A hallgatás köteléke

Bakancslistához adom
Bond of Silence
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 98 perc, 2010

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Katy és Bob boldogságban élnek egy összetartó kisvárosban. A férfi amúgy elismert ügyvéd és kiváló sportoló. Szilveszter éjszakáján tinik buliznak a szomszéd házban. Bob átmegy, hogy lecsillapítsa őket. Ám vita támad, és a férfi meghal. A média ráveti magát az ügyre, Katy pedig válaszokat szeretne a kérdéseire. Ám senki sem beszél, a kisváros hallgatásba burkolózik. A rendőrség Ryant gyanúsítja, ám ő nem ismeri be a bűnösségét. Az özvegy találkozik a sráccal. A bánkódó feleségből előjön az anya, szidás helyett vigasztal. És Ryan elmondja neki, mi történt. Igaz történet.

Stáblista:

Szereplők

Katy McIntosh
Paul Jackson nyomozó

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2022 szept. 19. - 22:06:45 5/10
Speciálisan amerikai történet egy közepes TV filmen. A kisvárosi nagyember túl sokat képzel magáról.

Bolond ember, aki szilveszter éjjel hallgatásra akar bírni egy 200 fős tömeget. Bolond fiú, aki bevall egy gyilkosságot, amit sohasem követett volna el, ha nem ütik le az ügyvédet mások. És akkor sem, ha a barátnője vele marad. Ő valóban nem volt beszámítható állapotban, nem igazán tudta mit miért csinál.

A szirupos rész azonban a film vége után kezdődik és ettől lesz hamisítatlanul amerikai.
6/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 17. - 01:00:26 6/10
6/10

Nagyon jó kis tévéfilm, végig lekötött robbantások és verekedések nélkül is. Az meg, hogy igaz történet alapján készült még rátesz egy lapáttal. Egy erős hatos adtam rá.
Eszterecske 2017 okt. 06. - 22:53:43
Csak elrontaná az élményt, ha megpróbálnék olyan okoskodó kommentet írni, mint az elõttem szólók. Egyszerûen csak ritkán látható jó film. 10/10
Cleo. 2017 okt. 06. - 20:57:01
Ha valaki meg akar nézni egy olyan filmet, ami nem szórakoztat, hanem lelkileg megterhelõ, akkor essen neki.
10/10
Xxy92 2017 jan. 28. - 13:48:09 10/10
Nagyon nehéz, lelkileg megterhelõ filmrõl van szó. Kárpótol viszont azzal, hogy kasszasiker-orientált bugyutaságoktól mentes, valós emberi érzésekrõl és kegyetlen sorsokról szóló történetet kapunk, melyre nyilván nem sokan lesznek fogékonyak, ám aki szereti az ilyen jellegû filmet, abban könnyen katarzist szülhet ez az alkotás.

10
10/10
Nótárius 2017 jan. 07. - 00:26:41 10/10
Összhatásában számomra (a lényegtelenülõ hibáival együtt is) hiteles, megrázó és nagyon elgondolkodtató film, mely betekintést enged egy reménytelennek látszón keserû és kegyetlen dilemmába, annak feloldásába, és egy tõlünk több szempontból távoli kultúrába. Szerintem nem is a nyomozás, a tettes kézre-kerítése volt a legfontosabb e filmben, hanem hogy miként lehet megélni, kezelni és feldolgozni egy ilyen végletes helyzetet. SZERINTEM.
Edmond Dantes 2016 dec. 31. - 17:07:02
Jó film. És jó annak a társadalomnak, amelyik szembe mer nézni önmagával, önmaga múltjával, jelenével, problémáival. Eddig.
filoszemitabéluska 2016 dec. 28. - 23:52:22
Lehet, hogy SPOILERES
Van a filmben néhány amerikai sajátosság, ami már közhely számba megy, de elfogja az undor tõle az európai embert.
- szinte erõszakra épül az egész társadalom, a máig élõ, indiánokat egykor kiirtani akaró telepes ösztön áthatja a hétköznapjaikat
- az amerikai iskolák amerikai foci sztárjai gyakorlatilag mindent (gyilkosság, nemi erõszak stb) megengedhetnek maguknak, mert a környezetük el van ájulva tõlük.
- kényszeresen gyakorlatiasak, a megölt férfi özvegye együtt tart elõadássorozatot a férjét agyonrugdosó fiúval. Szép dolog elvileg a keresztényi megbocsájtás, de ez a fok már az idiotizmus körébe tartozik

