A király él

Bakancslistához adom
The King Is Alive
amerikai-svéd horror, 108 perc, 2000

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Valahol Afrikában egy csapat turistával eltéved egy busz a sivatag kellős közepén. Végül is beérnek egy kihalt faluba, de csak egy "őslakost" találnak ott, aki szótlanul figyeli őket. Miközben egyikük segítségért indul, egy volt színész javaslatára a várakozás ideje alatt betanulják a Lear királyt. A próbák alatt furcsa kapcsolatok szövődnek, és az idő haladtával a csoport testileg és lelkileg is elérkezik az emberi határokig.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Redfield 2008 márc. 10. - 07:06:19 7/10 Előzmény Gerion
Néhol picit leül a film, de egyébként nagyon erõteljes alkotás, legalábbis drámailag, és lelkileg is eléggé megterheli az embert. A színészekkel nincs baj, a képiek pedig néhol, egy-egy pillanatra gyönyörûek lettek. A szereplõk a remény elvesztésével levetkõzik civilizációs gátjaikat, és hazugságaikat is, a természetben ragadva beléjük ég, hogy kicsodáj is valójában. Sokáig azonban ez nem kezdõdik el, addig pedig a film nem kínál elég érdekességet, ami lekötné a nézõt.

7/10.
Newcastle United 2007 febr. 02. - 09:42:50
A horror mûfajhoz az égvilágon semmi köze sincs. Ez egy komoly, mély filmdráma a dogma filmek keretében, ami ugye dán. Nem a legjobb, inkább csak egy erõs közepes.
Gerion 2007 febr. 02. - 09:28:22
A film a dán körkép sorozaton belül ment, talán fel kellene tüntetni a dánokat is a svédek és az amik mellett; illetve szerintem ez nem horror, vagy én nem vagyok tisztában ezekkel a kategóriákkal. Érdekes hangulatú film, az biztos.