Zsuzsóka 2023 nov. 16. - 08:58:52 Előzmény Ahoj poplacsek
(118/138)
Ez a szolganép attitűd szerintem a történelmünkből következik. Ahogy a legtöbb nőnek azért kevés az önbizalma, mert a férfiak kislánykoruktól kezdve elnyomták őket (és az anyukájuknak, nagymamájuknak, stb. is ez a történelmi tapasztalata), ez rányomja bélyegét az önbecsülésükre és ebből rettenetesen nehéz kimozdulni, mert ez benne van a kollektív tudatukban. A magyar nép kollektív tudatában az van (több száz évre visszamenőleg), hogy ha ő ki akart törni az elnyomásból, azt mindig brutálisan leverték, sőt azt legtöbbször megtorlás követte (pl. Dózsa felkelés, Rákóczi szabadságharc, 48-as forradalom, 56-os forradalom). Ezért van a széthúzás, a feljelentgetés, az inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is felfogás. DE Ha a nők mára már tudtak változtatni a rossz karmán és felül tudtak emelkedni a félelmükön, akkor miért ne tudná ezt megtenni a "nép" is !!! Azt írod, hogy "Mert ez ami most van, úgy telepszik ránk és úgy hatalmasodik el rajtunk minden egyes nap, mint a rák." (én is így gondolom és szerintem erről szól a film is). Azt, hogy ez a rák már áttételes-e vagy még gyógyítható, azt mindenki döntse el maga.
Zsuzsóka 2023 nov. 15. - 21:25:48 Előzmény tesz-vesz
(117/138)
Te hosszú oldalakon keresztül azt írtad, hogy az emberek milyen hülyék, hogy nem veszik észre azt, amit te észreveszel (hosszú lista), és ha nem teszünk semmit ellene, akkor ebből katasztrófa lesz. Ezért írtam neked, hogy a film pont arról szól, amiről beszélsz és Svébis is ugyanarról beszél, mint te. Egyébként ha én végigolvastam a te hozzászólásaidat, akkor te is visszalapozhatnál az októberi kommentemhez.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 15. - 21:02:38 2/10 Előzmény Zsuzsóka
(116/138)
sőt, kifejezetten ostoba írás, nemhogycsak gimis a megfogalmazás:

"Ha pedig sok év múltán ismét előveszik ezt a filmet, majd jót lehet derülni rajta, milyen ostobák is voltunk mi, mostani felnőttek, vagy meg lehet mutatni, na tessék, így sodródtunk a katasztrófa felé."

édes istenem, most komolyan ki kell fejteni, ez miért egetverően bornírt ostobaság?
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 15. - 20:53:35 2/10 Előzmény Zsuzsóka
(115/138)
miért kívánsz nekem ilyen rosszat, hogy nézzem meg újra? pontosan emlékszem rá.
ilyeneket utoljára a gimiben írtak, mint Svébis. nagyon színvonaltalan vagy te is.
3/10
janderka 2023 nov. 15. - 20:00:07 3/10 Előzmény Zsuzsóka
(114/138)
Ja, akkor attól mert ez egy film, még lehet oltári nagy faszság?

Jobb is hogy egy fillért se kaptak rá. Már a korábbiakért is kár volt.
Zsuzsóka 2023 nov. 15. - 13:29:25 Előzmény janderka
(113/138)
"a Balaton felé veszik az irányt és berongyolnak a tóba... (Telken belülről hogy jutnak ki oda? Vagy vízparti a telek? De akkor miért a kerítésen át érkeztek és mért nem a víz felöl?)"
Az előbbit tőled idéztem, ez pedig egy anekdota: egy művész készített egy szobrot, ami nagyon hasonlított egy lóra. Néhány ember körbeállta és el kezdte mondani, hogy a ló nem is így tartja a fejét, a lónak nem is ilyen hosszú a lába, stb. Erre a művész: De emberek, ez nem ló, ez szobor !
3/10
janderka 2023 nov. 15. - 10:32:55 3/10 Előzmény Zsuzsóka
(112/138)
Az a baj vele, hogy a témát és szinopszist ajnározza ez is - és nem végterméket. Így a véleménye fajsúlytalan.
Zsuzsóka 2023 nov. 15. - 07:49:49 Előzmény tesz-vesz
(111/138)
Olvasd már el Svébis Bence kritikáját a filmről, itt van ezen az oldalon nem sokkal fentebb. Kiváncsi vagyok, hogy utána mit válaszolsz.
Zsuzsóka 2023 nov. 14. - 23:16:25 Előzmény tesz-vesz
(110/138)
"a vágó azért van hogy vágjon! ne húzza az értékes időben egy botcsinálta tesz-vesz a haszontalanságaival! a vágót lehet használni"
Ezt te írtad, csak a rendezőcske szót cseréltem ki tesz-vesz-re. Nézd meg újra a filmet, hátha észreveszed, hogy pont arról szól és nem is olyan hosszan.
2/10
tesz-vesz 2023 nov. 14. - 07:31:07 2/10 Előzmény Eflek
(109/138)
Valojaban van a propagandanak egy olyan resze is ami a kerekfeju belgaknak szol es tele van zagyvasagokkat. Es amiktol nagyon tajekozottnak es ertelmiseginek gondolhatod magad. Ugy hogy meg par mondatot se vagy kepes megerteni. Az atv tele van veluk . torokgabor. cegledi. Hont. Siffer. Vona.
Nem csak a pacekba tolt foldbuta propagandara telik az adoforintok milliardjaibol.

