A bosszú nyomai

Bakancslistához adom
The Tracker
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-amerikai akcióthriller, 95 perc, 2019

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

2008-ban Loke Hakansson dél-olaszországi vakáción vett részt a családjával, amikor a lányát és a feleségét elrabolták. A félresikerült túsztárgyalás során mindkettejüket megölték. Tíz évvel később a Hakanssont felkeresi egy helyi nyomozó, aki új információk birtokában újra megnyitotta az ügyet. Hakansson visszautazik Olaszországba, hogy találkozzon a nyomozóval, ám a detektív gyanús körülmények között öngyilkos lesz. Hakanssont csapdába csalják, és erőszakos tettekre kényszerítik, hogy megtudja, mi is történt valójában a családjával.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
nefefe 2023 aug. 27. - 18:31:32 4/10
Roppant idegesítően volt megoldva ez a film. Nem értettem, miért csak részben szinkronizálták, fele szöveg olasz volt. Talán úgy gondolták ebben az országban (ahol még sokan magyarul sem beszélnek és értenek) mindenki tud olaszul? A NET-en sem találtam teljesen szinkronizált változatot… Amúgy a film rendezése is nagyon gyenge. Kényelmesen, elnyújtottan lassú, eseménytelen, unalmas, sok lényegtelen részlettel. Bűnözők, korrupt rendőrök, elrabolt család, bosszú - csupa elcsépelt séma. Ezek nem egy jó akció-thriller jellemzői…. Ilyen témájú film számtalan volt már a filmtörténetben - ennél sokkal jobbak is - , a rendező igazán tanulhatott volna belőlük. Csalódtam Lundgren-ben is, hogy ilyen filmet elvállalt, régebben nem ezt szoktuk meg tőle. Nyilvánvalóan csak a neve kellett, hogy becsábítsa a nézőket a mozikba ill. a tv elé. Fél óra után erősen elgondolkodtam, hogy kikapcsolom. Nem tettem meg, mert akkor éppen történt benne valami. Sokat gondolkodtam azon is, hogy honnan a tudása fegyverek kezeléséhez ill. a fegyveresek kiiktatásához… számomra ez nem derült ki. Legalább kommandósnak kellett lennie. Ja, és még valami: ebben a filmben a rosszfiúk mind süketek, itt nem hall meg senki semmit, se zajokat, se lövéseket, még az éjszaka csendjében sem… Nagyon kényelmes. És a végén a nem várt csoda! Ketten kinyírnak egy egész bűnszervezetet – természetesen úgy, hogy nekik semmi bajuk nem történik! Csak azt nem értem, ha ez ilyen egyszerű, a hatóságok miért nem tudták megtenni? Pongyola, gyenge közepes, egyszer – ha nyögvenyelősen is – meg lehet nézni.
1/10
Gajho Dhar 2021 dec. 23. - 22:02:22 1/10 Előzmény Gajho Dhar
És mindez nem is lenne baj, ha a film maga izgalmas, profi módon elkészített film lenne. Nem jött össze. De legalább megpróbálták.
1/10
Gajho Dhar 2021 dec. 23. - 22:00:32 1/10
Ebből a filmből tudtam meg, hogy Szicíliában mindenki maffiózó, két kivétellel, de az egyik meghal a film folyamán, a másik meg amerikai. Meg hogy az amerikai nélkül soha nem derült volna ki az igazság. Hát nem érdemes megnézni? Nem!