Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Aki tévézéssel készülne a hétfőre, ezeket nézze!

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Film+, július 16. vasárnap, 19.30h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak _ legalábbis úgy tűnik.

 

Farkasokkal táncoló - Filmcafe, július 16. vasárnap, 20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Godzilla II – A szörnyek királya - RTL, július 16. vasárnap, 20.05h

A megkeseredett tudós, Dr. Emma Russell (Vera Farmiga) és radikális befektetői a jelenlegi ipari civilizáció pusztulásában látják az emberiség jövőjét, ezért titokban irányításuk alá vonják és felébresztik a mélyben szunnyadó titánokat. Dr. Ishiro (Ken Watanabe) és Emma egykori férje, Mark (Kyle Chandler) megpróbálják meggyőzni Emmát, hogy ezzel veszélybe sodorják az egész emberiséget. Úgy tűnik, jóslatuk valóra válik, amikor a földi titánok között váratlanul felbukkan egy idegen bolygóról érkezett szörny, Mothra, és elképesztő pusztítások árán átveszi az alfa szerepét. Az emberiség egyetlen reménye Godzilla, aki képes legyőzni az idegent. Feltéve, hogy rá bírják venni arra, hogy szembeszálljon Mothrával.

 

Vissza a jövőbe 2. - RTL HÁROM, július 16. vasárnap, 20.45h

Légy erős _ ugyanis minden idők leglátványosabb, a történelmet módosító kalandja folytatódik egy olyan sikersorozatban, mely bizonyítja, hogy a villám kétszer is becsaphat ugyanoda! Marty és Doc (Michael J. Fox és Christopher Lloyd) még alig pihenték ki az első időutazás fáradalmait, máris újra az idő-tér kontinuumba találják magukat. De ez alkalommal egy 2015-ben történt kis változtatás azt eredményezi, hogy egy szokatlan, alternatív 1985-ös Hill Valley-be kerülnek, ahol Biff Tannen gazdag, befolyásos, és … Marty apja! Az egyetlen esélyük a jelen helyrehozására az marad, hogy újra visszamennek 1955-be. De képes lesz-e Marty és Doc változtatni a múlton anélkül, hogy az univerzumot szétziláló időparadoxont idézzenek elő? A producer, Steven Spielberg és a rendező, Robert Zemeckis egy újabb bámulatosan ötletes és humorral teletűzdelt filmet alkottak, a Vissza a jövőbe 2-t!

 

Túl a fenyvesen - Paramount Network, július 16. vasárnap, 21h

Luke (Ryan Gosling), a félelmet nem ismerő motorversenyző otthagyja az utazó cirkusz kötelékeit, ahol kaszkadőrként dolgozott. Korábbi szerelméhez, Rominához (Eva Mendes) megy, mivel megtudja, hogy fia született a nőtől. Ahhoz, hogy gondoskodjon családjáról, Luke a bankrablásban próbálja ki magát, ahol motorversenyzői tehetségét is kamatoztatni tudja. Feltűnik azonban a színen egy dörzsölt rendőrtiszt, Avery (Bradley Cooper), akinek eltökélt célja, hogy megfékezze a rablássorozatot.

 

Három óriásplakát Ebbing határában - Moziverzum, július 16. vasárnap, 21h

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.

 

Hanussen - Magyar Mozi TV, július 16. vasárnap, 21h

Az Oscar-díjas Mephisto és a Redl ezredes után a Hanussennel zárul Szabó István második trilógiája. A különleges akaratátviteli és látnoki képességekkel rendelkező Erik Jan Hanussen (Klaus Maria Brandauer) történetét az első világháború és a Monarchia végnapjaitól Hitler hatalomra kerüléséig követi a film cselekménye, miközben feltárulnak a két világégés közötti korszak Európáját meghatározó szellemi áramlatok.

 

Van Helsing - Mozi+, július 16. vasárnap, 21h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Benjamin Button különös élete - Viasat Film, július 16. vasárnap, 21h

Nem mindennapi életet él Benjamin Button (Brad Pitt). Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

 

Hamis a baba - ATV Spirit, július 16. vasárnap, 21h

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az, tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán bele melegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál gyilkosabb pofonok.

 

Macska a forró bádogtetőn - M5, július 16. vasárnap, 22.10h

A Macska a forró bádogtetőn Tennessee Williams második Pulitzer-díjas drámája a Vágy villamosa után. A gazdag ültetvényes, Pollit 65. születésnapjára összegyűlik a nagy családja. Ez a születésnap azonban nem felhőtlen, mivel az orvos nem sokkal korábban megállapította, hogy Nagyatyus rákos. Pollitt két fia, Brick és Gooper a családjukkal együtt érkeznek felköszönteni apjukat. Gooper látszólag mintafiú: ő és felesége, Mae már számos unokával ajándékozták meg az öreget, így titokban arra számítanak, hogy nekik jut majd az örökségből. Nagyatyus kedvence azonban mégis inkább Brick, aki életvitelével éppen ellentéte bátyjának: mióta legjobb barátja öngyilkos lett, szüntelenül iszik, a feleségétől is elhidegült, akiről azt gyanítja, hogy megcsalta őt. A születésnapon régi sérelmek, mély érzelmek bukkannak elő és felsejlik a hazug illúziókra épülő család drámája. A klasszikus művet 1958-bant Richard Brooks filmesítette meg.

 

Angyalok gyilkosa - TV2, július 16. vasárnap, 22.20h

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a várost, a rendőrség pedig tehetetlen. A hatóságok jobb híján segítséget kérnek egy bebörtönzött sorozatgyilkostól, akit mindenki csak úgy hív, "A művész". A briliáns elme segít közelebb jutni az újabb áldozatokat szedő gyilkos pszichéjéhez. Az ügyre ráállított nyomozópáros egyre jobban "A művész" hatása alá kerül, s a macska-egér játékban egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a nyomozók irányítják az eseményeket...

 

Csúcsformában - AXN, július 16. vasárnap, 22.50h

Lee (Jackie Chan) felügyelő, a hongkongi rendőrség büszkesége Amerikába utazik, hogy a kínai konzul elrabolt lányát felkutassa. Az FBI szeretné távol tartani őt az ügytől, ezért a nyakába varrják Cartert (Chris Tucker), a Los Angeles-i rendőrség legidiótább és legnagyobb pofájú tisztjét. Két különböző mentalitású ember találkozásából nem születhet nagy barátság. Miután már minden látnivalót megnéztek, rájönnek, hogy csúnyán átverték őket. A bajban összefognak, és módszereik sajátos ötvözésével nekilátnak a város megtisztításának.

 

Végképp eltörölni - RTL, július 16. vasárnap, 22.55h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Gyilkosság a Fehér Házban - AMC, július 16. vasárnap, 23.45h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Trópusi vihar - Mozi+, július 16. vasárnap, 23.50h

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr., olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akció-vígjátékban, akik egy szuper-drága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, hogy mégis folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol aztán igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat…