Újra pert nyertek A mi kis falunk ellen

A 2019 óta bonyolódó ügy végül annak a pilisszentléleki férfinak a győzelmével zárult, akinek nem tetszett, hogy engedélye nélkül 3 másodpercre bekerült a sorozatba.

Reményi János a Pilisszentléleken forgó sitcomnak még egy 2019-ben adásba került epizódjának falusi életképet ábrázoló jelenetében szerepelt, anélkül, hogy ehhez a hozzájárulását kérték volna. Emiatt beperelte a gyártócéget, és az első tárgyalás az ő győzelmével zárult: 2022 februárjában a bíróság első fokon kimondta, hogy a Content Factory Kft.-nek 300 ezer forintos sérelemdíjat kell fizetnie Reményi részére, és a perköltségeket is állniuk kell.

A férfi egyébként leginkább azt sérelmezte, hogy ismerősei a felvillanása miatt azt gondolhatták róla, hogy statisztaszerepet vállalt A mi kis falunkban,

holott korábban sokszor hangoztatta, hogy nem szereti. Ahogy viszont arról mi is beszámoltunk, másodfokon a Győri Ítélőtábla Reményi ellenében ítélt, azaz elutasították a keresetét, és arra kötelezték, hogy ő állja a perköltségeket.

Forrás: RTL


Az elvileg jogerős ítélet ellen viszont az erős igazságérzettel rendelkező pilisszentléleki lakos fellebbezett, azaz a per felülvizsgálati eljárással a Kúrián folytatódott, ahol most azt a végső döntést hozták, hogy Reményinek mégiscsak igaza van, hiszen a Content Factory Kft. megsértette a férfi képmáshoz fűződő jogait azzal, hogy tudta és engedélye nélkül készítettek róla felvételt, amit a műsorba is beraktak. Reményi Jánost így megilleti a 300 ezer forintos sérelemdíj, a gyártócégnek pedig ki kell fizetnie a 2,6 millió forintos perköltséget is.

Reményi az esetről beszámoló Magyar Nemzetnek elárulta, hogy

az összeget jótékony célra fogja felajánlani:

az egykori pilisszentléleki pálos kolostor romjainak rendbetételére fordítja. A per tárgyát, A mi kis falunk 4. évadának 4. epizódjában szereplő képsort egyébként már nem lehet visszanézni, mivel a panaszt követően az RTL utólag kivágta a sorozatból.


(via Sorozatwiki)