Rambo V - Utolsó vér

Bakancslistához adom
Rambo: Last Blood
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, kalandfilm, 100 perc, 2019

Értékelés:

191 szavazatból
Szerinted?

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat.

John Rambo legendás alakja ötödik alkalommal tér vissza a filmvászonra az elnyűhetetlen Sylvester Stallone (Rocky-filmek, Menekülés a győzelembe, Tango és Cash, Cliffhanger – Függő játszma, Szupercella, Creed: Apolló fia) alakításában. Az 1982-ben indult sorozat utolsó epizódjához érkezett, a félelmet nem ismerő vietnámi veterán ezúttal a mexikói drogkartelek ellen száll harcba. A forgatókönyvet is részben Stallone jegyzi, a film rendezője Adrian Grunberg (Börtönregény). Stallone mellett a főbb szerepekben Paz Vega (A szex és Lucia, Spangol – Magamat sem értem, Jobb, ha hallgatsz), Yvette Monreal (Simlis spinék) és Sergio Peris-Mencheta (A Kaptár: Túlvilág, Országúti bordély) látható.
Bemutató dátuma: 2019. szeptember 19. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Sántaboy máj. 03. 14:03:10 9/10
Best! Amit elvártunk szerintem elég. A bosszú 21.század módra.
Lezüllött alak? Szeretnék így kinézni és tevékenykedni 74 évesen :)
Az biztos, hogy senki nem fogja elfelejteni a filmjeit, aki szereti és értékeli őket.
8/10
offtopic
Midnight67 jan. 29. 23:06:42 8/10
Naná, hogy a kedves Mozi+ lehagyta a film végét, amiben a legjobb jelenetek voltak megidézve.
Pedig csak az miatt kapcsoltam a filmre (mert már láttam). Csak gratulálni tudok, köszönjük szépen...
8/10
nefefe 2020 okt. 06. - 14:38:25 8/10 Előzmény Danecay
Ez biztos, mert ott nem tudtak volna. Én szeretem, ha egy filmben adnak a történeti hűségre, és minden a helyén van. És az zavar, ha nincs semmilyen magyarázat, illetve nagyvonalúan átsiklanak dolgokon.
Danecay 2020 okt. 06. - 14:08:41 Előzmény nefefe
Sejtettem, hogy fel fog merülni mint kérdés, de ezt már nem boncolgatja a film. Szerintem engedjük is el, lényeg az, hogy nem hivatalos határátkelő helyen keltek át :)
8/10
nefefe 2020 okt. 06. - 13:57:34 8/10 Előzmény Danecay
Te úgy tudod, az USA - Mexikó határán olyan kerítés van, amit ilyen egyszerűen át lehet törni?
Nem hiszem.
Danecay 2020 okt. 06. - 13:01:06 Előzmény nefefe
--- SPOILER --- Azért az nem világos, hogyan hozta át a halott lányt a határon? És a banda felfegyverkezve hogy jött át a határon öt autóval? Ennek részleteibe a rendező nem ment bele... Hát, ilyenek előfordulnak egy akciófilmben.

