Feed

Bakancslistához adom
svéd horror, 100 perc, 2022

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A történet az első olyan nőről szól, akit boszorkányság miatt gyilkoltak meg. A szörnyű gyilkosság hamar szellemmítosszá válik az interneten, és népszerű turistalátványossággá válik a családi kemping. A történet valódiságát sokan megkérdőjelezik. A családi vállalkozás felfuttatására közösségi média szakértőket és influencereket vonnak be. A „szellemturizmus” hullámát szeretnék meglovagolni, hogy különféle turisztikai élményeket értékesítsenek az ügyfelek számára. Egy fiatal orvostanhallgató csatlakozik influencer barátjához, hogy erősítse a marketinget. A cél az, hogy elhitessék a potenciális turistákkal, hogy egy ősi boszorkány, Märit él a tóban a kemping körül – de hamarosan okunk van azt hinni, hogy Märit több, mint egy kitalált szellemtörténet.
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
farare 2023 dec. 18. - 07:42:06 9/10
Using a microscope to https://spacebar-clicker.com/ examine coins is a fascinating and rewarding experience.
5/10
rajdi 2023 okt. 16. - 14:26:34 5/10
Nem okozott se traumát, sem felejthetetlen filmélményt. Nagy része olyan mint amit egy "ilyen" filmtől várni lehet, és csak pár jelenet volt gáz, de lényegében semmilyen. Azért egyszer meg lehetett nézni, a csajokat bírtam, bár elég klisések a szerepeikben.
1/10
RigbyTheMad 2023 szept. 24. - 10:13:10 1/10
Tipikus agyatlan film

Nagyon-nagyon kerüljük az ilyen fajta filmeket megpróbáltuk, hiba volt. Azt találtuk sok helyen nincsen benne meztelenség, és szex jelenet. Viszont a társadalom korcs és nekik a fürdőruhából kivillanó segg nem számít, ami szinte nem takar semmit. Sajnos tipikus trikóban sikonyálós film lett. Egyik jelenetben a fészerben rajta volt a nőn a hosszú felső, miután elkapja a hapsi a nőt a megvágás után egyből trikóban feszített. Szánalmas. Durva, hogy ilyet leszinkronizáltak. Sajnos tekerés nélkül nem néztük volna meg. Sok agyatlan részt át kellett tekerni.
6/10
danek87 2023 márc. 26. - 09:27:59 6/10
Egész korrekt próbálkozás a svédektől,a "Valaki a Túloldalon" után én nem sokat vártam tőlük.Tetszett ,hogy többször is ügyesen vált tónust a film,kezdve a Blair WItch-es kezdőképkockákkal,ami alapján egy újabb found footage-ra számítana az ember de más filmet kapunk.A szereplők typic fiatalok de normális párbeszédek vannak a szájukba adva és (pár jelenetet leszámítva) életképes döntéseket hoznak.Szintén pozitívum ,hogy sokáig nem lehet eldönteni,hogy mi a félelem forrása,ügyesen rejtik ,illetve csak pár pillanatra körvonalazódik az alakja, pl éjszakai villámlásnál.A jumpscare-ek száma is ehhez köthető de így egyáltalán nem hatnak öncélúnak és az a pár ami van összességében hatásos.A gore is jól néz ki és azt sem viszik túlzásba, bár a vádlicsonkon lötyögő lábfejet meg a rögtönzött amputációt inkább kitörölném a retinámból.A tempó is kellemes(fél óra felvezetés)után már történnek a dolgok és túlélésre tett kreatív megmozdulások(pl drónos dolog)is akadnak.Ami viszont kevésbé jött be,hogy mire megy ki az egész az utolsó harmadban és maga a csavar.

Spíler

Gyakorlatilag egy Scooby-doo san megspékelt Péntek 13-at kapunk

Spíler vége

Bár az indíték nem rossz de illúzióromboló ,hogy lezüllesztik erre a zsánerre az egésznek a kifutását.A záróképkocka is bedob még egy kisebb poént de az már olyan "tegyünk rá még egy lapáttal" érzetű.A három csillag ellenére azért ajánlanám mert egynek teljesen jó. 6/10