Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Egy helyen a ma esti filmkínálat színe-java.

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - VIASAT3, május 11. szombat, 18.20h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

 

Országúti diszkó - Prime, május 11. szombat, 18.35h

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...

 

Máris hiányzol - Mozi Klub, május 11. szombat, 18.40h

A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással - a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, addig Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.

 

Dirty Dancing - Piszkos tánc - Paramount Network, május 11. szombat, 18.50h

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, a tizenhétéves táncos. Miután megismerkedik Johnnyval, a tánctanárral, egymásba szeretnek, ám Baby apja mindent megtesz, hogy tönkre tegye kettejük kapcsolatát.

 

Salamon király kincse - Moziverzum, május 11. szombat, 18.55h

Quatermain egy profi kalandor. Amikor értesül arról, hogy expedíció indul Salamon király elveszettnek hitt kincse megtalálására, az elsők között jelentkezik a szerveződő csapat kötelékébe. A kincs birtokában nagyon gazdag ember válhat belőle, így a veszélyekkel nem törődve veti bele magát a dzsungelbe, és halált megvető bátorsággal száll szembe azokkal, akik megpróbálják megakadályozni célja elérésében…

 

Börtönregény - Mozi+, május 11. szombat, 19h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Mad Max - Filmcafe, május 11. szombat, 19.10h

Ebben a különös, a nem is olyan távoli jövőben játszódó filmben a pusztuló városok között kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő, öngyilkosjelölt autóversenyzők és a rendőrök. Amikor az egyik motoros banda tagja az üldözés során az életét veszti, barátai, élükön egy karizmatikus pszichopatával, Toecutterrel, elmennek a holttestért. A bosszúra szomjazó társaság megtámad mindenkit, aki az útjába kerül. Az eset kivizsgálására Max és társa kap megbízást, akiknek sikerül is a banda egyik tagját letartóztatni, ám már a következő napon szabadon is engedik. A rendőrkapitány, aki már belefásult a bűnözők elleni eredménytelen küzdelembe, szabad kezet ad beosztottjainak. Hiába minden, a rendőrök nem jutnak eredményre, sőt ők szenvednek újabb vereséget: Max társával brutálisan végeznek a banda tagjai. Max kénytelen engedni felesége unszolásának, kilép a rendőrség kötelékéből és családja társaságában nekiindul, hogy új életet kezdjen. Ám más van megírva számára a sors könyvében, a banda bosszúja elől nincs menekvés: a következő áldozat Max gyermeke. Az őrület határán álló, kétségbeesett férfi újra szolgálatba áll, és egy speciálisan az ő számára készített autóval ered a gyilkosok nyomába.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - SuperTV2, május 11. szombat, 20h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A nagy balhé - Film Mánia, május 11. szombat, 20h

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt. A kolosszális átveréssel nemcsak bosszút állnak rajta, de az utolsó dollárjától is megszabadítják.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - Film+, május 11. szombat, 20.30h

Négy problémás diák takarítás közben felfedez egy régi videojáték-konzolt, és ahelyett, hogy elvégeznék a rájuk bízott feladatot, belépnek a játékba. Jumanji rejtelmes dzsungelébe kerülnek az általuk választott felnőtt avatár testében. Spencer (Dwayne Johnson), Martha (Karen Gillan), Fridge (Kevin Hart) és Bethany (Jack Black) hamarosan kénytelenek rájönni, hogy mindössze három életük van, és a játékot csak akkor ússzák meg élve, ha mihamarabb győznek. A győzelemhez azonban meg kell találniuk Alexet, aki 20 éve raboskodik a játékban egy nélkülözhetetlen karakterben.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, május 11. szombat, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Börtönvonat Yumába - M5, május 11. szombat, 21h

A bandita Ben Wade kirabolja a postakocsit a bandájával. A fickót sikerül hamarosan kézre keríteni. A törvény emberei a városba akarják szállítani, hogy ott föltegyék a 3 óra 10-es vonatra, amely a yumai börtönbe viszi. A vasútállomásig azonban hosszú az út, és a fogoly elszállításához emberekre van szükség. A farmer Dan Evans nehéz körülmények között próbálja eltartani családját. Fizetség fejében elvállalja, hogy csatlakozik a kísérőkhöz. A kis csapat elindul, nyomában Wade bandájával, akik ki akarják szabadítani a vezetőjüket.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - VIASAT FILM, május 11. szombat, 21h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Kurszk - Filmcafe, május 11. szombat, 21h

A Kurszk felejthetetlen igaz történet a K-141 kódjelű orosz atomtengeralattjáróról, amely 2000 augusztusában a Barents-tenger fenekére süllyedt. Miközben huszonhárom tengerész az életéért küzdött a mélyben, a szárazföldön vesztegelő családjaik bürokratikus akadályokkal szembesültek, és tehetetlenül várták, hogy valaki megmentse a fiaikat.

