A kaptár – Raccoon City visszavár

Bakancslistához adom
Resident Evil: Welcome to Raccoon City
18 éven aluliak számára nem ajánlott német-amerikai-kanadai akció-horror, misztikus film, 107 perc, 2021

Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?

A világsikerű játék és filmes franchise eddig izgalmas volt és szórakoztató: most már aktuális is.
Az Umbrella Corporation nevű gyógyszergyártó óriásvállalat központja valaha élettel teli, pezsgő város volt. Racoon City ma elhagyott, néptelen romvidék. A felszínen.
De lenn a mélyben készülődik valami, ami erősebb és gonoszabb mindannál, amit a gyár eddig a világra szabadított. És ha elindul, az a már így is sokat szenvedett föld lakóinak végét jelentheti.
De van néhány túlélő, aki nem hajlandó olcsón adni a bőrét. És azt sejtik, hogy ha bejutnak az Umbrella föld alatti központjába, és rátalálnak a cég néhány féltve őrzött, az elszabadult fertőzéssel kapcsolatos titkára, akkor eséllyel szállnak szembe a gonosszal.

A Resident Evil játékként, mozifilmként és képregényként is meghódította a világot. A játékból több mint 117 millió darabot adtak el világszerte; ez a világ legnagyobb bevételt hozó, videójátékon alapuló filmsorozata és a a legtöbb bevételt hozó horror/zombi franchise-ja is.
Bemutató dátuma: 2022. január 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Jill Valentine
Claire Redfield
William Birkin
Albert Wesker
Chris Redfield
Leon S. Kennedy
Brian Irons

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
gergou2 márc. 06. 16:10:43 9/10
Az összes Resident Evil film közül csak és kizárólag ez a rész kötődik a játékhoz. A többinek a játék hangulatához semmi köze. Huh, libabőrös lett a hátam a nézése közben, annyi emlék jött vissza 1998 ból.
Megvett kilóra :)
5/10
sexykex 2022 dec. 09. - 19:27:04 5/10
Kívülállóként ez a film inkább nevetséges, mint ijesztő. A lopakodó gonosz a legtöbbször zenezajba burkolódzó áldozatokra talál. Az újonc, álomkórban szenvedő zsaru – noha kettőig se tud számolni – remekül kezeli a vállról indítható rakétát. Claire hol puskával, hol pisztollyal szaladgál ugyanabban a jelentben, és akkor a zombikról még nem is beszéltünk. Úgyhogy, aki nem Resident Evil rajongó, az ne ebből a filmből akarja megismerni.
7/10
bogesz1967 2022 aug. 31. - 22:48:02 7/10
Nem volt ez annyira rossz. Kicsit lightosra sikeredett, de egyszer nézhető.
3/10
sawyerx 2022 júl. 30. - 16:48:25 3/10
A hatodik kivételével minden részével játszottam, rajongónak nem tartom magam, de kedvelem a szériát. A dizájnosoknak, vagy nem tudom, ki felel érte, hatalmas piros pont a helyszínekért és az atmoszféráért, az első két játék helyszíneit bravúrosan sikerült vászonra varázsolniuk. Aztán a pozitívum ennyiben ki is fújt: a cselekmény faék egyszerűségű, a kivitelezés dögunalom, nincs izgalmas része a filmnek, de számomra a legfájóbb pont a casting. Elmehet a jó krva anyjába, aki kitalálta, hogy ilyen színészileg nulla bohócokat válogat be, Jillt és Leont a trendekhez híven bekokerósítva. Birkin és Ada Wong az egyetlen, akikre azt mondom, méltók a játékbeli karakterekhez, Leon egy teszefosza Sayid Jarrah-másolat, aki még azzal sincs tisztában, mire való a kis pimpili a lába között, Jill egy jellemtelen, keménykedő vicc, Wesker meg egy laza szépfiú, aki nyomokban sem tartalmazza Wesker jellemvonásait. Persze, lehet jönni azzal, hogy folytatják és majd felnőnek a szerephez, de ezt már annyi, de annyi film elsütötte, mikor menteni akarták a menthetőt... Mikor vége lett a filmnek, semmi érvet nem tudtam felhozni amellett, hogy miért készült ez el. Bruuuutálisan kihagyott ziccer. Aki szereti a játékokat, annak valószínűleg ezek miatt csalódás, akik meg nem ismerik, azok egy zs kategóriás bohóckodást látnak.
A játékok lényege nem az akció-orientált agyatlankodás, hanem a rettegés, a lassúság, a fejtörők és az adrenalinbomba, mikor szembekerülsz olyan lényekkel, amiket nem tudsz megölni. Ezekből átültetni semmi nem tudtak, Mr. X és a Tyrant is bravúrosan teljesen kimaradt.

3/10
1/10
kz3098 2022 márc. 19. - 20:44:42 1/10
Ez a film egy óriási nagy nulla. Egy zs kategóriás zombi film. Színvonalban semmi köze a korábbi Kaptár filmekhez.
3/10
pala1964@freemail.hu 2022 márc. 15. - 11:53:10 3/10
Nem ismerem a filmet inspiráló játékot, így maradt számomra a film.

