Előző életek

Bakancslistához adom
Past lives
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-dél-koreai dráma, 106 perc, 2023

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány sikeres írónő New Yorkban, komoly párkapcsolatban él, a fiú viszont csak sodródik Szöulban. Az interneten keresztül újra elkezdenek kötődni egymáshoz, a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Hae-sung New York-i látogatása azonban mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek a valódi érzéseikkel.

Bemutató dátuma: 2024. január 11. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gabriellalukacs ápr. 26. 20:30:28 10/10 Előzmény tdaenerys
Teljesen egyetértek, végre egy realisztikus, szép film. A koreaiak ezt nagyon meg tudják mutatni❤️
Rákász Béla ápr. 16. 16:58:46 Előzmény tdaenerys
Nincs ennek meg vége! ❤️
10/10
tdaenerys ápr. 11. 04:50:09 10/10
Fantasztikus film. Mindig is szorítottam azért,hogy hàtha valaki csinál egy tényleg realisztikus filmet a szerelrmről. És tessèk ott van. Szemèly szerint engem nagyon megèrintett mivel nagyon hasonló az èn törtènetem is. Közèpiskolàban jàrtunk pàr hónapot,kèzfogàs,ès csók volt,semmi több. Szerettem vele lenni,nagyon szeretett engem,de valaki fontos szemèly az életemből azt mondta,hogy szerinte nem illik hozzàm. Mivel ezt a szemèlyt istenítettem,így szakítottam vele ok nèlkül. Mikor elvégeztük a közèpiskolàt mindeketten Pestre mentünk.Néha találkoztunk ès olyankor úgy èreztem,hogy mi egymásnak vagyunk teremtve, mindig megállás nèlkül óràkig tudtunk beszèlni bàrmiről. Egy fiúval sem èreztem ezt. De valahogy sosem tettem meg a lèpèst,pedig tudtam hogy ő mèg mindig nagyon szeret. Aztàn lett egy baràtnője,akivel èvekig együtt voltak. Sokat gondolkoztam,hogy felkeresem ès elmondom neki mit èrzek,de nem mertem.Azt hittem boldogok ès nem akartam kettőjük közè àllni.Közben èn is szerelmes lettem ès megházasodtam. Próbàltam elfelejteni, hónapokig terveztük a fèrjemmel,hogy elköltözünk a tengerentúlra. 3 hèttel az indulàs előtt rànèztem a facebookjàra,ès akkor làttam,hogy nincsenek közös kèpek a baràtnőjèvel. Rögtön írtam neki,hogy találkozzunk,mert szeretnèk elköszönni. Akkor màr èvek óta nem talàlkoztunk szemèlyesen. Eldöntöttem,hogy el fogom mondani neki,hogy mit èrzek,ès ha ő is mèg szeret ,akkor maradok. Mikor meglàttam,majdnem összerogyott a tèrdem. Ilyen mèg sosem törtènt velem. Akkor tudtam,hogy ő volt mindig is az èletem szerelme, de csak 28 èvesen jöttem rà. Annyira jó volt làtni ès úgy beszèlgettünk mint règen,pedig akkor màr 6-7 ève nem talàlkoztunk. Volt egy kis hatàsszünet ès akkor döntöttem el,hogy na most belekezdek. Ès sajnos ő is pont akkor kezdett bele abba,hogy új baràtnője van. Azt hittem egy vilàg omlott össze bennem. Nem azèrt mert ezt mondta, hanem ahogy beszèlt róla. Tudtam,hogy fülig szerelmes belè. Akkor úgy döntöttem,hogy hallgatok ès nem mondom el mit érzek.Mutatott róla kèpet,ès nagyon hasonlított ràm. Arcra,stílusra, hajszínre,magassàgra. Èn akkor tudtam,hogy ezt a lànyt el fogja venni felesègül hamarosan. Tudtam,hogyha pàr hèttel hamarabb keresem meg,mielőtt ezzel a lànnyal találkozott volna,akkor mi a mai napig együtt lennènk.Tudtam,hogy mindig is szeretett,de ő sosem tudta,hogy èn mindig is szerettem őt. Azóta Amerikàban èlek, neki ès nekem is vannak gyerekeim. Talàn ha làtja a filmet,talàn ő is ràm gondol közben.
9/10
Gabó58 márc. 16. 19:38:31 9/10
Aki a pörgős filmeket szereti ne nézze meg.Számomra nem volt unalmas, inkább érdekes.Az érzelmek hullámzását a megszokottól eltérő megvilágításban mutatja be. Nem sablonos film, ezért jó.
Kritikán felüli febr. 11. 16:08:59
Kibeszélőnk a filmről: https://youtu.be/STfN2Wwa1kA
3/10
csomolungma jan. 30. 17:27:26 3/10
Huh nagyon unalmas. Eleve az ilyen hármas "felállásokat" nem csípem.
A zenéje az gyönyörű, erre adtam pontot.
Spoiler



