20 évvel később...

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott koncertfilm, 59 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

AZ 1980-as évek elején pár miskolci fiatal fiú és lány magyar népdalokat kezd el feldolgozni, megzenésíteni, és kisebb-nagyobb helyeken, kisebb-nagyobb sikerekkel előadni. Erdélyben az együttes kazettáit kézről-kézre adva másolják, terjesztik házibulikon és egyéb hivatalosan be nem jelentett találkozókon. A zenekart egyre többen ismerik itthon is. HÚSZ ÉVVEL KÉSŐBB... Összeáll pár miskolci fiatal apuka, anyuka, akik egyre nagyobb felelősséget érezve gyermekeik és egymás iránt, majd 20 év után ismét hangszert fognak a kezükbe. A gyógyító, a néptáncos, a tanár, a bábszínész, a rendező és a zenész összegyűjtik a régi, legszebb magyar népdalokat, amelyek életről-halálról, szerelemről-bánatról, Istenről-hazáról, emberségről és szeretetről szólnak. Újra zengett a vastaghúros a Diósgyőri vár falai között, mert a mai értékvesztett, hitehagyott és felgyorsult életünkben hagyományaink, gyermekeink érdekében újra szólni kell, MERT AZ ÉNEK NEM VÁLTOZOTT...

Hozzászólások

Szerinted?
erdling 2008 júl. 26. - 00:46:38 Előzmény hód
Nem ismertem õket, akkoriban még nem érdekelt sem a népzene, sem a rock... Mindenesetre ez most nagyon jólesett, igazából aludni mentem volna, de végignéztem az egész koncertfilmet. Sõt, be kellett ide írnom, annyira jó volt :)

Yah, még annyit, hogy zenéjük alapján sem a régi, sem az új nevüket nem tartom jó választásnak, de hát ez már nem az én dolgom... :)
10/10
Szerend 2008 júl. 25. - 13:19:05 10/10 Előzmény hód
Üdv!

Azért volt már ilyen elõtte is. (A Kormorán 1976-ttól nyomja, a Gépfolklor is kb akkor kezdte. Cziránku Sanyiék is ezt csináltak a Ködkondában és a Profánban, Barbaroban.

Ettõl függetlenûl egy fantasztikus dolog ez az biztos. A honlap: www.swetter.hu a youtubon is van fent bemutató.

Mindenkinek ajánlom a produkciót.
hód 2008 júl. 24. - 21:33:36
Húúú, Swetter kazettám nekem is volt. Baromi jó zenét csináltak. Akkor még nem nagyon volt ilyen. És tényleg nagyon intelligensen meg volt csinálva. Hiába keverték a mûfajokat, tõlük szépen szólt.
Mindenképpen megnézem.