2024-ben az RTL-re érkezik a Fort Boyard – Az erőd kalandjáték

A műsorban a sztárok csapatokra osztva teszik próbára az ügyességüket és erőnlétüket.

A játékosok a Fort Boyard nevű erődben berendezett különleges helyszíneken logikai, ügyességi, erőnléti és egyéb extrém játékokban küzdenek egymással, vízben, levegőben, és az erődben. 

Az, hogy kik lesznek a játékosok, május 21-én derül ki, akkor mi is beszámolunk a résztvevők személyéről. Jelenleg annyit tudunk, hogy nem sokára kezdődik a forgatás, vagyis a szereplők napokon belül kiutaznak a külföldi helyszínre. Egyelőre a műsorvezető személyéről sem tudunk semmit, annyi biztos, hogy lesz egy segítője is.

Fort Boyard
(Les Clés de Fort Boyard); Forrás: wikipedia

 

Magyarországon először a TV2 képernyőjén találkozhattunk az egyébként francia showműsorral még 2000-ben, akkor Vízy András volt az "Erőd mestere", ő adta ki a kihívásokat a versenyzőknek. Bárdy György volt az Admirális: a mester hozzá küldte a játékost egy kérdés megválaszolására. Amennyiben sikerrel járt, az I. részben kapott egy kulcsot vagy a II. fázisban egy kulcsszót. Amennyiben helytelenül válaszolt, az admirális kidobta a kulcsot az óceánba (egyes változatokban ilyenkor egy előre kijelölt embernek oda kellett úszni érte). A műsorvezető Demcsák Zsuzsa volt.

(via wikipedia)