 

Londoni csapás - AMC, május 11. szombat, 21h

Wang (Jackie Chan) Kínában élő apját egy lázadó megöli és a gyilkos Londonba menekül. Wang hűséges barátjával, Roy-jal (Owen Wilson) a gazfickó nyomába ered. Bosszúra készül Wang húga, Lin (Fann Wong) is, aki magánnyomozása során a királyi család elleni világméretű összeesküvés nyomaira bukkan, ám senki sem hisz neki. Egy jóindulatú Scotland Yard-felügyelő és egy vagány kis utcakölyök segítségével végül is sikerül meghiúsítani a gyilkos merényletet és bosszút állni az öreg Chon haláláért, ám a hajmeresztő kalandok és lélegzetelállító verekedések során nem csak a rossz fiúk, hanem a féltve őrzött brit hagyományok is kapnak Wangéktól néhány hatalmas pofont.

 

Non-stop - Prime, május 11. szombat, 21h

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

Venom - RTL, május 11. szombat, 21.20h

Eddie Brock (Tom Hardy) oknyomozó riportert kirúgják az állásából, amikor megvádolja Carlton Drake-et (Riz Ahmed), az Élet Alapítvány vezetőjét, hogy kísérteties kutatásával embereket öl meg. Amikor Drake egyik munkatársával, Dora Skirth (Jenny Slate) kutatóorvos segítségével betör az Alapítvány épületébe a bizonyítékokért, az egyik szimbióta megtámadja. Bár egy ilyen élősködő lény befogadását még egy alany sem élt túl, Eddie tökéletesen egyesül a szimbiótával, aki szupererővel ruházza fel. Új barátja Venomnak nevezi magát és leleplezi a nagy tervet. Kiderül, hogy Drake már rabjává vált a saját szimbiótájának, Káosznak, aki még több szimbiótát akar a Földre telepíteni. Ez pedig egyet jelent az emberiség teljes pusztulásával.

 

A hét mesterlövész - TV2, május 11. szombat, 22.25h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullen-nel egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél...

 

Veszett vad - Film Mánia, május 11. szombat, 22.30h

Oregon állam erdeiben brutálisan megölnek négy állig felfegyverzett embert. A gyilkos tökéletesen dolgozik, nem hagy nyomot, nem látja senki sem. Végül Aaron Hallam (Benicio Del Toro) őrmesterhez jutnak el, akit azonban az FBI képtelen megállítani. Abby Durrell ügynök (Connie Nielsen) a tébolyult katona egykori kiképzőjéhez, L.T. Bonhamhez (Tommy Lee Jones) fordul segítségért. L.T. sejti, hogy Aaron nem hagyja magát élve elkapni. A két férfi, mester és tanítványa hamarosan magára marad az erdőben. Véres hajsza kezdődik, ahol egy idő után már nem tudni, hogy ki az üldöző és ki a vad.

 

Nejem, nőm, csajom - Magyar Mozi TV, május 11. szombat, 22.50h

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószoba küszöbén. Szilvi (Lovas Rozi), a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Flóra pedig nyomozni kezd hittantanár férje után. Négy nő különböző élethelyzetben, de hasonló problémákkal.

 

Papás-mamás - Mozi Klub, május 11. szombat, 23h

A legtöbb szerelem ugyanúgy végződik: gyerekkel. Sam és Lucy sem akar különbözni az átlagtól. Amikor eljön az idő, ők is megtesznek mindent - sőt, beleadnak apait-anyait -, hogy Lucy végre teherbe essen; ám valamiért nem fogan meg az utód. Ők nem adják fel, egyre vadabbul, egyre szenvedélyesebben próbálkoznak, egyre furcsább trükköket eszelnek ki. És amikor végre - egy egészen furcsa nőgyógyász segítségével - eljön az áldás: hirtelen minden olyan lesz, mintha megátkozták volna őket.

Sam nemcsak apa szeretne lenni, hanem író is. Tévészerkesztő, s szeretne végre írni egy igazán jó forgatókönyvet, de újra és újra leblokkol. Hippi barátnője bíztatja: "nézzen magába" - és Sam rájön a megoldásra: egy olyan párról fog vígjátékot írni, akik gyereket akarnak. Lucyt felháborítja az ötlet, és megtiltja, hogy megírja a sajátjukra kísértetiesen hasonlító történetet. Sam azonban már döntött: legjobb barátja, George segítségével megírja a forgatókönyvet és bekerül a filmkészítők fanatikus világába, amelynek emblematikus alakja Ewan Proclaimer, aki mindig pontosan tudja, mi a "trendy".

Eközben a hormonjai által egyre inkább befolyásolt Lucy magára vonja a jóképű Carl Phipps figyelmét, aki annak a színházi ügynökségnek egyik legnagyobb sztárja, ahol a lány dolgozik. Úgy tűnik, Phipps bárkiről le tudná bűvölni a ruhát, még Lucy főnökéről, Sheiláról is, aki egyébként csak a női idomokra érzékeny. Sam és Lucy szerelmének, amely a legfontosabb dolog az életükben, most igazán kemény próbát kell kiállnia.

 

Vérmesék - RTL HÁROM, május 11. szombat, 23h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).

 

Katonák voltunk - Filmcafe, május 11. szombat, 23.05h

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe. A körülzárt amerikaiak hamarosan hatalmas túlerővel találják szemben magukat, s rá kell döbbenniük, csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyermek, anya, testvér. Csakúgy, mint az ellenséget.

 

Keresd a nőt! - TV2 Comedy, május 11. szombat, 23.15h

A filmben Ted a suli legjobb nőjével, Maryvel fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát, hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.