A fantomfestő

Bakancslistához adom
The Next Big Thing
amerikai romantikus film, 82 perc, 2001

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A művészet önmagáért beszél - nem számít, ha a művész ismeretlen. Ez a mantrája az éhező festőnek, Gus Bishopnak. A művészvilág összekacsintó, hátbaszúrós könyörtelen valóságába bepillantva, Gus mintegy a személyiségétől megfosztva, keserűen tapasztalja meg, hogy a művészet önmagáért beszél. Senkit nem érdekelnek Gus festményei, mindaddig, míg egy szélhámos, Deech Schumble el nem lopja egyiket, hogy azt értékesítve kifizethesse adósságait. Deech kitalál egy sztorit - egy szerencsétlen sorsú, titokzatos festőről -, aminek a művészvilág nem tud ellenállni. Gus festményei - amelyek addig egyetlen New York-i galéria érdeklődését sem tudták felkelteni - hirtelen rendkívüli összeget érnek. Deech ráveszi a boldogtalan Gust, hogy fantomként fesse képeit.

A lebilincselő történet lerántja a leplet a New York-i művészvilág szereplőiről és egy zseniális szélhámosságról, mindezt nem kevés humorral fűszerezve.

Stáblista:

Szereplők

Gus Bishop
Deech Scumble
Kate Crowley
Walter Sznitken
Florence Rubin

Hozzászólások

Szerinted?
tündemamusz 2010 ápr. 19. - 12:50:29 Előzmény Redfield
Redfield! Te is turiztad a filmet? :)
szerintem sem volt rossz, könnyed kis film, lazulásképpen nézhetõ
Redfield 2008 aug. 24. - 08:37:20
Jó film. Sokkal rosszabbra számítottam, azt a 400 ft-ot amiért adják végülis megéri. Csak a dvd-rõl hiányzik a magyar felirat, ami nem ártana azért, ha valaki eredeti nyelven nézné.

9/10