Pedig mutatták, legalábbis amikor átmegy a halott lánnyal a határon, egész egyszerűen átgázol az autóval a határt övező kerítésen. Tételezzük fel, hogy a banda is ugyanígy tett, annak ellenére, hogy ezt konkrétan nem mutatták :)
8/10
nefefe 2020 szept. 20. - 17:35:57 8/10
Az öreg Rambo azért jól nyomja még! Igaz, hogy kiszámítható volt, és már az elején tudni lehetett, mi lesz a történet lényege. Az első harmad kissé unalmas volt, de hát fel kellett vezetni a cselekményt. Utána viszont elég jól felpörögtek az események. Rambo mintha sokkal durvább lett volna, mint korábban. A végén pedig átcsapott horrorba. De ezzel együtt minden elismerésem a 74 éves Sly-nak!
Néhány apróbb hibától eltekintve, pl. hogy egy idős veterán sebei milyen gyorsan regenerálódnak, egy öregesen pörgős akciófilmet láthatunk.
--- SPOILER --- Azért az nem világos, hogyan hozta át a halott lányt a határon? És a banda felfegyverkezve hogy jött át a határon öt autóval? Ennek részleteibe a rendező nem ment bele... Hát, ilyenek előfordulnak egy akciófilmben.
8/10
norbertobaggio 2020 szept. 07. - 19:52:45 8/10
Elrabolva hardcore verzió. Némi horrorisztikus elemmel fűszerezve
offtopic
Sz. Péter 2020 máj. 26. - 19:00:11
És ezt miért nekem írod? Ez is elég beszédes.
Sz. Péter 2020 máj. 26. - 17:25:37 Előzmény Trevor Belmont
" lezüllött alak"?
Öregedésnek hívják. :)
1/10
Trevor Belmont 2020 máj. 26. - 16:59:15 1/10
Uram isten! Ezt a részt nem tudtam végignézni. Elszomorító, hogy milyen lezüllött alakot csináltak a Rambóból. A 2008-as része még el ment, de a mostani! Árnyéka se önmagának.
8/10
offtopic
Midnight67 2020 máj. 02. - 19:43:34 8/10 Előzmény Richard Kovács
Elsőre csak 7-est adtam, de megnéztem még egyszer a jobb jeleneteket és feljebb toltam, mert jószívű vagyok:)
6/10
Richard Kovács 2020 máj. 02. - 19:34:45 6/10 Előzmény Midnight67
Egyetértek. Én ma néztem meg, rosszabbra számítottam. De azért a 8-as sok:)
8/10
offtopic
Midnight67 2020 ápr. 26. - 21:32:22 8/10
Én jobban örültem volna, ha a IV . rész lett volna az utolsó, annak a végén tényleg úgy éreztem, hogy Rambo végre hazatért és megtalálja a belső békéjét a farmon. Ez megnyugvással töltött el.:)
Ezért nem akartam már látni ezt, de végül is nem bántam meg, hogy megnéztem (remélem, ez már tényleg a befejezés..).
8/10
Midnight67 2020 ápr. 26. - 21:13:22 8/10
Nem akartam megnézni ezt az utolsó részt, mert nekem már a John Rambo is kilógott a sorból, de úgy gondoltam, csak nem maradhat ki a befejezés, így teljes a paletta. Akciófilmnek nem volt rossz, helyenként elég ütős jeleneteket láthattunk, a befejező képkockáktól szinte elszorult a nosztalgikus szívem. Mert " V. Rambo "-t nem volt jó nézni, hiányzott Jerry Goldsmith legendás zenei aláfestése és csak arra tudtam gondolni; Istenem, mennyire megöregedtünk..:(
c p 2020 márc. 01. - 12:12:57 Előzmény bundi8
Pontosan, ahogy írod! Ez az! :) Örömmel mentem vissza 30 évet az időben és néztem 12 évesen ezt a filmet! :D Rühellem a nosztalgiát, de ez konkrét időutazás volt! Mint a régi Charles Bronson féle Bosszúvágy filmek! Ahogy a kis pajtájában elkezd mindenféle csapdákat, meg fegyvereket fabrikálni! ... és amikor látszik, hogy dühös és... ökölbe szorul a keze... majdhogynem TOPPANT is egy nagyot! :D ISTENI! :) Ugyanolyan röhejes, mint bármely hasonló filmben, de mégis minden irónia nélkül ez az önazonosság egész egyszerűen lenyűgöző. Mármint nem Sly, hanem Juanito Rambo esetében! Mert azért Sly letett konkrétan zseniális filmeket is az asztalra, mint pl. az Oscar, vagy a Copland, de emellett is Rambo-t bármikor elő tudja rántani magából a faszi! És lemegy huszonéves hülyegyerekbe - 70+ évesen! Maximális respect, lehet fanyalogni, de ez a faszi annyira kimaxolta, amit ki lehetett, hogy az megsüvegelendő! Köszönjük ezt a majd 40 évet, John! :D
1/10
sawyerx 2020 febr. 27. - 15:55:39 1/10
A megjelenésekor direkt újranéztem az előző részeket, így viszonylag friss a viszonyítási alapom - hát nem bánom, hogy nem moziban néztem. Ez nem is Rambo film, még csak nyomokban sem fellelhető az a legendás Rambo, aki anno volt. Faszikámnak a dialógusa az egész filmben az "aha, ühüm, hümm" és pár egyszavas kérdés vagy válasz, nagyritkán egy önsajnáló vagy múltidéző baromság. Emellé párosul Stallone agyonbotoxolt, trottyos feje, amivel nem lenne egyébként gondom, de ez ilyen formában nagyon röhejes volt :D

