Fesztivál

Budapest GipsyFest

A38 Hajó
2024. május 10. (péntek) 19:30 - 2024. május 12. (vasárnap) 23:55

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Első alkalommal rendezik meg a nemzetközi Budapest GipsyFest-et május 10-12-én az A38 Hajón. A Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat fergeteges hangulatúnak ígérkező rendezvényén a koncertek mellett divatbemutató, kiállítás és hangszeres workshop várja az érdeklődőket.


A május 10-én kezdődő háromnapos rendezvényen a zene lesz a főszereplő. Olyan neves zenekarok adnak majd koncertet, mint a tradicionális oláh cigány zenét játszó, nemzetközi hírű Romengo, a magyarországi világzene egyik jelentős képviselőjének számító Besh o droM, a Kalyi Jag világhírű szólóénekes-párja, Balog József és Künstler Ágnes alapította EtnoRom, az oroszlányi cigány muzsikusok alkotta Kale Lulugyi, a Magyarországon egyedül katalán rumbát játszó MazsiMó-GipsyMó, valamint a Karaván Família, amely a fesztiválon tartja 20 éves jubileumi koncertjét.


A fellépők között lesz még a Le Rom, a Parno Graszt, az Oláh Gergő Akusztik, a Pesti Csillagok, valamint a dél-szerbiai Bojan Krstic Orkestar nevű rézfúvós zenekar. A rendezvény különleges színfoltjának ígérkezik a világ első roma divatstúdiója, a Romani Design divatbemutatója a Varga Helana Band koncertje kíséretében. A fesztivál workshopján a hagyományos oláh cigány hangszerekkel – a kanállal, a kannával, a teknővel és a szájbőgővel –, valamint ezek megszólaltatásával ismerkedhetnek meg a látogatók, az A38 éttermében pedig Kunhegyesi Ferenc festőművész alkotásait tekinthetik meg a fesztivál ideje alatt.