A vége nagyon szép, de már alig vártam lezárják. Szerencsétlen férjét sajnáltam végig ebben a nyomorúságban asszisztált. A nő sosem szerette ezt a koreai gyereket, így a végén a kibukast se értem igazán. Nagyon fárasztó és kínos, már már kellemetlen végig a film. Koreai csávó is elég érdekes, inkább ilyen lelkibajos, mivel huszonéves korában azért nem törte magát a csajert,hogy találkozzanak csak a meddő chattel beérte.
6/10
blood.1 jan. 24. 21:10:39 6/10
Szép film, lassú, csendes, mélabús. Álmodozó, sokat merengő nőknél talán betalál, én kicsit kevésnek éreztem.
10/10
szenbanyasz@gmail.com jan. 20. 12:48:39 10/10
Nagyon szép film. Akinek volt valaha nagy, beteljesületlen ifjúkori szerelme, az imádni fogja. Jó értelemben lassú, hagy időt az érzelmek átélésére, szépek a képek benne. Külön érdekes, hogy a "harmadik" szeeplő, a férj nézőpontját is nagyon érzékenyen bemutatja, drámai szerelmi háromszöget látunk.
1/10
NN1532 jan. 16. 21:25:31 1/10
Szerintem ez minden határon túl unalmas volt. A férj figurája volt valamilyen, értékelhető. A nő, akibe ketten is szerelmesek a végtelenségig semmilyen. Vajon mit szeretnek benne? Nem derül ki. Remélem, ha majd az Oscart osztják, találnak egy olyan filmet, ahol történik valami. Ha már egy nő írta a forgatókönyvet nagyrészt a saját élete alapján, akkor tehette volna érdekessé a női karaktert.
huba23 jan. 16. 08:12:55
Jó film, de Szabó István Szerelmesfilm-je ennél sokkal többet adott. A közepétől volt egy olyan érzésem, hogy valaki megnézte az Oscar-díjas rendező életművét, és azt mondta magában "ezt mai környezetben is meg lehet csinálni".
9/10
Ildikó Nóra jan. 10. 19:37:12 9/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, lassú, hatásos, elgondolkodtató. A főszereplőknek jól állt az adott szerep és jól is játszottak; tetszettek a helyszínek, a filmzene, a film hangulata is, más befejezésre számítottam.
k11zoltan jan. 02. 13:05:13
Nem volt rossz, de a vége egy kicsit lefulladt.

A Hanamizuki c. Japán film jutott róla eszembe valamiért.
FilmExpert 2023 dec. 25. - 10:23:54
Jó film, de azért a metascore pontszám (94) erősen túlzó. Az Oscar jelölés viszont szinte garantált.
Ha visszanézek a saját életemre én is azt veszem észre, hogy egyszerűen a régi életemből alig tartom néhány emberrel a kapcsolatot, valahogy egyszerűen képtelenség. Meg az ember mindig a saját kis jelenében él, azokkal együtt létezik/lélegzik, akik abban az adott pillanatban a mikrokörnyezetének részei. Fel lehet melengetni régi kapcsolatokat, le lehet ülni nosztalgiázni, de az már nem ugyanaz, elmúlt az újdonság varázsa. Bár ne így volna.

8/10.