Háromezer számozott darab

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 96 perc, 2022

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.
A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?
Bemutató dátuma: 2023. április 6. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Mizantropeee febr. 21. 18:28:17
Roma? Az mi?
7/10
Ahoj poplacsek 2023 dec. 16. - 23:35:19 7/10
A bátor témaválasztásnak, provokatív hangvételnek és az innovatív megoldásoknak kijár az elismerés, de nem látom, hogy ez hogyan lesz több szellemi onanizálásnál.
10/10
trev 2023 aug. 13. - 08:20:01 10/10
Kíméletlenül őszinte film, ahol több jelenet is olyan letaglózó, hogy a film hiányosságai ellenére is inkább 10-es, mint 9-es. A kissé szájbarágós stílus a magyar közönség számára indokolt, de sajnos aligha fog célt érni. Talán erre utal a filmbéli rendező öncélú ábrázolásmódja is, különös tekintettel a film végére. A dal a filmben szerintem fölöslegesen művészieskedő, ez volt az egyetlen momentum, amit szinte untam. Biztos lehet úgy is nézni, ahol a dal is többletértelmet kap, és jól illeszkedik az egészbe, valami elvontabb módon. Nem hittem volna, hogy a Larry után még egy hasonló színvonalú magyar filmbe botlom bele ilyen rövid idő alatt, szóval gratula az alkotóknak.