De multkor meg tolgyessy peter is eljatszotta h nem ismeti a tavares-jelentest ami nekem nagyon gyanussa teszi a srmmitmondasait.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 13. - 19:10:14 2/10 Előzmény Eflek
(108/138)
csöpike, velem nem lehet vitázni? mondod ezt úgy hogy egy k. KONKRÉT részre sem reagálsz soha érdemben? ezért lett törölve az előző üres, semmitmondó személyeskedésed is.
velem nem lehet vitázni? én úgy nőttem fel tudod, hogy egész életemben vitáztam. te meg olyan kib szalonképtelen vagy, hogy nemhogy a vitára, még egy épkézláb kommunikációra se vagy képes!
melyik része a mondandómnak bejáratott ideológia? én inkább a bejáratott logikát használnám helyette, amit te nem ismersz fel hatalmas "értelmiségiként". pl reagálj már légyszi fake new mediára, vagy
próbálj már tényleg valami konkrétumot kipréselni magadból.

én ne "spameljem tele", de te kéred a moderátort, hogy te szabadon politizálhass, ugye? nem érzel itt se ellentmondást, biztos azért mert "értelmiségi" vagy. a blogomon leírom, hogy valójában mi vagy, csak gyere a kommentekbe, nagyon ritkán találkozom fideszesekkel, akik képesek megérteni egy összetett mondatot. te lehetnél a kivétel, ha neked egyszer is sikerülne.
itt ezzel kezdtem, hogy nem áll jól ez a tudatlan belgáskodás, hogy két oldal van, újra leírjam, hogy miért? ez volt kb az a rész, hogy rákosi utálóit is beállítanád párba rákosi rajongóival, de akkor hogyhogy a fideszre szavaznál? hogyhogy rákosi rajongója lennél?

mondj már egy konkrét gondolatot tőlem ami semmiben sem különbözik a fideszesek retorikájától.
könyörgöm préselj már ki valami kézzelfoghatót. ne legyél már ilyen bornírtan irritáló
8/10
offtopic
Eflek 2023 nov. 13. - 16:56:55 8/10 Előzmény tesz-vesz
(107/138)
Jó lenne, ha nem spamelnéd tele ezt a threadet, elvégre van egy saját blogod, amin kitombolhatod magad. Én szeretek vitázni, de veled nem lehet, mert nem a gondolataid mondod, hanem egy jól bejáratott ideológiát, ami semmiben sem különbözik a megszállott fideszesek retorikájával, akik szerint Soros az Antikrisztus. Moderátor, te pedig kérlek, hagyd meg a szólásszabadságot, ez egy nyíltan politizáló film, aminek kapcsán helyénvaló a nyíltan politizálás.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2023 nov. 13. - 16:35:23 2/10 Előzmény Eflek
(106/138)

rám megint elfelejtettél reagálni. azt a kommentedet, amit a moderátor törölt, nem igazán tartanám reagálásnak, csak személyeskedésnek, nem olvastam végig, de az leírhatom, hogy nekem valóban fontos ez az ország, meg a gondolkodás is, ezért írtam hosszan. ezt hívhatod elvakultságnak, csak nem érdemes.
miért nem jössz a blogomra szabadon beszélgetni? nem törlöm a kommentedet. de mennyire tűnsz szerinted értelmiséginek, ha felróvod az írásom hosszát? ezt mondtad, hogy te értelmiséginek tartod magad. mennyire vagy értelmiségi ha mégcsak végig se tudod olvasni az írásomat?

