Meztelenkedés és óriási drámák a Next Top Model Hungaryben

Meztelenül fotózták a versenyzőket, de volt, aki nemet mondott. A zsűri tagjai is egymásnak estek.

Meglehetősen eseménydúsra és ellentmondásosra sikeredett a a Next Top Model Hungary legutóbbi adása. A 10 millió forintos fődíjért vetélkedő modelljelölteknek eddig is ki kellett lépniük párszor a komfortzónájukból, de most minden korábbinál nagyobb dilemma elé állították őket a szerkesztők.

Kiderült, hogy aktfotózáson kell részt venniük, ami többeket érthető módon felzaklatott. Az csak közvetlenül a fotózás előtt derült ki, hogy olyan művészi aktokról van szó, amelyeken csak a lányok sziluettjei látszódnak. Ami persze magát a fotózást nem teszi könnyebbé, mert így is rengeteg idegen – és egy komplett tévéstáb – előtt kell ledobniuk a textilt.

Ketten végül nemet is mondtak: Kouyaté Hawa Krisztina muszlim vallású édesapja, míg Papp Gabi a saját elvei miatt. Axente Vanessa felvetette, hogy a teljes meztelenség helyett egy szál bugyiban álljanak a kamerák elé, amit a többi versenyző nem érzett igazságosnak.

Forrás: TV2

 

Később a zsűri tagjait is megosztotta, hogy hogyan kellene kezelniük a kihágást. Tomán Szabina azzal érvelt, hogy nem lehet büntetni a lányokat azért, mert morális döntést hoztak, míg Merő Péter ellenérve az volt, hogy ez igazságtalan azokkal szemben, akik valóban átlépték a korlátaikat, és végrehajtották a feladatot.

Én mindenképpen megkülönböztetném azt, hogy ők nem hajtották végre a feladatot. Teljesen mindegy az ok, ők egy heti feladatot nem teljesítettek"

– érvelt a divattervező.

Az adás végén kiderült, hogy Tomán tudta jobban érvényesíteni az akaratát, mert nagy meglepetésre mind Kouyaté Hawa Krisztina, mind Papp Gabi folytathatták a játékot. Ördög Nóra így indokolta ezt meg a lányoknak:

Nem lenne fair, ha amiatt, hogy hoztatok egy döntést a testetekről, kiesnétek a játékból.”

Az se lenne ugyanakkor fair, ha azok közül esne ki valaki, aki hajlandó volt kilépni a komfortzónájából, és vállalta a fotózást. Volt a versenyzők közt olyan, aki morgolódott emiatt a döntés miatt, Nikolett például kijelentette, hogy neki ez fájó pont.

Voltak az adásnak még érzelemdús pillanatai, például mikor Hawának kellett eldöntenie, hogy rajta kívül még melyik két versenyző találkozhasson a családjával. Az egyik választottja természetesen Gabi lett, az egyetlen játékos, akinek van gyereke.

Kiderült aztán, hogy a többi versenyző is láthatta a családját, csak erről előre nem tudhattak. A mostani catwalknál ugyanis közönség is volt: a versenyzők családtagjai, barátai, de ezzel csak akkor szembesültek, amikor kiléptek a kifutóra alsóneműben és dominacsizmában. Vivien annyira nehezen uralkodott magán, hogy elfelejtette a koreográfiát, Hawa pedig szinte pánikrohamot kapott, miután levonult a kifutóról.