Unatkoztam, és csak akkor termelődött valami kis adrenalin amikor a zenével/hangeffektussal rátettek.
Tegnap esti 'élmény', de már el is felejtettem a sztorit.
6/10
Marvel fan 2022 márc. 15. - 01:46:38 6/10
Nekem nagyon tetszett.ez az egyetlen resz ami visszahozta az elso 2 jatek hangulatat. Imadtam veluk jatszani. Teljesen jo kis film ez.,végig lekotott.
3/10
harcos77 2022 febr. 20. - 08:44:49 3/10
Az előző részekhez képest nagyon gyenge, na meg nekem hiányzott Milla Jovovich.
1/10
kisgabest 2022 febr. 08. - 22:25:25 1/10
Harmatgyenge unalmas fos.Csak a csaj miatt 2 csillag amúgy az se ...
7/10
levi19982 2022 jan. 23. - 21:54:06 7/10
Attól eltekintve, hogy a CGI a filmben szánalmas volt, mintha egy zs kategóriás filmet néznék, remekül visszaadja a játékok hangulatát, egy esélyt érdemes adni neki.
10/10
jambuano 2022 jan. 22. - 09:30:35 10/10
Zseniális a hangulata, visszaadja a Resident Evil feelinget!
Zerofield 2022 jan. 13. - 09:31:54 Előzmény méregfog
Tiszta sor, hogy rejtvényekből és cápa, meg óriás növény hentelésből nem jön ki elég alapanyag, de ha az RE1 mellé teszed az RE0-át és az UC-t, úgy szerintem ebből kijött volna egy korrekt kerek történet (és ezek csak a játékok). Az RE2 pedig majdnem önmagában elég lett volna egy második rész alapjának. Így viszont a kettő történetszál csak végigszáguld az emlékezetes helyeken meg jeleneteken.
Még annyit, hogy nekem az volt az érzésem, hogy azért nincsen Barry sem, mert nincsen büdzsé a plafoncsapdás jelenetre. Végig az volt az érzésem, hogy a film egy csomó mindenen spórol, ehhez nem kell filmkritikus véna.

Engem az elszalasztott esély zavar itt elsősorban, de nem fogom jobban bántani.
Aki játszott a régebbi részekkel, azoknak lesz nosztalgia feel.
9/10
méregfog 2022 jan. 12. - 23:01:38 9/10 Előzmény Zerofield
Én is olvastam a filmkritikusok véleményét, ami a tiéddel egyezik. Viszont itt jobban szeretem elolvasni a saját meglátásokat. Hogy miért 2 részt tettek bele a játékból? Szerintem ez nem kérdés. Ez egy film. A játékban nagyszerű órákat elidőzni egy házban, keresgélni a megoldásokat a további helyek megnyitásához, stb. Egy filmben viszont unalmas. Így azt gondolom, hogy ezzel próbáltak némi változatosságot vinni a moziba. Én mindet végigjátszottam anno, szóval tudom miről írok. És játékosként az a véleményem, ez a film rendben volt. Valóban lehetett volna még talán nyújtani, de így sem rossz. Azért is jegyeztem meg, hogy itt valszeg két tábor lesz. A volt játékosok, meg akik kizárólag a filmet ismerik.
Zerofield 2022 jan. 12. - 12:31:54
A W.S. Anderson féle 6 rész csak kiszedegetett dolgokat a Resident Evil univerzumból, összekevergette és benyomta díszletnek Milla Jovovich mögé. Emellett minden résszel rosszabbak lettek azok a filmek.

Ez a film sokkal többet mutat az eredeti forrásanyagból, de úgy látszik, hogy elfogyott a pénz mindenre. Értem ez alatt a kompetens forgatókönyvírót, operatőri munkát, CGI-t és a színészeket is. Azt meg főleg nem értem, miért 2 alapjáték anyagát kellett bepréselni egy másfél órás filmbe - nem is sikerült ezt sem rendesen megoldani. Lett volna a lore-ban bőven annyi, hogy egy részből legyen egy jó film.

Pár fan service pillatot, a rendőrségi hall és a kastély díszletét leszámítva sajnos abszolút B kategória. Nagyjából a Mortal Kombat 2, vagy a nagyobb költségvetésű Uwe Boll filmek ez a kaliber.
10/10
ForgácsAntal 2022 jan. 09. - 15:06:21 10/10
Valóban. Ez a legjobb film, ami vissza tudta adni a játék hangulatát. Végre egy igazi Resident Evil film.
9/10
méregfog 2022 jan. 09. - 08:35:27 9/10
Valamivel több, mint 2 évtizedet kellett várni arra, hogy végre azt a filmet forgassák le, amelyiket az akkori sikeres játék kapcsán vártunk sokan. A PS 1. konzoljával játszók tudják miről írok. A többiek meg lepontozzák, mert halvány gőzük sincs, hogy ez mi. Ugyanis a Milla Jovovichos első film hatalmas csalódás volt azoknak, akik a játék megfilmesített változatától egy teljesen más mozit kaptak. Nem volt rossz, csak éppen a játékhoz annyi köze volt, hogy zombik, kísérletek, umbrella. Visszatérve ehhez az eredeti játékból készülthöz, tetszett. A helyszín, a "játékosok", a történet végre közel ugyanaz volt. Persze volt hiányérzetem annyiból, hogy néhány dolog így is kimaradt, de akkor meg lehet, hogy túl hosszú lett volna. Összegezve tehát annak, aki a 90-es évek végén játszott ezzel, (vagy a 2000-es évek elején) annak ez tetszeni fog.