mit ad a fidesz a fidesz szavazóinak? a hitet? a vakhitet, ahogy az unokázós csaló is hitet ad az agysebész nyugdíjasnak, hogy a kisunokája jobban lesz. vannak akik dicsérik ezeket, hisz az alacsonyabb mindig felnéz a nála magasabbra, de tudod van ám olyan perspektíva, ahonnan a kedvenceid síkhülyének néznek ki, mert azok is. hitvány hazug tolvajok akik valójában megpecsételik hosszú időre, ha nem örökre a magyarság sorsát. persze az analfabéta attól még tarthatja okosnak a fideszes politikusokat meg az unokázós csalót is. nyilván az is egy "készség" hogy el tudod lopni a nyugdíjasok pénzét... meg az is hogy f. helikopterezel a való világban, csak tudod van a létezésnek egy magasabb színvonaló foka is. de dicsérd csak őket. nagyon profik.
leszámítva a zsák krumpliért, meg a 10 -20 ezer forintért szavazókat marad egy kevésbé "képzett", "kerekfejű" szavazótábor, aki inkább egy szektára hasonlít, és aki a kongnitív képességeit mérsékelten vagy sehogy se tudja használni.

ezzel az inflációval hogy 3x drágább a kenyér biztos nagyon hálásak a fideszesek szavazók, meg a 4x gázárral is, a háborúpárti országok

ha diktatúra van, egy kvázi személybes irányítás (bártudjuk hogy ez minden diktatúrában is inkább egy kisebb-nagyobb csoport, nem egy darab ember, kivéve ahol idegen orosz ügynökök segítik a bábkormányt, így tényleg tűnhet a magyar politikusoknak úgy, hogy orbán egyedül dönt), akkor elég egy embert zsarolni, ahogy orbánnál, ahogy a vona féle jobbiknál, már a jobbik tele volt degenerált hitvány HÖK-ösökkel is. a modern KISZ.)
egy embert elég zsarolni és az egész rendszert magával rántja, amit kicsinyesen felépített. tényleg el kell jutni az államcsődig hogy orbán megbukjon?

nagyon beakadt nálad ez, hogy minden vezető politikus, meg diktátor azért rossz mert a nép is rossz, és a nép megtűri. csak tudod át van ám írva a választási törvény és nem kétharmad támogatja orbánt. hanem msáfél-két millió szektás mérsékelt habzású meg tán félmillió - 1 millió zsák krumplival lefizetett vagy választási csaláson kialakult fiktív szavazó.
valójában sok ember itthon a hatalomban azért lesz korrupt, mert látja, hogy így mennek fent is a dolgok. és hogy a vezetőség megtűri, sőt valójában szorgalmazza, hisz zsarolhatóvá és hű szolgává válik, akivel a vezér könnyen egy hangot találhat, láthatjuk Ángyán vagy Hadházy esetében, hogy orbán milyen nehezen találja meg a hangot velük. akinek vannak elvei, azzal csak a gond lehet.

