majd nyomtalanul eltűnik a homályban. 1895-ben Lestrade felügyelő ezzel a megoldhatatlannak tűnő rejtéllyel keresi fel Sherlock Holmest, aki elvállalja az ügyet. Kísérője is akad a küldetésben, egy leszerelt katonai orvos, Dr. John Watson, aki nemrég költözött be ugyanabba a bérlakásba. A Sherlock sorozat Viktória-korban játszódó külön epizódja sajátosan furfangos módon fűzi tovább a legendás detektív modernizált kalandjainak sorát.

 

Hannibal - Moziverzum, május 1. szerda, 21h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

Ready Player One - Viasat3, május 1. szerda, 21h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Ártatlan gyilkosok - Duna World, május 1. szerda, 22.25h

Két egyetemista fiú rábeszéli a neves hollywoodi rendezőt, hogy dolgozzanak együtt a forgatókönyvükön. A készülő film sztorija meglepően hasonlít a valóságra, amely viszont egyre valószínűtlenebbé válik. Izgalmas történet Huszti Péter, Mensáros László és Tahi Tóth László főszereplésével.

 

300 - Film+, május 1. szerda, 23h

Leonidasz (Gerard Butler) spártai király a szenátus vezetője, Theron (Dominic West) és a jósok tiltakozása ellenére összeszedi 300 legjobb harcosát, hogy megvédje népét Xerxész (Rodrigo Santoro) hadseregével szemben. A több ezer harcos ellen semmi esélyük, ám Leonidasz egy szűk kanyonba csalja ellenfeleit, ahol a perzsák nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Mindannyian tudják, hogy ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt próbálnak nyerni Gorgo királynőnek (Lena Heady), aki a szenátustól és a görögöktől kér segítséget.

 

A visszatérő - RTL HÁROM, május 1. szerda, 23h

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadász súlyosan megsérül egy medvetámadásban. Társai megpróbálnak rajta segíteni, de egyre nagyobb teherré válik, és végül kénytelenek hátrahagyni. Fitzgerald (Tom Hardy) jó pénzért elvállalja, hogy őrzi Glasst, ám valójában más tervei vannak. Amint magukra maradnak, megpróbálja Glasst megölni. A tervét Glass félvér fia, Sólyom (Forrest Goodluck) megakadályozza, ami a fiú életébe kerül. Glass magára marad a vadonban, és ekkor kezdődik el emberfeletti küzdelme önmagával és a természettel. A súlyosan sérült férfi hegyen, erdőn, folyón, vérben, sárban kúszik, hogy hazajusson és igazságot szolgáltasson.

 

Solomon Kane - Filmcafe, május 1. szerda, 23.05h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Beowulf - A sötétség harcosa - Film Mánia, május 1. szerda, 23.15h

Sötét kastély áll valahol a jövőben. Vagy a múltban? A nyolcadik századbeli szász epikus költemény képezi a fantasztikus történet alapját. Seregek veszik körül a kastély falait, senki sem távozhat élve. Furcsa lovag töri át a gyűrűt és kínálja fel segítségét a védőknek: Beowulf a neve. Éjjelente megtámadja a kastélyt egy emberevő szörnyeteg, Grendel. Beowulf az egyetlen, aki élve megússza támadását, sőt sebet is ejt a szörny testén. Saját sebei pedig hamarabb gyógyulnak, mint a többi emberé. A kastély bizalmatlan ura és lánya számára lassan nyilvánvaló, hogy csak Beowulf segédletével győzhetik le Grendelt és a gonosz erőket.

 

Mérges pókok - AMC, május 1. szerda, 23.15h

Az álmos amerikai kisvárosban soha nem történik semmi, egészen addig, míg egy baleset folytán veszélyes anyagokkal megrakott teherautó rakományának egy része a helyi vízrendszerbe ömlik. A fertőző anyag eljut a városka egyetlen idegenforgalmi látványosságának számító tarantula-farmjára is. A mérgező anyag hatására a park nyolclábú lakói gigantikus méretűre nőnek, hogy aztán sosem látott öldöklésbe kezdjenek a városka békés lakói között. Szerencsére Chris McCormack bányamérnök (David Arquette) és a helyi seriff megszervezi az ellenállást és a túlélők élén a végső leszámolásra készülnek a mérges pókok ellen.

 

Boldog halálnapot! 2. - Moziverzum, május 1. szerda, 23.45h

Jessica Rothe visszatér a szereplőgárda élén a BOLDOG HALÁLNAPOT! 2-ben, amely a folytatása a 2017-es év meglepetés sikerfilmjének, melyben egymást érték a lebilincselő, ismétlődő fordulatok és komikus csavarok. Ezúttal a hősnőnk, Tree felfedezi, hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek...

 

Anna - Mozi+, május 1. szerda, 23.45h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, május 1. szerda, 23.55h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.