A fegyverek szava

Bakancslistához adom
Windtalkers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai háborús filmdráma, 129 perc, 2002

Értékelés:

170 szavazatból
Szerinted?

A második világháborúban sajátos eszközhöz folyamodott az amerikai hírszerzés a csendes-óceáni hadszíntéren. Navajo indián tengerészgyalogosakat képeztek ki rádiósoknak, akik a bonyolult kódolás helyett a saját anyanyelvükön továbbították a parancsokat. Joe Enders és Ox Anderson tengerészgyalogost két indián, Ben Yahzee és Charlie Whitehorse személyes védelmével bízzák meg. A kezdeti ellenérzés után, a Szaipan-sziget elleni támadás során a katonák között baráti kapcsolat alakul ki. Lassanként ráébrednek, mit jelent valójában ez a feladat.
Bemutató dátuma: 2002. szeptember 26. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Joe Enders
Peter 'Ox' Anderson
Eric 'Gunny' Hjelmstad
Ben Yahzee
Charles 'Chick' Rogers
Harrington

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
baromarc666 2023 júl. 19. - 08:53:26 4/10 Előzmény Ádám Berkes
Na mesélj, hol vannak felmagasztalva az amerikaiak? És ha felvannak, akkor mi van, lényegében ők nyerték meg a háborút a végén...
neomodel 2018 nov. 25. - 10:59:44 Előzmény sawyerx
Jó lenne, ha nem spoilereznél, mint egy igazi amatőr.....
6/10
sawyerx 2018 aug. 30. - 00:56:04 6/10
Elkezdenek felépíteni egy viszonylag jó kis háborús filmet, hogy aztán szétszarják.
Nekem bejött a katonák és indiánok közti kapcsolat bemutatása, Slater és Cage is hitelesnek hatott, és most őszintén szólva, ezeken és Slater halálán kívül (ami viszont nagyon belém égett a pufi védencével együtt) már csak a végső akció maradt meg, ami nálam elásta a filmet.
Asszem Cage ott lép egy egyszemélyes hadsereg szerepébe, lassításokkal, mindenféle csihi-puhival és gagyi robbantásokkal karöltve, ami kibillenti a reális háborús film kategóriából.
A Ryan közlegény megmentését eddig egyetlen filmnek sem sikerül überelnie nálam, és abban igaza van egyeseknek, hogy abban is az amerikaiakat magasztalják, viszont nem olyan giccsparádé szinten, ahogy A fegyvertelen katona és a többi majomság. Ha pedig az amerikaiak készítenek filmet az amerikaiakról, akkor már emberi szinten hadd mutassák be, hogy milyen volt nekik megélni a háborút.

Ez a film 6/10.
csbocsi 2016 jún. 26. - 01:07:06 Előzmény brrrobi
Szerinted kinek a rokona???
4/10
brrrobi 2015 máj. 31. - 11:18:07 4/10
Ezt a filmet nem birtam egyben megnezni. A tortenete nagyon kiszamithato, sablonos, szinte unalmas. Nicolas Cage-allergia jott ki rajtam a film alatt. Allandoan ugyanazt a szenvedo arcot produkalja, ami inkabb egy szomoru kiskutyara emlekeztet. Abszolut nem hiteles. Amugy az, hogy ez a szinesz miert futott be ennyire, az kb annyira felfoghatatlan szamomra, mint a Higgs bozon.
offtopic
Sz Peter 2015 ápr. 28. - 19:36:32 Előzmény Ádám Berkes
Mi számít giccsnek?
Ádám Berkes 2015 ápr. 28. - 09:11:06 Előzmény Adamo
A Ryan Közlegény megmentése pont az a kategória,aminek semmi köze a valósághoz.Tele van giccsel,az amerikaiak felmagasztalásával meg klisékkel.
1/10
Adamo 2014 jún. 11. - 10:42:44 1/10
Szerintem rém gyenge film. A sztori jó lenne, de Cage a szokásos agyvérzéses mimikájával rettenetesen lehangoló, valamint, ami nekem még borzalmasan nézhetetlenné tesz egy háborús filmet, az maga John Woo. Sajnos a Ryan Közlegényen "nevelkedtem", ahol is igen valóságosan van bemutatva egy csatajelenet (nem feltétlen a naturális részekre gondolok), és aki, mint jómagam, volt katona, az szörnyülködve néz a benzinlángos robbanásokra, a lehetlen lövöldözésekre és még sorolhatnám mire. Egy jó háborús filmben véleményem szerint - a jó sztorint kívül, ami itt meglett volna - elengedhetetlen a megjelenítés és a realitás. Persze lehet ez csak nekem fontos.
filmimádóó 2014 jún. 07. - 18:07:12
Nem annyira kedvelem az ilyen háborús filmeket, nem sok van ami tetszik, de ez tetszett nekem. Szerintem jó.
Sz Peter 2014 jún. 07. - 12:00:55
a 9 mm-es?
AvatáR Gil Maerth 2014 jún. 07. - 08:21:17
Elég brutális a csendes-óceáni hadszintér, a 9 mm-es ereje letaglózó a megvalósításban.
És brutális a nagy hegyi ágyú is (vége-jelenetsor)
Nicolas bácsi rém gyenge, a bacardi-s segítõnõje viszont ütõs :)
Miért nem ír neki? rejtély.

