Priscilla

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-olasz zenés dráma, életrajzi film, 113 perc, 2023

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu egy bulin találkozik az akkor már szupersztár Elvis Presley-vel, a közösen töltött, intim pillanatokban az énekes egy teljesen más emberré válik: izgalmas szerető, szövetséges a magányban, és gyengéd legjobb barát.

Sofia Coppola Priscilla Presley 1985-ben megjelent Elvis és én című könyvét vette alapul a filmhez, melyben a nő szemszögéből meséli el Elvis és Priscilla hosszú és viharos kapcsolatát, a német katonai bázistól a Graceland-i álombirtokon töltött időkig.
Bemutató dátuma: 2024. február 1. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Szereplők

Priscilla
Ann Beaulieu
Beaulieu kapitány
Vernon Presley

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
steelprophet ápr. 24. 01:20:40 8/10
Király ide, király oda, ez az Elvis egy igazi pöcs volt. Egy komoly fajankó, aki még a Beatlesre is féltékeny volt. Férfinak meg egy nagy nulla. De ezt a közönség nem érezte. Mert amúgy meg egy istenadta nagy tehetség volt. Kinek mi.
3/10
trev ápr. 21. 00:50:03 3/10
Egyértelműen csalódás a film. Nem mesél semmit arról, miért szeretett bele Elvisbe (vagy miért szerettek egymásba, ha volt ilyesmi egyáltalán), de a lány szülei ugyanilyen színtelen karakterek, mint mindenki a filmben, jellemvonások nélkül. A kapcsolat a házasságig semmilyen új infót nem ad, így nem következik a kapcsolat kezdeti minőségéből sem a megromlott (?) házasság vége, hiszen semmi sem változik közben. Elvis szempontjából ez legalább a nézői fantázia erejét is igénybe véve érthető, Priscilláéból azonban nem. Lassú és fölösleges üresjárat a zegész, pedig lehetett volna ezt jól is megcsinálni.
7/10
pihes ápr. 19. 14:32:21 7/10
Ez a visszaemlékezés volt PP részéről, amneki talán már eljött az ideje számára. Szerintem jól sikerült, abszolút nem untam, de újra nem nézném már meg HÉT/TÍZ
6/10
The Cortez márc. 08. 23:57:17 6/10
Életrajzi romantikus dráma Sofia Coppolától. A film a címből adódóan Priscilla Presley (aki producerelte is a produkciót) történetét meséli el, és így érthetően az ő szemszögéből mutatja be Elvist. A könyv alapján készült, lassan vezetett sztori hitelesen prezentálja, hogy milyen lehet egy világsztár nőjének lenni, viszont Elvist gyakran hirtelen haragúként, dühöngő agresszívként, bántalmazó manipulátorként, diktátorként ábrázolja – nehéz eldönteni, hogy tényleg ilyen volt-e, vagy csak egy szokásos femináci hullagyalázással van dolgunk. A játékidő feléig ügyesen építkezik a cselekmény, aztán onnantól egyre üresebbé válik az egész. A 2 főszereplő meggyőzően tolja, a fényképezés művészien igényes, a képi világ pedig sötét. A tracklista értelemszerűen ősrégi rock 'n' roll zenékből áll, ám a legenda dalai igencsak háttérbe szorulnak.
10/10
Makadámic febr. 22. 21:14:54 10/10
Le sem vettem a szemem róla annyira szép a képi világa minden részletében. Ugyanakkor fullasztó Priscilla vágyakozását, csábítási kísérleteit nézni, érthetetlen nekem mi baja volt Elvisnek. Kabalaként kezeli pedig minden adott a boldogságukhoz.
6/10
blood.1 febr. 17. 00:01:01 6/10
Lagymatag film a feleség szemszögéből egy megalomán, érzelmi manipulátor férjről, a bántalmazó kapcsolatokról. A film drámaisága kifejezetten gyenge. Teljesen mindennapos jeleneteket látunk egyébként, ami cseppet sem lenne érdekes, ha nem a Presley házaspárról szólna. Talán még így se. Közepes.
7/10
Ildikó Nóra febr. 10. 21:43:06 7/10
A könyv alapján készült filmet egyszer érdemes megnézni, kikapcsolódásnak jó. Tetszett a történet, az operatőri munka, a filmzene, a ruhák, sminkek, frizurák. Jacob E. nem hasonlított Elvis P-re.
8/10
Rákász Béla febr. 02. 18:43:46 8/10
Szép a film, a Coppola lány gyönyörűen tud mesélni. Megpróbálja megvédeni a hűtlen feleséget.
Pedig Priscilla tudta, hogy kihez ment hozzá.
Elvis nem változott semmit, ugyan az a"nőfaló" sztár maradt aki akkor is volt, amikor megismerkedtek. Sőt, vele különlegesen tisztességesen bánt, megadta neki a maximális tiszteletet. Csak a nászéjszakán feküdt le vele. Nagyon vigyázott rá.
A sok ócska önként felajánlkozó nő után nagyon büszke volt az ő kis hűséges feleségére. Csak hűséget kért tőle...míg ő végezte a munkáját. De Elvis soha nem ígért hűséget neki.
Nem volt egy férj típus, és ezt is tudta róla Priscilla. Mindig is sok barátnője volt, de a többiek nem számítottak. Csak Priscillát szerette igazán. És ezt tudta is a lány, az első perctől fogva!
És elfogadta...és ezzel együtt ment hozzá!
Viszont a lány a nagy sikertől és a túl sok pénztől nagyon is megváltozott!
És amikor már nem függött Elvistől, és biztos volt a dolgában a kislánya miatt(!) akkor nyilvánosan lejáratta, magalázta Elvist, A LEGNAGYOBB KIRÁLYT!
Akinek pont a hiúsága volt a legnagyobb hibája, és pont ezért támadta meg itt Elvist Priscilla.
(Bosszúból? Lehet, de akkor sem volt szép tőle. Előbb el kellett volna válni és aztán nyilvánossá tenni, hogy van szeretője....bár szerintem akkor is belahalt volna a szégyenbe Elvis.)
A fél világ Elvisen röhögött....na még az a kis csaj is hülyére vette...és ezt Elvis nem tudta elviselni. Agyon zabálta magát...és agyon gyógyszerezte. Tudta jól, hogy mit csinál. Meg akart halni, szégyenében...:-(

De ez már, hál istennek, nincs benne a filmben.
viktor74 jan. 13. 22:06:36

Ide írd a spoileres tartalmat


Gyenge mindenben!