The Terminal List

Bakancslistához adom
amerikai akcióthriller, drámasorozat, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

James Reece
Katie Buranek
Ben Edwards
Lauren Reece
Lucy Reece
Ernest 'Boozer' Vickers

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Sátánistapistaapápista 2022 júl. 14. - 04:41:44 6/10
Spoiler!
Amerikai mese a hős katonáról,aki egy agydaganatos terminátorként zúzza az ellent,szépen tematikusan,lépésről-lépésre.
Kőkemény tengerészgyalog és mégis egy mélyérzésű,családcentrikus férj s apuka,aki ráadásul még három,sőt akár talán négy akkordot is meg tud szólaltatni a gitárján,hovatovább dalokat is ír.
Félreértés ne essék,nagyon kellemes volt látni,hogy mai elpuhult,túlmoralizált,polkorrekt modern világunkban valaki férfias értékek mentén halad és arról senki és semmi kedvéért nem tér el egy tapodtad sem!
Már egyáltalán az,hogy egy ilyen karakter teret kap főhősként egy sikeres sorozatban,némi reményre ad okot,hogy az ember természetes huzalozottságát semmilyen aberrált és kifordított ideológiával sem tudják végül átprogramozni korunk beteg társadalmi mérnökei,hiába a napi 48 órányi propaganda.
Nekem kicsit nyálasak voltak a családos jelenetek,noha elhiszem és elfogadom,h a legtöbben így szeretik szeretteiket,csupán ennek a bemutatása nem lett tökéletes. (hiszen ez amúgy mindenki magánügye és legintimebb közege,ezért kissé falsok tudnak maradni a nem profi szinészekkel forgatott drámai tematikumok)
Ellenben kárpótol minket az akció-jelenetek naturalizmusa és jól átgondolt következetessége.
Összességében egy nézhető alkotás,dehát ugye izlések és pofonok. 7/10 lenne számomra,ha legeslegvégül kihagyják a legkitalálhatóbb klisét,azaz azt,h Ben is felkerüljön a listára.
Sajnos már az elejétől fogva számítottam erre a fordulatra,így az lett volna az igazi csavar,ha öreg Ben bajtárs tényleg feddhetetlen marad az átvilágításban is.
Kicsit árnyalták az ő indokait is,de ez sem teszi bocsánatossá a klisé-használatot.
Maradjunk annyiban,h egy kellemetes 6/10es minisorozat volt ez.