A halál angyala

Bakancslistához adom
Sleepaway Camp
amerikai horror, 88 perc, 1983

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Miután egy borzalmas hajószerencsétlenség során elveszíti családját, Angela, a félénk fiatal lány nagynénjéhez, Marthához, és unokabátyjához, Rickyhez költözik. Az egyik nyáron Martha elküldi a gyerekeket az Arawak táborba. Nem sokkal megérkezésük után bizarr és egyre erőszakosabb halálesetek kezdik el megtizedelni a táborlakókat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
McMondó Ember 2023 aug. 29. - 19:06:11 Előzmény nikato
Nem csak azért, mert angolul van és nem értetted?
1/10
nikato 2019 ápr. 08. - 16:35:08 1/10
Iszonyú!!! A dialógusok, a színészi játék, minden!
1/10
nikato 2019 ápr. 08. - 16:25:19 1/10
Komolyan port-on a jó filmeket lepontozzák, leszólják, a rosszakat felpontozzák! Hát ilyen rossz filmet még életemben nem láttam! A dialógusok, a színészi játék, a sztori. Borzalom!!!!! Még a 2. rész 1 ponttal jobb, de ez félelmetesen rossz!
8/10
Owl 2019 jan. 10. - 10:26:29 8/10
Jó film váratlan befejezéssel a 80-as évek hangulatában. Angolul láttam, így picit nehezebb volt összerakni az eseményeket. Ma talán le se mernék forgatni a sok toleráns jogvédő miatt.
zs9302 2015 nov. 01. - 13:26:24
Szerintem elég bátor film ez, ott van ugye a nagy csavar, és az amiatt köré épített jelenetek, amelyek még nem érthetõek miért is vannak ott (meleg pár ágyjelenete)...
Sajnos a pénzhiány erõsen látszik a filmen, sok olcsó (de kreatív) megoldás van benne.
A nyolcvanas évek hangulata miatt és a csavar miatt érdemes megnézni.
10/10
Rube 2013 jan. 19. - 19:10:46 10/10
Hatalmasat üt a vége, aki meg akar lepõdni, az nézze meg feltétlen. :D
LCsajszi 2012 okt. 31. - 01:55:41
Szerintem meg simán lehet 8-as, amilyen filmeket láttam én 8-ként, azt mondom ez a film lehet 8-as :).
Például a Péntek 13 2.része 8-as osztályzatot kapott, ami már nekem nem annyira tetszett, míg ez a film sokkal inkább, tehát emiatt lehet ez is 8-as szintû.
LCsajszi 2012 okt. 31. - 01:51:47
Nekem meg nagyon tetszett, fõleg az, hogy nem kell mindenkit megölni benne, és nem történik minden percben felesleges gyilkosság. Hasonlít a Péntek 13-hoz, bár annak a többi része már abszolút nem tetszett.
Jó,hogy van benne történet és nem bánom, ha nem fröcsög a vér, szerintem így megvolt a horror hatása. A szereplõk nagyon jól játszottak benne.
Sok olyan mai horrort láttam már, melybe ezek a sablonok megtalálhatók, mint ebben a filmben, de számomra, ahhoz képest, hogy 80-as években készült sokkal jobb a maiaknál.
feketevipera 2012 júl. 28. - 19:39:36
Véleményem szerint az itteni 8-as átlag picit túlzás, ez azt jelentené, hogy a majdnem legjobb filmek közé tartozó alkotásról beszélünk; úgy gondolom, ez azért erõs megfogalmazás lenne, a kétségtelenül jó pillanatok ellenére is. Tudom, hogy ez kultfilmnek számít, de nem sokban lép túl a szokvány slashereken, max. annyiban érdekesebb a dolog, hogy nem egy halhatatlan gyilkos öldösi a jónépet, meg itt jórészt tinédzserek hullanak el. Viszont elég sok sablonnal dolgozik a produkció, már csak a mûfajból adódóan is, a kezdés eléggé vontatott, az utolsó kb. fél órában meg alig lehet követni az eseményeket. A gyilkosságok sem kimondottan véresek vagy gusztustalanok, a mûvér itt-ott befigyel, no meg jó néhány haláleset történik sötétben, ami szerintem némileg levon az élvezeti értékbõl. Amit talán jobban megoldhattak volna, az a zuhanyzóban lévõ csajnak a kinyírása volt, illetve az, amikor megtalálták. Miután egy késsel végigvágták a hátát a gerince mentén, kizuhant a zuhanykabinból, a hátán pedig csak egy hosszú heg volt látható. Nos, szerintem némi alvadt vérnek is lennie kellett volna ott, nem csak egy hegnek, de mindegy. Pluszpont jár viszont a flashbackekért (igaz, elég kevés akad belõlük), ez azért nem szokványos megoldás egy ilyen filmnél. A befejezés pedig nagyot üt, azért érdemes megnézni az egészet, de nem szeretnék spoilerezni. Amúgy nem tudom, itthon mennyire elérhetõ a film, én angolul láttam, nem túl jó hangminõséggel, így viszont valószínûleg nem jött át nekem minden. Összességében talán 6-7 pontot tudnék neki adni, a 8-at már minden pozitívum ellenére is soknak érzem.