Shazam! Az istenek haragja

Bakancslistához adom
Shazam! Fury of the Gods
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akció-vígjáték, kalandfilm, 130 perc, 2023

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént.
Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek.
Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek.
A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.
Bemutató dátuma: 2023. március 16. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
szentipatrik94@gmail.com júl. 03. 15:54:37 3/10
Talán egy picit lett jobb, mint az első része, egy-két poén még jó is lett benne, de valahogy nem tudom komolyan venni ezt a filmet, de nem is szabad. A gonoszok súlytalanok voltak, de a vendégszereplés tetszett benne.
8/10
méregfog jún. 24. 16:57:57 8/10
De nagyon alul lett pontozva. Azért ennyire nem rossz. Fel sem tudnám sorolni hány film van 7-8 közé "lőve", amik ennél sokkal gyengébbek. Valóban nem éri el az első szintjét, ez nem vitás, de teljesen nézhető lett.
6/10
Istvan010 jún. 13. 11:37:31 6/10
Túl sok emlékezetes dolog nincs a filmben. Egy próbát megér.
7/10
The Cortez máj. 05. 00:11:08 7/10
Nem cseszték el a folytatást. Igaz, az első fél óra az erőteljesebb coming of age jelleg meg a komolyabb témák (felnövéssel kapcsolatos problémák, család, bullying stb.) ellenére is unalmas, ám aztán megtalálja a hangját a film: felpörög a cselekmény + beindul a poénkodás, ökörködés, oltogatás.
Több jelenet végigröhöghetőre sikeredett. Az alkotás tele van easter eggekkel, valamint popkult-utalásokkal, ezeken kívül van benne egy, már a kezdettől fogva teljesen hiteltelen szerelmi szál, kötelező buzipropaganda, egy meglepetésvendég, továbbá 2 bónusz képsor (melyek közül az egyikben szintén túltolják az utalgatást). Eleinte úgy tűnik, hogy Helen Mirren & Lucy Liu csak égetik itt magukat, de később kevésbé kényelmetlen a jelenlétük.
A képi világ ezúttal nem éppen borongós, viszont a finálé igencsak darkosra, egyben elborultra sikeredett. Az akciók látványosak, a CGI pedig nagyrészt színvonalas, ugyanakkor helyenként ultraszarul néz ki. A stáblista alatt menőn szól a Junkie XL-féle A Little Less Conversation.
1/10
Csalódott ápr. 12. 20:59:44 1/10
Semmirevaló gyerekfilm, ami gyerekfilmnek jó lenne, ha nem LMBTQ tartalom lenne benne. De mivel van, ezért semmirevaló gyerekfilmnek is . Egyébként a mai generációnak való hulladék film. De majdcsak elég már lassan az egész világ, és a következő generáció talán életképesebb lesz, és nem lesz buzi. Csalódott továbbra is ...
6/10
rajdi ápr. 10. 22:30:19 6/10
Egyszer nézhető, két poénon el is mosolyogtam magam. Amúgy ez is ugyan az a futószalagon tömeggyártott szuperhős film, mint a többi. Lapozzunk.
7/10
Atis88 ápr. 08. 15:54:58 7/10
Korántsem lett ez olyan rossz film, mint ahogy a kritika lehúzta. Azt sem értem, miért nem ment a mozikban. Tény, hogy a képregény műfaj kezd elfáradni (legalább is filmes téren), de messze nem ez a film a legalja per pillanat sem. Ott van az örökkévalók, thor4, fekete párduc 2, fekete özvegy, Hangya és a Darázs: Kvantumánia és még sorolhatnám. Itt a történet korrekt volt, a színészek is hozták amit kellett, a dialógusok viszont elég gagyik lettek néhol és párszor idegesítő volt egynémelyik gyerek színész túltolt sikítozása, ami lehet nem az ő hibájuk, ha a rendező kérte így. De persze ezt nem tudhatom. Mindent összevetve egyszer simán érdemes megnézni a műfaj kedvelőinek.
3/10
tyrichie ápr. 08. 08:47:55 3/10
Sose hittem volna, hogy egy DC Comicsos filmben kimondják egy Marvel karakter nevét.
Nagy1A ápr. 07. 23:05:41 Előzmény fferlen73
Nem is értelek!!!:)))........... LMBTQ....va anyjukat...........nyomják ezerrel!!! ....szörnyű!!!
3/10
fferlen73 márc. 20. 09:51:02 3/10
Egy viszonylag jó alapsztori elszúrva 10 évesek által írt, és 10 éveseknek szánt párbeszédekkel. Nekem nagyon gagyi volt az egész, nem is bírtam csak 50 percig, utána már legszívesebben belerúgtam volna az egyik vinnyogóba. Sajnos a filmben is, meg a mai fiatalokon is ugyanazt látom ... a lányok fiúk akarnak lenni, a fiúk meg lányok, valami k@rva nagy gáz van manapság a társadalmunkban. Esetenként a látvány jó volt, emiatt adok egy 3-ast, de egyébként egy értékelhetetlen valami.