És ez az elsõ film, ahol nem az hal meg, aki mutogatja a menyasszonya fényképét.
:)

10/7 - hosszú, szíven ütõ.
HáziSárki 2014 jún. 06. - 07:30:17
Ó, Józsa Imrétõl én is falra mászom. :) Szvsz csak lejjebb húzza N. C. egyébként sem éteri magasságokba emelkedõ alakításait. :)
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 06. - 02:23:30 10/10
Nagyon jól megrendezett és megvalósított akció-dráma.
A párbeszédek, a cselekmények hozzák az elvártakat. A történet nem egyedi ugyan, de a képi megvalósítás kárpótol érte. Akciódús, de mégis hagynak elég idõt a drámai részek kibontakoztatására.
10/10, mert ízig-vérig az, amit az ember egy igényes akció-drámától várna.
adamnagysweetmovie 2014 febr. 11. - 17:15:31
magyar nyelvet is használhatták volna, ha nem üzenünk hadat aminak…
crapgame 2013 okt. 18. - 01:21:13
Én nem azt mondom, hogy a G.I. tehet mindenrõl. Én azt mondom, hogy a seregben javarészt nem közkatonák szolgálnak, hanem hivatásosok. Az, hogy elmegy a katona, és kegyetlenkednek vele és megalázzák a saját bajtársai, azért tényleg sajnálom mert nem sok mindent tehet. De ha kegyetlenkednek vele, és ezt másokon vezeti le, akár civileken, akár katonákon, akkor nem tudom sajnálni.
És nem hiszem, hogy a vezetés adna utasítást válogatott bûntettek elkövetésére.

Szóval hivatásosok. Tapasztalatból mondom (találkoztam néhánnyal), hogy ott nincs rendben valami. Annyi elfojtott agressziót még nem láttam, mint néhányuknál. Komolyan mondom, ijesztõ volt némelyik. Nyilván ha mûvészlélek lenne akkor festegetne, és nem a seregben lenne. Ott mások az elvárások.
offtopic
Sz Peter 2013 szept. 24. - 13:44:30
Azért ne kend már rá a közönséges G.I.-ra azt ami az amerikai kormány/hadsereg vezetõinek a sara!
crapgame 2013 szept. 24. - 00:50:59
Jaj, hagyjuk már ezt a "mi játszódik le a katona lelkében" dolgot.

Hazamegy a szegény amerikai katona és a sírdogál a pohár fölött a házában, a szolgálati nyugdíjával a segge alatt, miközben országokat bombáznak szénné és rabolnak ki. Arról miért nem készül minden héten egy propaganda film, hogy milyen az áldozatok élete.
Akkor mi játszódhat le a lelkében akinek mindene odaveszett, családtagja meghalt, fogolytáborba került vagy a nemi erõszak áldozata lett...
Tényleg beszarás!
Ez olyan mint a szerencsétlen betörõt/gyilkost sajnálni, mert biztos nyomasztja a lelkiismeretét a tettei.
hadh 2012 nov. 03. - 23:51:12
Nem Ilyen a háború..

A Bõrnyakuak az egyik kedvenc filmem. Nem akciófilm, nem a történet alényeg, abba próbál betekintést nyújtani, mi játszódik le a katonák lelkében, hogyan változnak meg egy életre. Ráadásul ismerek egy volt katonát, aki hasonlóan nem tud szabadulni a katonai mivoltától, pedig több mint 10 éve leszerelt.(nem a magyar honvédségrõl van szó).

Döntsd el hogy akciófilmet akarsz-e nézni, vagy a "való világ"-ot

Ha "való világ"-ot, nézd meg a Restrepo-t.
hadh 2012 nov. 03. - 23:49:52 Előzmény olahmiki1959
Bocs, de ellenkeznem kell az elõttem szólókkal.

A Bõrnyakuak az egyik kedvenc filmem. Nem akciófilm, nem a történet alényeg, abba próbál betekintést nyújtani, mi játszódik le a katonák lelkében, hogyan változnak meg egy életre. Ráadásul ismerek egy volt katonát, aki hasonlóan nem tud szabadulni a katonai mivoltától, pedig több mint 10 éve leszerelt.(nem a magyar honvédségrõl van szó).

Döntsd el hogy akciófilmet akarsz-e nézni, vagy a "való világ"-ot

Ha "való világ"-ot, nézd meg a Restrepo-t.
Összes hozzászólás