nem lehet más a politika? pedig gyurcsányt sikerült leváltani azért. meddig fogod még szajkózni a bornírtságaidat?
tanulj már meg olvasni légyszi. és reagálj az írásomra mintha értelmiségi lennél.
Ismered a Márió és a varázslót? Cipolla elvarázsolta a kerekfejű fideszes szavazókat, fűt fát ígért nekik kezdetleges karizmájával azok meg sajnos nem ismerik a logika fogalmát. a társadalomban ennyi az átlag IQ
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 13. - 16:12:54 Előzmény Eflek
(105/138)
Pedig lehet más, ne építsünk üvegplafont magunknak, látható, hogy van ahol más. Azt megbeszéltük hogy a politikusok a saját céljaik felé gravitálnak (maximális saját haszon), de mi vagyunk a munkáltatóik, a társadalom ehhez kell, hogy felfejlődjön. Van még ebben bőven lehetőség.
8/10
offtopic
Eflek 2023 nov. 13. - 12:06:16 8/10 Előzmény janderka
(104/138)
Vagy csak megértettem, hogy a politika ilyen, és nem is lehet másmilyen. Voltak próbálkozások a múltban azzal a céllal, hogy lehet más a politika, aztán hamar kiderült, hogy nem, nem lehet. Sajnálom, hogy tőlem kell ezt megtudnod.
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 13. - 08:54:46 Előzmény Eflek
(103/138)
Hát de írod, hogy a magyar társadalom jelentős része ezt igényli. Akkor ez mégiscsak egy önbecsülési probléma, a magyar társadalom jelentős részének alapos pszichológiai fejlődésre lenne szüksége, mi ez, ha nem önbecsülési probléma? Nem gyárilag vagyunk szolganép, ezt át lehet és kell programozni.
8/10
offtopic
Eflek 2023 nov. 13. - 08:47:03 8/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(102/138)
Aranyos ez a megfejtés, de gyanítom, ennél többről van szó, minthogy magas az önbecsüléseük :D A stricis példa nagyjából helytáll, de nem tudom, mit vitatsz vele igazából. Igen, a magyar társadalom jelentős része igényli, hogy legyen egy stricije, Orbán meg eleget tesz ennek az igénynek.
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 13. - 08:30:00 Előzmény Ahoj poplacsek
(101/138)
(Kiegészítés: az idősebb kollégák nem veszik be Gazsi meséjét a többi striciről, vannak emlékeik, hogy ennyire gyakran és alaposan még sose hagyták őket helyben, bár Gazsi nagyon meggyőzően és szemrebbenés nélkül állítja az ellenkezőjét.)
offtopic
Ahoj poplacsek 2023 nov. 13. - 08:18:46 Előzmény Eflek
(100/138)
Valóban sikeresen bűnözik. A társadalom rovására. És ezt a magyar társadalom tűri meg, ez se vitás. Tudod, ez amit felvázoltál olyan, mint a stricik és a prostituáltjaik viszonya és azon belül a stricik "sikere". A prostituáltak egy sor rossz döntés útján kerülnek csapdahelyzetbe, amelyből utólag nehéz kilépni. És őket a stricik alaposan ki is használják, a fogalmaid szerint sikeres stricivé válnak. Más kérdés, hogy szabadnak született emberek miért rendelik magukat alá egy ilyen viszonynak. A mi párbeszédünk ebben a viszonylatban arra a szituációra hasonlít, mint azé a prostituációra kényszerített elrabolt személyé, aki ki akar törni a helyzetéből, és azé a társáé, aki azzal nyugtat, hogy mind ilyenek lennének, és a Gazsi még mindig a legjobb gazda, amikor eleget keresünk neki, akkor nem ver meg nagyon, csak egy kicsit. Visszakanyarodva a portugál összehasonlításra úgy sejtem, hogy ők valószínűleg kevésbé szívesen vetik magukat alá egy ilyen viszonynak, aminek az lehet az oka, hogy talán úgy általában több az önbecsülésük.
8/10
offtopic
Eflek 2023 nov. 13. - 03:27:51 8/10 Előzmény Ahoj poplacsek
(99/138)
Valszeg te is és én is felületes ismerettel rendelkezünk a portugál társadalommal és az ottani politikai élettel kapcsolatban. Nem szerencsés egy-egy hír kapcsán összehasonlítani más országok kormányát a sajátunkkal, bizonyára jóval komplexebb folyamatok zajlanak a háttérben, amikre innen nem látunk rá, de valszeg a portugálok is még csak fejtegetik. Az viszont biztos, hogy a magyar társadalom európai szinten jóval toleránsabb a korrupcióval szemben más országokhoz képest. Talán még világszinten is az élvonalban vagyunk korrupcióban, szoktak erről megjelenni cikkek meg jelentések, de továbbra is azt mondom, hogy ez nem a mostani vezetés "bűne", hanem a magyar társadalomé. Ennek okaira a társadalomtudósok adhatnának leginkább választ, de az már a rendszerváltás idején is jól látszott, hogy ez egy következmények nélküli ország. Miért ne lenne korrupt egy politikus, ha megteheti, hogy az legyen? Őt a morális része egyáltalán nem érdekli, ne legyünk idealisták, annyira lesz korrupt, amennyire a társadalom engedi. Megint más kérdés, hogy mekkora probléma a korrupció az országra nézve, mennyiben hátráltatja a gazdaság működését stb. Ha úgy érzed, a mostani kormány jóval korruptabb, mint az előzőek voltak, az azért van, mert jóval profibban csinálják, mint az előzőek, tudják mi fér bele a saját szavazótáboruknak, és hogy mit kell mellette adni nekik, hogy azok legyintsenek rá. Egy jó politikus így működik, és bizonyára Portugáliában is megvan ennek a know-howja (mármint a sikeres politizálásnak), azt meg gondolom te sem vitatod, hogy a mostani kormány sikeres.