Egyszóval, rühellem a jenkiket. És nem orosz propaganda filmek hatására, hanem a saját magukról szóló filmjeik hatására
frenchbullie 2014 aug. 31. - 19:08:32
Üdv! Nagyon szomorú, hogy a valóságban is megtörtént az eset, amit a film feldolgoz:-(
A továbbiakban akad spoiler is!!

A filmben (gondolom, a való életben is) nagy szerepet kapott a véletlenek szerencsétlen összjátéka. Akár a tettes, akár az áldozat személyét illetõen, akár az indítékot figyelembe véve... A történet végén a narrátor elmondja, hogy hogyan folytatódott a szereplõk élete, láthatunk képeket is róluk. Mellbevágó, hogy az asszonynak volt ereje a megbocsátáshoz:-( És, most a tettessel közösen tartanak elõadásokat, pl. az alkohol kártékony hatásáról. Bár, szerintem ebben az esetben nem pusztán arról volt szó, hogy mire képes valaki, ha be van állva... Bõvel benne volt az is, hogy mi lehet abból, hogyha állandóan röhögnek valakin, amiatt, hogy "mama kedvence", és képtelen megvédeni magát, nem tud a sarkára állni, ha mégis próbálkozik akkor pedig csúfos kudarcot vall:-(
merkur96 2012 jún. 27. - 20:13:07
Nagyon semmilyen az egész film. Az mondjuk elég poénos, hogy a tinicsapat, akik titokban akarják tartani ami történt, elõször a sulimenzán, aztán nem sokkal utána az iskola folyosóján mindenki elõtt kiabálnak egymással, hogy nehogy elmerjék mondani valakinek. :D
7/10
csizo 2012 máj. 17. - 13:00:41 7/10
Jó film. Nem hiszem, hogy számít ebben a filmben, hogy ki mikor jön rá, melyik szereplõ a gyilkos, mert ez tényleg 1000ed rangú kérdés.
1/10
brrrrrrrrrr 2012 jan. 26. - 04:39:31 1/10 Előzmény vhencsi
***SPOILER***
A film 25-dik percétõl lehet tudni ki lesz a gyilkos, de csak azért mert a gyilkosság elõtt van egy kis "elõjáték" sötétek számára már a 40-edik perctõl.
***SPOILER vége***

Nagyon szomorú, h ez a film ilyen gagyi, talán olcsóköltségvetésû, vagy passz. A színészi alakítások a nullával egyenlõek, fõleg a nyomozó, semmi arcjátéka valakinek a rokona lehet, talán a film prodiuceréé, más nem magyarázza ezt az elõkelõ szerepet.


Ja és utóirat í LOST-os csaj egy pillanatig sem szerepel benne, így elképzelésem sincs, miért van ott a képe.
1/10
brrrrrrrrrr 2012 jan. 26. - 02:54:48 1/10
Nagyon zavaró, h a képek közé kevertek egy Rúzs és New Yorkos fotót és a Lost egyik szépségét, akirõl még nem is tudom, h szerepel-e egyáltalán a filmben.
vhencsi 2012 jan. 24. - 08:45:53
Jó volt, nem a megszokott film, aminek már az elején tudod, hogy ki volt a tettes. Végig másra gyanakodtam, eszembe se jutott, hogy az volt, aki a végén beismerte.