Párhuzamot vonnék az új terminátor, bad boys és e film között - mindháromnak a cselekményébe erősen beleerőltették Mexikót, mindháromban a kiöregedett, kifordult főhősök poénkodása vagy siránkozása a fő attrakció, és mindháromnak olyan undormány a képi világa, mint valami B kategóriás sorozatrész. Most a Rambónál maradva, nem értem, mire sikerült elbaszni annyi pénzt, mert se akciók tekintetében nem hozza a szintet, se forgatókönyvet nem sikerült belőle írni, nóném bazári színészekkel tömték teli, az operatőri munka meg középszint. Néha olyan beállítások vagy hirtelen zoomok, svenkek lettek bevágva, amiket háromszor újranéztem, de még úgy sem tudtam hová tenni.

Az előzetese nagyon bejött, a fene se gondolta volna, hogy a film annyiban ki is fúj. Eltelik másfél óra, dögunalom, picsogás, mehi szappanopera, tiszta Elrabolva kópia. Na, de aztán jönnek a rosszarcok, hogy Reszkessetek, betörők! 18+ -t játsszanak, na ez az, végre, gondoltam magamban... De azt is sikerült nevetségessé varázsolni. Ilyen nóném, tehetégtelen, szar rendezőknek nem is értem, miért engedik a kezükbe ilyen filmek folytatását.

Szar karakterek, sok felesleges picsogás, (ebben a részben kivételesen) felesleges durvulás, röhejes dráma. Sokat elmond az is, hogy az eredeti regény írója is szánalmasnak találta ezt a filmet. Érdemes megnézni a 1-et, ami egy magával ragadó, igen szép helyen játszódó karakterdráma, sok iróniával és megmosolyogtató poénnal, aztán a folytatásokat, hogyan sikerül szépen, fokozatosan kifordulnia.

1/10 természetesen
8/10
idõjós1010 2020 febr. 10. - 12:04:39 8/10
Akciófilmnek erősebb lett mint gondoltam. A motiváció maga pedig egykaptavás, olcsó mivoltának ellenére is meglepően erősnek hatott. Viszont ez már abszolút nem Rambo. A karakter sem igazán önmaga szerintem. SPOILER
Ha én írtam volna a forgatókönyvet, azt a szegény lányt nem öltem volna meg. lehet hogy így erősebb lett a film, de ugyanúgy tucat darabról beszélünk, és mivel szinte 100% hogy ez volt az utolsó Rambo, nem biztos, hogy az egy jó zárás, hogy egy utolsó utáni tőrt még döfnek szerencsétlen veterán szívébe.
6/10
Atis88 2020 febr. 04. - 11:51:39 6/10
Nem volt ez rossz. Vehetjük egy életrajzi filmnek is, tekintve hogy honnan indult a sztori, nem tudom mit vártak az ötlehiánnyal kapcsolatban itt sokan. Nyilván nem lesz nagy cucc egyik résznél sem, mert ez egyszerűen nem az a kategória. Viszont stallonén itt még néhány érzelem is látszódott végre, ami az előző részekben nem nagyon volt jellemző. A széria kedvelőinek egyszer kötelező.
4/10
Thorezine 2020 jan. 27. - 22:03:54 4/10
Sajnos ez már csak árnyéka az igazi Rambó filmeknek......
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu