Szerencsekerék: videóbírósan nyerte meg a fődíjat a magyar mémember

Hide the pain Harold mosolya kivételesen őszinte volt az adás végén.

Forrás: TV2

 

Ritkán látogatnak el világsztárok a Szerencsekerék stúdiójába, de a legutóbbi adásban ez megtörtént: a nemzetközi mémlegenda, „Hide the pain Harold”, azaz Arató András is játékba szállt – és a végén kisebb vagyonnal távozott.

A nyugdíjas villamosmérnököt 2011-ben kapta fel a világhírnév, amikor az egyik róla készített stockfotó körbejárta az internetet, hála Arató fájdalmat sugárzó műmosolyának. Azóta láthattuk különböző reklámokban, nemcsak idehaza, de külföldön is – részt vett például a Manchester City kampányában –, de szerepelt az RTL Álarcos énekes című zenei vetélkedőjében.

A Szerencsekerék adásából kiderült, hogy ez a játék is megy neki, eljutott a fináléig, ahol majdnem kifogott rajta a feladvány. Először még azt mondta, hogy nem tudja megfejteni, majd addig próbálkozott, hogy az utolsó előtt pillanatban – ahogy Kasza Tibi fogalmazott: videóbírósan – rájött a megoldásra, hála a villamosmérnöki múltjának is, a megfejtés ugyanis „A gépek lázadása” volt. Így elvihette a 2 millió 950 forintot, plusz azt az 500 ezret, ami Sydney borítékjában lapult, és persze a műsor közben megnyert elektromos kandallót is.

Az adás másik emlékezetes pillanata volt a párbaj, ahol Aratót és a másik játékost muskétásnak öltöztették, miközben Kasza karikákat dobált a kardjára.